Home » Tehnologie & Știinta » Cum faci hotspot de pe telefon pe laptop pentru a te conecta la internet

Cum faci hotspot de pe telefon pe laptop pentru a te conecta la internet

Manolică Anca / 24.12.2021, 16:38
Cum faci hotspot de pe telefon pe laptop pentru a te conecta la internet

Ai nevoie de o conexiune la internet pentru computer sau laptop, dar nu ai acces la Wi-Fi public? Soluția este simplă: leagă conexiunea de internet mobilă a smartphone-ului tău la computer. Acest proces este cunoscut sub numele de tethering. Iată cum faci hotspot de pe telefon pe laptop pentru a te conecta la internet.

Hotspot de pe telefonul mobil

În zilele noastre, este greu să ne mai imaginăm viața fără telefoane mobile și internet. Ne sunt de mare folos în rezolvarea probemelor și a urgențelor de zi cu zi. O funcție care s-a dovedit a fi foarte utilă pe un smartphone este opțiunea de Hotspot. Aceasta este disponibilă pe majoritatea telefoanelor inteligente care se pot conecta la o rețea de internet 3G, 4G și 5G, indiferent de sistemul de operare al telefonului.

Cu siguranță te-ai aflat și tu măcar odată în situația în care să nu te afli în aria de acoperire a unei rețele Wi-Fi sau pur și simplu ți-a căzut conexiunea și nu ai mai putut lucra pe laptop sau tabletă. Tocmai pentru a te salva rapid din astfel de situații, a fost creată funcția Hotspot. Practic, telefonul tău funcționează ca un router mobil.

De asemenea, un alt avantaj este faptul că nu există costuri suplimentare. Se consumă doar din internetul de te telefon. Însă, este important de știut că activând funcția hotspot, bateria telefonului se va consuma mult mai repede.

Cum faci hotspot de pe un telefon Android pe laptop

Pentru a putea da Internet pe laptop de pe orice smartphone Android trebuie să urmezi câțiva pași simpli. Iată cele două modalități de activare a funcției hotspot:

Prima variantă

  • Glisează cu degetul pe ecran de sus în jos de două ori pentru a deschide panoul de Setări rapide. Alternativ, poți să glisezi în jos o singură dată utilizând două degete;
  • Caută funcția în grila de setări;
  • Atinge pictograma Hotspot și funcția va fi activată pe telefonul tău.

Dacă nu o găsești, atinge Editați în colțul din dreapta sus și trage Hotspot în Setări rapide. Pentru dezactivarea hotspotului se fac fix aceiași pași.

Cum faci hotspot de pe telefon pe laptop
Cum faci hotspot de pe telefon pe laptop

A doua variantă

  • Accesează aplicația Setări de pe telefonul tău mobil;
  • Atinge secțiunea Rețea mobilă;
  • Atinge funcția Hotspot personal și activeaz-o;

Pentru dezactivarea Hotspot se parcurg aceiași pași.

După ce ai activat funcția, trebuie să urmezi câțiva pași pentru a stabili conexiunea între laptop și telefonul mobil. Pentru început, activează conexiunea Wi-Fi pe laptop, caută hotspot-ul de pe smartphone, dă click pe numele și, în final, pe butonul Connect. Verifică să ai datele mobile pornite pe telefon.

Atenție! Atunci când faci setările Wi-Fi pe telefonul mobil, stabilește o parolă puternică pentru a împiedica alte persoane străine să se poată conecta la hotspot-ul tău și, astfel, să-ți consume traficul tău de Internet.

Cum faci hotspot de pe un iOS pe laptop

Pentru a putea da Internet pe laptop de pe orice iPhone trebuie să urmezi câțiva pași simpli:

Aici vei regăsi instrucțiunile de conectare și opțiunea de a schimba parola. Numele rețelei este, de regulă, denumirea telefonului. Asta în cazul în care nu ai schimbat numele telefonului.

Odată activată funcția, ea va fi vizibilă de toate device-urile din zonă care se pot conecta la o rețea Wi-Fi, însă conectarea efectivă se poate realiza numai după introducerea parolei. Pentru dezactivarea Hotspot se parcurg aceiași pași.