Home » Tehnologie & Știinta » Cum găsești mai repede pe Google informațiile de care ai nevoie. Sfaturi și trucuri esențiale

Cum găsești mai repede pe Google informațiile de care ai nevoie. Sfaturi și trucuri esențiale

Voicu Costin / 02.04.2022, 09:00
Cum găsești mai repede pe Google informațiile de care ai nevoie. Sfaturi și trucuri esențiale

Oamenii din întreaga lume folosesc zilnic un browser de internet, în special pe cel de la Google. Acesta este ușor de folosit și intuitiv și, de obicei, vine preinstalat pe telefoanele care rulează un sistem de operare Android. Cei care folosesc produsele Apple au Safari. Cum poți maximiza utilizarea motorului de căutare Google?

Sfaturi și trucuri atunci când cauți pe Google

Caută pe Google folosind comanda vocală

Poți folosi Google pentru a căuta o informație folosind comanda vocală. Nu trebuie decât să rosteșți „Ok Google” sau să selectezi microfonul. Ca să începi o căutare vocală, deschide browserul de internet Google și apoi spune „Ok Google” sau atinge Microfonul. Vei putea folosi imediat această funcție utilă. Este și foarte bună pentru momentele când conduceți.

Alege cu atenție cuvintele-cheie

Încearcă să alegi cuvintele care vor apărea cel mai probabil pe site-ul pe care îl cauți. Ca exemplu, în loc să scrii „mă doare capul”, scrie „durere de cap”. Aceasta este expresia pe care ar folosi-o un site medical de unde îți pot lua informații de încredere.

Nu-ți face griji din pricina detaliilor

Indiferent dacă scrii sau nu corect cuvântul pe care vrei să îl cauţi pe internet, Google va înțelege ce vrei să cauți și îți va oferi rezultatele căutate. De asemenea, nu este important să adăugați majuscule, pentru că veți primi aceleași rezultate.

Cum cauți doar pe un anumit website

Dacă este vorba despre un articol despre naționala de fotbal a României, citit de tine pe website-ul respectiv de fotbal, vei folosi sintagma „site: … naționala de fotbal a României”. Astfel, vor fi afișate doar știrile de la site-ul respectiv, pe subiectul pe care tu îl cauți.

Folosește „*” pentru a înlocui un cuvânt într-o frază

Dacă nu știai, asteriscul („*”) poate fi folosit în căutarea pe Google pentru a înlocui un anumit cuvânt într-o frază. Dacă vrei să găsești versurile unei anumite melodii, dar nu îți mai amintești titlul acesteia, în bara de căutare poți înlocui cuvântul pe care nu ți-l amintești cu „*”, astfel: „Thats * I Want”. Vei primi rezultatele imediat, iar cuvintele cheie pe care le-ai introdus va ajuta Google să îți ofere răspunsuri legate de ce ai căutat.

Folosește traducerea rapidă

Poți să folosești cu încredere comanda: „translate cuvântul to limba română”, iar Google te va ajuta să afli semnificația unui cuvânt străin sau cum poți traduce anumite cuvinte din limba română, în alte limbi. Ca exemplu, dacă dorești să traduci expresia some tricks make the job easy în limba română, vei scrie în bara de căutare astfel: „translate [some tricks make the job easy] to romanian”. Motorul de căutare recunoaște peste 100 de limbi.

Metode de căutare rapide și ușoare

În cazul în care cauți un anumit lucru, adaugă ghilimele la acel cuvânt sau expresie, ori poți căuta un website direct scriind în bara de căutare „site:” direct în fața adresei URL, apoi urmați-l cu termenul de căutare. Spre exemplu: site:mașiniștii.com „google”. Dacă vrei să cauți ceva pe rețelele de socializare scrie în fața cuvântului simbolul „@” sau „#” dacă vrei să cauți hashtag-uri. Google îți va oferi o sumedenie de rezultate în conformitate cu tag-urile introduse de tine.