Home » Life & Style » Cele mai populare căutări pe Google, în 2021. “Să fac spume dacă știu”, pe loc fruntaș în topul rețetelor. După ce s-au mai uitat românii

Cele mai populare căutări pe Google, în 2021. “Să fac spume dacă știu”, pe loc fruntaș în topul rețetelor. După ce s-au mai uitat românii

Voicu Costin / 09.12.2021, 13:35
Cele mai populare căutări pe Google, în 2021. “Să fac spume dacă știu”, pe loc fruntaș în topul rețetelor. După ce s-au mai uitat românii

Dacă te întrebai ce au căutat românii în 2021 pe internet, Google ne va lămuri imediat cu topul căutărilor din acest an. Din anul 2020, de când pandemia de Coronavirus și-a făcut apariția, românii au încercat să afle informații utile despre ce reprezintă virusul, cum se manifestă și poate cel mai important, cum se poate trata.  Anul acesta însă, alte subiecte au ocupat un loc fruntaș în top. Rămâi cu noi pentru a afla ce i-a interesat cel mai mult pe români!

Ce au căutat românii pe internet în 2021?

Topul Google din România în 2021 se învârte tot în jurul subiectului virusului COVID – 19. Oamenii au căutat mai multe informații legate de vaccinare, obținerea certificatului verde, programarea pentru vaccinare și loteria vaccinării. Înconjurați de fel de fel de păreri și sfaturi diferite de la medici, românii au încercat să afle și alte răspunsuri din surse media online.

Dacă va întrebați cine a fost lider în căutărilor de pe Google, veți rămâne surprinși. Deși mulți ar spune că locul fruntaș ar fi ocupat de Coronavirus, aflați că liderul căutărilor pe Google este Campionatul European de Fotbal 2020, amânat pentru 2021. Din cauza virusului, acesta a fost stabilit pentru 2021, în loc de 2020, Bucureşti fiind unul dintre oraşele în care s-au disputat câteva partide de fotbal. Austria, Macedonia de Nord și Ucraina au călcat firul ierbii de pe Național Arena din Capitală.

Serialul sud-coreean „Squid Game” a atras toate privirile cinefililor și curioșilor. Serialul care a adunat milioane de vizualizări pe platforma de streaming Netflix, a fost și el în topul căutărilor de pe Google.

Jucatoarea de tenis britanică, Emma Răducanu, care a câştigat US Open la doar 18 ani şi are origini româneşti a atras și ea atenția, devenind celebră nu doar în România, dar și în întreaga lume. Un interes în căutări a generat  și actriţa Alexandra Dinu, dar şi moartea cântăreţului de muzică populară, Petrică Mâţu Stoian.

În ceea ce privește emisiunile TV, românii și-au îndreptat atenția către show-urile destinate cooking-ului dar și cele de tip aventură și supraviețuire în condiții dificile. Astfel, „Chefi la cuţite” a fost pe primul loc în topul căutările românilor pe Google în 2021, urmat de „Survivor” şi „Asia Express”.

Un interes crescut în căutări l-a avut și educaţia. Trecerea de la modul fizic în mediul on-line a orelor de clasă a reușit să strângă destule căutări pe Google privind modul de funcționare, orarul și soluții optime pentru elevi. Cele mai populare în căutări privind instrumentele digitale dedicate educaţiei, sunt: Google Classroom, 24edu sau Adservio.

„Să fac spume dacă ştiu” nu este doar o expresie pe care ați mai auzit-o din gura conaționalilor nostri ci și o rețeta de prăjitură! Numele ciudat al acesteia a reușit să ocupe și ea un loc fruntaș în rândul căutărilor românilor în acest an.

Cele mai populare căutări în 2021 pe Google au fost obţinute folosind liste de căutări „trending”. Mai jos aveți o lista cu cele mai căutate subiecte în mediul on-line.

Căutări populare

Euro 2020

Certificat verde

Loteria vaccinării

Petrică Mâţu Stoian

Programare vaccinare

Squid Game

Alexandra Dinu

Prevenţie COVID

Emma Răducanu

Emisiuni TV

Chefi la cuţite

Survivor

Asia Express

Burlacul

Căsătoriţi pe nevăzute

Filme şi seriale

Squid Game

Bridgerton

Ginny and Georgia

Hercai

Dune

Evenimente sportive

Euro 2020

Australian Open

România-Islanda

România-Germania

US Open

Educaţie

Google Classroom

Adservio

24edu

Edus

Wordwall

Reţete

Să fac spume dacă ştiu

Varză murată

Banana bread

Gem de gutui

Lasagna