Home » Tehnologie & Știinta » Cum poți să faci bani din TikTok și la ce sumă poți să ajungi pe lună. Ponturi prețioase

Cum poți să faci bani din TikTok și la ce sumă poți să ajungi pe lună. Ponturi prețioase

Voicu Costin / 09.05.2022, 11:24
Cum poți să faci bani din TikTok și la ce sumă poți să ajungi pe lună. Ponturi prețioase

Aplicația TikTok a devenit extrem de populară în țara noastră, iar numărul utilizatorilor a depășit 6 milioane, doar în România. La nivel mondial, aplicația a depășit numărul de utilizatori ai platformei Instagram și se apropie cu repeziciune de numărul de persoane care folosesc Facebook. Cele trei aplicații sunt în topul utilizărilor la nivel mondial. Având în vedere că TikTok se bazează pe crearea de conținut, mulți utilizatori s-au gândit și la profiturile financiare în urma utilizării acesteia. Poți să faci bani din TikTok?

Se poate face bani din TikTok, în România?

După cum bine știm, Youtube își plătește creatorii de conținut în funcție de numărul de vizualizări. La fel se întâmplă și cu Instagram și se pare că și TikTok face același lucru. Dar persoanele din România pot fi plătite, dacă creează conținut pe această aplicație?

Ei bine, răspunsul la această întrebare este „Nu“! Poți face bani din TikTok în România, însă nu fiind plătit direct de TikTok, așa cum se întâmplă în alte țări din lume sau chiar din Europa. Anul trecut, aplicația a lansat Creator Found, un fond de 200 de milioane de dolari, din care își plătește creatorii de conținut în funcție de numărul de vizualizări.

Potrivit reprezentanților companiei, fondul va crește la peste un miliard de dolari, în SUA, în următorii ani. Totuși, pentru a avea acces la respectivul fond, un utilizator trebuie să îndeplinească anumite condiții:

  • Să aibă cel puțin 18 ani
  • Să aibă cel puțin 10.000 de urmăritori
  • Să aibă cel puțin 100.000 de vizualizări în ultimele 30 de zile
  • Să posteze conținut original
  • Să respecte regulile comunității TikTok.

Prin urmare, utilizatorii care îndeplinesc aceste condiții trebuie doar să aplice și, dacă au noroc, pot intra în programul „TikTok Creator Found“. Dar, în România, situația stă altfel. Țara noastră nu este eligibilă pentru acest program, din păcate. La nivel mondial, doar utilizatorii din Statele Unite ale Americii, Germania, Spania și Italia pot aplica pentru „TikTok Creator Found“. Momentan, doar creatorii de conținut din aceste state pot avea câștiguri financiare direct de la aplicația celebră.

Conform specialiștilor, programul se va extinde și în alte state și există o șansă destul de mare să acopere și România. A fost la fel și în cazul Youtube-ului. La început, doar utilizatorii din anumite țări erau plătiți de Youtube, iar ulterior, programul de monetizare s-a extins și în restul statelor.

Cum poți câștigă bani din TikTok

În acest moment, cele mai simple moduri pentru a câștiga bani din TikTok sunt reprezentate de colaborări și de live-uri. Astfel, în primul caz, dacă un utilizator are un anumit număr de urmăritori și postările sale au un anumit impact, poate face o colaborare cu o companie căreia să îi promoveze produsele. Din mărturiile creatorilor de conținut din România, această metodă nu este foarte profitabilă, deoarece majoritatea companiilor nu îi plătesc foarte bine pe utilizatori. Unele nici nu plătesc utilizatorii, ci doar oferă gratuit produsul căruia creatorii de conținut îi fac reclamă.

A doua metodă reprezentată de live-uri, poate aduce profituri considerabile chiar și în România, mai ales dacă un creator de conținut este cunoscut și are mulți urmăritori. În acest sens, este importantă popularitatea utilizatorului și capacitatea acestuia de a atrage donații din partea celor care urmăresc live-ul.

Poți face bani din transmisiuni live?

Se pare că da! După ce un creator de conținut intră în live, cei care urmăresc transmisiunea, îi pot face cadouri care sunt convertite într-o monedă virtuală și se adună într-un portofel al utilizatorului. Respectivele cadouri sunt cumpărate cu bani reali de către utilizatori și sunt donate/dăruite mai departe altor utilizatori în live-uri. Aceștia le adună în portofel, iar la final le pot converti la loc, în bani reali. Practic, prin această metodă, un creator de conținut este plătit de către urmăritorii săi prin intermediul TikTok.

Acestea sunt metodele prin care TikTok te poate palti, nu direct, așa cum am discut mai sus, ci prin parteneriate sau live-uri.

Bani din TikTok, în România

Cristina Șchiopu de la iUmor e o prezență plăcută și pe rețelele de socializare, mai ales pe Tik Tok acolo unde are o comunitate mare de susținători și oameni care îi sunt mereu alături. Din acest motiv, ea ajunge să câștige lunar sume uriașe care depășesc peste 12.000 de dolari, asta pentru că face LIVE-uri și primește cadouri, iar în urma acestor recompense strânge bani frumoși la final de lună.

„Nu cred că există în momentul de față o platformă care să genereze atât de mulți bani. La noi în România sunt persoane care câștig 35.000 de dolari într-o săptămână”, a mai zis ea.

Cristina Șchiopu mai precizează că acum, pe Tik Tok, poți să primești cadouri chiar dacă nu faci Live, fiind un nou update de la aplicație. Singura condiție e să ai 1000 de urmăritori și să reușești să te faci plăcut în online.