Home » Tehnologie & Știinta » Cum poți să partajezi parola Wi-Fi de pe telefoanele iPhone și Android. Metoda simplă

Cum poți să partajezi parola Wi-Fi de pe telefoanele iPhone și Android. Metoda simplă

Voicu Costin / 13.03.2022, 20:00
Cum poți să partajezi parola Wi-Fi de pe telefoanele iPhone și Android. Metoda simplă

Vi s-a întâmplat să întâmpinați musafiri și să vă ceară parola de la Wi-Fi, dar să nu o știți pe de rost? Nu trebuie să mai notați parolele în carneţele sau în telefon. Există o metodă mai simplă pentru ca și cei ce vă calcă pragul să se poată conecta în cel mai ușor mod posibil, la rețeaua voastră de internet. Cum putem face acest lucru, fie că avem Android sau iOS?

Cum poți partaja parola Wi-Fi de pe un telefon cu Android

Dacă utilizezi un smartphone cu sistemul de operare Android, trebuie să știi că poți partaja foarte uşor parola de la Wi-Fi tuturor persoanelor. Cum poți face simplu acest lucru, fără să memorezi sau să notezi undeva parolele? Urmaţii pașii și veți vedea cât de ușor este:

  • Pentru a te conecta la o adresă nouă de Wi-Fi este necesar să folosești codul QR ( QR Code) pentru acest lucru. Cum aplicația de citire a acestor coduri nu vine preinstalată pe toate telefoanele, trebuie mai întâi să o instalezi.
  • Apoi, accesează aplicația Setări a smartphone-ului tău, iar apoi secțiunea Wi-Fi. Aici atinge numele rețelei tale Wi-Fi.
  • Se va genera un cod QR pe care invitații tăi îl vor putea scana cu ajutorul propriului smartphone.
  • Astfel, acesta va obține parola rețelei și se va putea conecta instant.

Cum poți partaja parola Wi-Fi de pe un iPhone

În cazul în care deții un iPhone, procedura prin care poți partaja parola Wi-Fi de pe un iPhone este la fel de simplă. Urmează pașii pentru a realiza conectarea prin aceeași metodă:

  • Activează funcțiile Wi-Fi și Bluetooth pe ambele dispozitive.
  • Conectează-te apoi la contul personal de iCloud. Asigură-te că adresa de e-mail pe care o folosești cu ID-ul tău Apple este salvată în lista cu adrese în celălalt telefon. Asigură-te că adresa de e-mail a celeilalte persoane este salvată în lista ta de contacte.
  • Asigură-te că dispozitivul de pe care partajezi parolă Wi-Fi este deblocat și conectat la rețeaua Wi-Fi.
  • Selectează rețeaua Wi-Fi pe dispozitivul pe care dorești să îl conectezi.
  • Pe telefonul tău selectează opțiunea Partajați parolă, apoi atinge OK.
  • Astfel persoana în cauza se va putea conecta instant.

Schimbarea parolei de la ruterul Wi-Fi

Odată conectat ruterul wireless la un computer prin cablu, ce face legătura între ele (fibră optică), putem modifica cu ușurință numele și setările noastre. Pașii următori te vor ajuta:

  • Deschide o fereastră de internet pe dispozitivul care este conectat la router, folosind orice browser web.
  • Tastează în bara de sus adresa IP-ul router-ului, un cod numeric despărțit de puncte având forma: 192.168.0.1 sau 192.168.1.1. Această adresă depinde de modelul dispozitivului router-ului. În cazul în care nici una dintre aceste adrese nu funcționează, consultați manualul cu instrucțiuni care vine la pachet cu acesta.
  • Când se încarcă interfața de administrare a router-ului, va trebui să introduci un user și o parolă. Dacă nu ai schimbat datele de logare implicite ale router-ului, acestea vor fi admin/admin sau orice altă combinație setată de producătorul dispozitivului.
  • Și în acest caz poți găsi aceste date în manualul router-ului. Odată conectat la interfața router-ului tău, va trebui să cauți secțiunea denumită în funcție de producător sau de modelul dispozitivului, Wireless Settings sau Wireless Security. Într-unul dintre aceste tab-uri vei putea schimba numele rețelei dar și parola ruterului.