Home » Tehnologie & Știinta » Data sfârșitului lumii, ascunsă de Leonardo da Vinci în una dintre picturile sale. Ce preziceri a făcut geniul Renașterii

Data sfârșitului lumii, ascunsă de Leonardo da Vinci în una dintre picturile sale. Ce preziceri a făcut geniul Renașterii

Violeta Badea / 19.03.2021, 16:37
Data sfârșitului lumii, ascunsă de Leonardo da Vinci în una dintre picturile sale. Ce preziceri a făcut geniul Renașterii

Data sfârșitului lumii, ascunsă de Leonardo da Vinci în una dintre picturile sale. Ce preziceri a făcut geniul Renașterii. Savantul Leonardo da Vinci a prezis sfârșitul lumii! Da, ai auzit bine! Pictorul a făcut, de-a lungul vieții, mai multe preziceri, dar pe unele a preferat să le ascundă în lucrările sale. În acest articol vei afla data exactă la care va veni apocalipsa, conform spuselor acestuia.

Data sfârșitului lumii, ascunsă de Leonardo da Vinci în una dintre picturile sale

Cina cea de taina - Leonardo da Vinci
Cina cea de taina – Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci a fost un geniu al Renașterii, un pictor desăvârșit, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf și scriitor. Printre picturile sale de seamă se numără și „Cina cea de Taină“. Această operă de artă ascunde o profeție cutremurătoare și indică data la care se va produce sfârșitul lumii.

Cum s-a aflat? Ei bine, o cercetătoare din Italia, Sabrina Sforza Galitzia, a descifrat această pictură, iar un „puzzle matematic şi astrologic” pare să dea răspunsul pe care omul l-a căutat în orice, chiar și în trecut. Cercetătoarea susține că totul se va petrece sub forma unui „potop universal”, mai exact apa va inunda totul începând cu data de 21 martie 4006, iar ziua Apocalipsei va fi 1 noiembrie, același an.

Probabil vă întrebați de ce ar fi ascuns da Vinci acest mesaj atât de important. Omul de știință a spus că „Da Vinci a fost atât un savant, cât şi un om religios, care a trăit într-o epocă dificilă, şi a preferat să îşi ascundă mesajele, pentru a nu fi atacat“, aceasta este explicația dată de Sabrina Sforza Galitzia.

Ce preziceri a făcut geniul Renașterii

Toate versiunile precedente ii prezinta pe Iisus si pe discipolii sai cu aureole pe cap
Toate versiunile precedente ii prezinta pe Iisus si pe discipolii sai cu aureole pe cap

„Cina cea de taină” este o lucrare care măsoară 460 de centimetri x 880 de centimetri, iar pictură a fost începută în anul 1495 și a fost terminată în anul 1498. Odată cu trecerea timpului, aceasta s-a deteriorat și a trebuit să fie restaurată în perioada 1978 şi 1999.

Opera de artă nu este pentru prima dată când este analizată. Experții au considerat întotdeauna că lucrarea ascunde numeroase secrete. Astfel, au observat că în cadrul picturii există un mesaj subtil. Dacă o priviți cu atenție, veți observa că cei 13 sfinți nu au o aureolă în jurul capului.

Înaintea lui Leonardo da Vinci au mai existat astfel de lucrări și toate versiunile precedente îi prezinta pe Iisus şi pe discipolii săi cu aureole pe cap, pentru a le arăta statutul de sfinţi. Însă, da Vinci a ales să renunțe la acestea. Ce a încercat să transmită? Da și prin acest lucru a transmis un mesaj. Acesta i-a pictat ca pe niște oameni obișnuiți.

,,Cred că Leonardo nu a pictat niciodată aureola pentru că a crezut că acei oameni sunt oameni normali, iar acesta este adevăratul secret al lui Leonardo,” a explica Taddei în videoclip. ,,Nu există obiecte extraterestre sau supranaturale în ,,Cina cea de taină” a lui da Vinci. Leonardo vrea să ne transmită că cei 13 oameni sunt doar oameni.”, a explicat Mario Taddei, expert în arta lui da Vinci, citat de dailymail.co.uk.