Home » Tehnologie & Știinta » După cât timp de inactivitate ți se închide automat contul de Telegram

După cât timp de inactivitate ți se închide automat contul de Telegram

Cojocaru Cristian / 04.11.2021, 11:24
După cât timp de inactivitate ți se închide automat contul de Telegram

Telegram este o aplicație de mesagerie instantant bazată pe cloud. Ca toate celelate astfel de conturi și contul tău de Telegram poate fi dezactivat. Află după cât timp de inactivitate ți se închide automat contul de Telegram.

Care este termenul în care ți se închide automat contul de Telegram

Telegram este aplicația de mesagerie instant care a fost lansată în anul 2013, iar la activ are peste 500 de milioane de utilizatori activi în întreaga lume. Încă de la lansare, Telegram a reușit să devină un serviciu foarte popular, iar baza sa te utilizatori s-a extins rapid, devenind un adevărat competitor pentru WhatsApp și Signal.

Chiar dacă este cunoscut pentru faptul că este una dintre cele mai sigure aplicații de acest gen din lume, asta nu înseamnă că de-a lungul timpului nu a avut probleme în ceea ce privește confidențialitatea. La începutul acestui an a fost observat faptul că aplicația nu folosește criptarea end-to-end în mod implicit, ci oferă securitate doar chat-urilor secrete de pe Telegram. Acest lucru i-a determinat pe utilizatori să se întrebe dacă Telegram este atât de sigur precum se zvonește sau nu.

Astfel, dacă ești în căutarea unei modalități de a-ți șterge contul de Telegram, tot ceea ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos, indiferent că ești utilizator de Android sau iOS. Telegram nu oferă un proces direct pentru ca utilizatorii de Android să își poată șterge conturile. Prin urmare, aceștia trebuie mai întâi să treacă prin procesul de dezactivare. Pentru a face acest lucru, urmează pașii de mai jos:

  • deschide Telegram pe mobil și apasă pe opțiunea ”Setări”;
  • selectează opțiunea ”Confidențialitate și securitate”;
  • derulează în jos până la secțiunea ”Dacă este inactiv pentru” în scopul de a-ți șterge automat contul;
  • selectează intervalul de timp după care contul tău de Telegram va fi dezactivat pentru totdeauna. Poți alege dintre 1, 3, 6 și 12 luni;
  • după ce ai finalizat acești pași, în cazul în care nu vei folosi contul de Telegram pentru intervalul de timp selectat, aplicația va șterge definitiv contul tău, indiferent că este vorba despre Android sau iOS.

Reține faptul că dacă al tău cont de Telegram rămâne inactiv pentru intervalul de timp selectat, acesta va fi șters definitiv împreună cu mesajele și contactele tale.

închide automat contul Telegram
Dezactivarea contului de Telegram are loc dupa sase luni de inactivitate

Ștergerea contului folosind un browser web

Ștergerea unui cont Telegram pe Android sau iPhone durează câteva luni și este posibil ca utilizatorii să nu dorească să aștepte atât de mult. Astfel, Telegram oferă și o opțiune de ștergere a unui cont prin orice browser web. Urmează pașii de mai jos pentru a face acest lucru:

  • accesează pagina ”Dezactivare Telegram” din orice browser web folosind un computer, un laptop sau un telefon mobil;
  • introdu numărul de telefon cu care a fost creat contul tău Telegram. De asemenea, nu uita să pui codul țării înaintea numărului de telefon mobil, după care selectează butonul ”Următorul”;
  • apoi, vei primi un cod alfanumeric în aplicația mobilă Telegram. Introdu acel cod pentru a te conecta la contul tău de Telegram;
  • din secțiunea ”Telegram Core”, selectează ”Opțiunea Ștergere Cont”. De asemenea, ți se va cere să furnizezi un motiv pentru care alegi să îți ștergi contul, însă acest motiv este unul opțional;
  • la final, va trebui să confirmi din nou pentru a șterge contul de Telegram. Selectează opțiunea ”Da, ștergeți contul meu” pentru a încheia asocierea cu aplicația.

În mod implicit, Telegram îți va șterge contul dacă este inactiv timp de șase luni. Cu toate acestea, poți edita acea setare și poți ajusta cât timp ar trebui să aștepte Telegram înainte de a îți șterge profilul.