Home » Tehnologie & Știinta » Miliardarul care vrea să arate că oamenii pot deveni nemuritori. Care este de fapt planul lui

Miliardarul care vrea să arate că oamenii pot deveni nemuritori. Care este de fapt planul lui

Alexandru Cazacu / 14.04.2021, 17:22
Miliardarul care vrea să arate că oamenii pot deveni nemuritori. Care este de fapt planul lui

Probabil de-a lungul vremii mulți oameni s-au gândit cum pot învinge moartea, iar Biserica are cumva o soluție: viața de pe pământ și cea veșnică în lumea de dincolo. Cu toate acestea, un miliardar rus și-a propus să realizeze acest lucru din anul 2045.

Miliardarul care vrea să arate că oamenii pot deveni nemuritori

Mai exact, este vorba despre miliardarul rus Dmitry Itskov care vrea să devină nemuritor, ”transferându-și” conștiința într-un computer. Acesta a fondat în 2011 o organizație (2045 Initiative”) care colaborează cu oamenii de știință din domenii precum neurologia și robotica.

Pentru a duce la bun sfârșit planul său, miliardarul și-a propus să realizeze imortalitatea cibernetică în câțiva pași. Mai întâi, oamenii de știință vor crea un software care să permită transferarea creierului uman într-un avatar digital. Apoi cercetătorii trebuie să se asigure că acel avatar poate găzdui și poate fi controlat de un creier uman transplantat. Se pare că întreaga echipă este încrezătoare că până în anul 2035 va putea controla un robot cu ajutorul unui creier artificial, modelat după creierul uman.

După ce a spus ce plan are, Dmitry a devenit subiectul unui documentar difuzat de BBC Horizon, numit ”Nemuritorul”.

„În următorii 30 de ani mă voi asigura că vom putea deveni cu toţii nemuritori. Am 100% încredere că acest lucru se va întâmpla. Altfel, nu aş fi început acest proiect”, spunea miliardarul.

Oamenii ar putea deveni nemuritori

Chiar dacă demersul său nu este luat în serios de unii oameni de știință, echipa este de părere că dacă totul se desfășoară conform planului, nemurirea va fi posibilă începând din anul 2045. Atunci, personalitățile oamenilor vor fi decodate și transcrise complet într-un computer. Se pare că vor fi niște clone digitale, niște copii perfecte.

Cu toate acestea, probabil nu mulți sunt cei care vor să trăiască la nesfârșit într-un program, sub forma unei holograme. În toate aceste stagii creierul, personalitatea și conștiința folosite ca model vor aparține unei persoane care se află pe moarte. Potrivit lui Dmitry Itskov și echipei sale, implicarea acestor oameni în program le va permite să devină nemuritori.

Cum vrea să demonstreze miliardarul că oamenii pot deveni nemuritori
Cum vrea să demonstreze miliardarul că oamenii pot deveni nemuritori

Mulți au criticat planul lui Dmitry Itskov

Cum era de așteptat, de când s-a înființat ”Iniţiativa 2045”, Dmitry Itskoy s-a confruntat cu multe critici din partea multor oameni de știință și nu numai. Miliardarul fost descris ca fiind un excentric, iar viziunea sa a fost considerată de unii oameni pură fantezie. Cu toate acestea, se pare că nu e chiar așa. Primul lucru pe care și l-au propus cercetătorii angajați de miliardarul rus a devenit deja realitate, deoarece există deja roboți care pot fi controlați cu ajutorul creierului uman.

Un astfel de exemplu ar fi un elicopter mic creat de oamenii de știință din Statele Unite, care poate fi controlat de creierul unui pilot uman cu ajutorul unei interfețe. Această fuzionare a omului cu un aparat este o realizare revoluționară, mai ales că s-a întâmplat cam la aceeași dată prevăzută de cei din ”Iniţiativa 2045”, potrivit clickpentrufemei.ro.