Home » Tehnologie & Știinta » Râul care își schimbă culoarea în fiecare zi. Unde se află această minune extraordinară a naturii. Imagini uluitoare cu “Curcubeul lichid”

Râul care își schimbă culoarea în fiecare zi. Unde se află această minune extraordinară a naturii. Imagini uluitoare cu “Curcubeul lichid”

Cojocaru Cristian / 16.08.2021, 13:34
Râul care își schimbă culoarea în fiecare zi. Unde se află această minune extraordinară a naturii. Imagini uluitoare cu “Curcubeul lichid”

Columbia este una dintre acele țări misterioase și uimitoare despre care încă știm atât de puțin. Sunt mari șanse ca țara să nu apară pe lista ta de viitoare destinații de vacanță, cu atât mai mult cu cât cu siguranță sunt foarte puțini cei care știu despre râul care își schimbă culoarea.

Râul își schimbă culoarea zilnic

Există câteva zone de o frumusețe naturală extremă în toată Columbia și acestea sunt locuri de care trebuie să te asiguri că mergi să vezi și să experimentezi cât de mult poți. Acum, una dintre cele mai mari atracții turistice din țară este legendarul râu Rainbow.

Dacă nu ai auzit de acest lucru, ești pe cale să experimentezi o trezire culturală incredibilă. Cano Cristales, așa cum o numesc columbienii, este una dintre caracteristicile definitorii ale țării și una dintre cele mai mari atracții turistice din întreaga Columbia. Deci, să aflăm mai multe despre el și cum au apărut acele culori senzaționale!

În primul rând ar trebui să aflăm ce este râul curcubeu. Ei bine, așa cum ar putea sugera numele, este un râu situat în Meta, în provincia Serrania de la Macarena. Albia râului rulează cu o multitudine de culori între lunile iulie până în noiembrie. Unele dintre culorile rafinate care pot fi găsite în râu includ galben, albastru, verde, roșu (cel mai frecvent) și, chiar și negru!

După cum îți poți imagina, acest lucru este destul de spectaculos și, pe bună dreptate, a condus la ideea ca râul să fie numit drept cel mai frumos din lume. Chiar la est de Anzi, această minune naturală de 100 km este unul dintre cele mai unice locuri din lume. Culorile curcubeului care se formează erau adesea considerate a proveni din mușchi sau alge, dar acest lucru a fost infirmat în ultimii ani.

râul schimbă culoarea
Planta aflata pe fundul raului este cea care ii reda culorile uimitoare

Fenomenul din spatele culorilor unice

De fapt, s-a constatat că ceea ce se află pe fundul râului multicolor este ceea ce îl colorează. Această plantă acvatică este cunoscută sub numele de macarenia clavigera și este un lucru temperamental. Planta necesită exact cantitatea potrivită de lumină solară, nivelul apei și condițiile pentru a emana culorile uimitoare. Acesta este motivul pentru care râul nu este multicolor pe tot parcursul anului.

Există puține locuri în lume la fel de uluitoare ca râul Rainbow, iar vizitarea nu a fost niciodată mai ușoară. A fost mult mai greu să vizitezi râul, deoarece a fost pe teritoriul de gherilă pentru o mare parte a anilor 2000. Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat în ultima vreme și este un loc incredibil de sigur de vizitat acum.

Militarii controlează zona din jurul La Macarena, făcându-l poarta perfectă către Cano Cristales. Dacă vreodată decizi să vizitezi Columbia, trebuie să te îndrepți direct spre acest râu uluitor. De fapt, chiar îți poți organiza un tur, astfel că poți lua o barcă din La Macarena apoi să cobori să faci drumeții pentru restul itinerariului.

Aceasta este una dintre cele mai vibrante, colorate și uluitoare piese de frumusețe naturală din lume. Nu vei avea niciodată ocazia să vizitezi un râu ca acesta oriunde altundeva în lume, așa că profită din plin cât mai poți.