Home » Tehnologie & Știinta » Secretele Marelui Zid Chinezesc. Când au început lucrările, de ce a fost de fapt construit și ce lungime atinge. Mii de oameni au plătit cu viața

Secretele Marelui Zid Chinezesc. Când au început lucrările, de ce a fost de fapt construit și ce lungime atinge. Mii de oameni au plătit cu viața

Violeta Badea / 28.02.2021, 16:26
Secretele Marelui Zid Chinezesc. Când au început lucrările, de ce a fost de fapt construit și ce lungime atinge. Mii de oameni au plătit cu viața

Secretele Marelui Zid Chinezesc. Când au început lucrările, de ce a fost de fapt construit și ce lungime atinge. Mii de oameni au plătit cu viața. Marele Zid Chinezesc reprezintă cea mai mare structură ridicată vreodată de mâna omului. Acesta a fost visul primului împărat al Chinei, iar mii de oameni au plătit cu viaţa pentru realizarea acestei construcții. În acest articol veți afla când au început lucrările, ce lungime are și care a fost scopul Marelui Zid Chinezesc.

Imparatul Qin Shi Huang este cel care a initiat proiectul
Imparatul Qin Shi Huang este cel care a initiat proiectul

Secretele Marelui Zid Chinezesc. Când au început lucrările și ce lungime are

Marele Zid Chinezesc reprezintă unul dintre cele mai importante simboluri ale Chinei. Acesta a fost construit acum mai bine de 2200 de ani pentru a proteja China de invadatorii străini. De-a lungul timpului, acesta a fost întărit și extins de mai multe ori.

Construcția zidului a început în anul 215 înainte de Hristos, iar proiectul a fost realizat de împăratul Qin Shi Huang. Acesta își dorea să apere China de atacurile popoarelor nomade, iar cea mai bună soluție la care s-a gândit a fost crearea acestui „paravan”.

Împăratul a mobilizat peste 300.000 de oameni, în special ţărani şi prizonieri politici, să muncească la acest proiect gigantic. Ca și materiale de construcție au fost folosite piatră și pământ, dar cel mai interesant material folosit a fost amidonul de orez, încorporat în rețeta mortarului. De asemenea, mai multe cercetări care au demonstrat că datorită amilopectiei orezului este atât de rezistent peretele.

Marele Zid Chinezesc are o lungime impresionantă de 21.196 de kilometri, iar zona aleasă a fost una de munte. Astfel, că din cauza faptului că lipsea argila zidul a fost ridicat din piatră aşezată straturi. Durata lucrărilor a fost de peste 1800 de ani, iar oamenii au plătit cu viața.

Marele Zid Chinezesc a fost construit pentru a proteja China
Marele Zid Chinezesc a fost construit pentru a proteja China

Mii de oameni au plătit cu viața

De-a lungul timpului, au fost găsite mai multe documentare unde era menționat faptul că din fiecare familie cu cinci membri, cel puţin doi erau duşi să muncească cu forţa la zid. De asemenea, deținuții condamnați la muncă zilnică erau nevoiți să parcurgă sute de kilometri în cătuşe şi cu zgărzi de fier la gât pentru a pune umărul la ridicarea acestui proiect grandios. Se spune că mulți dintre ei nici nu mai ajungeau să muncească, deoarece mureau pe drum.

Oamenii munceau necontenit pe niște condiții inumane, fără hrană, fără apă, pe ploi, pe caniculă sau vijelii. Nimic nu conta, deoarece bariera trebuia ridicată cât mai repede. În toți acești anii care au urmat, zidul a tot fost reclădit, iar lungimea sa maximă a fost atinsă în secolul XV, în timpul dinastiei Ming.

În anul 1493, împăratul Hongzhi a început reconstrucția zidului, deoarece era considerată cea mai bună apărare contra mongolilor. Grosimea zidului a variat între patru şi 10 metri, iar în timp s-au ridicat turnuri înalte de 12 metri şi late de 6,5 metri, folosite pentru observare, dar şi ca depozite de arme. Se spune că pe toată lungimea zidului există 40.000 de astfel de turnuri.

Se spune Marele Zid Chinezesc se poate vedea din spațiu

Multă vreme s-a spus că Marele Zid Chinezesc se poate vedea de pe spațiu, dar această idee a fost negată chiar de un astronaut chinez, numit Yang Liwei. Această teorie conform căreia zidul este vizibil din spațiu a pornit încă din anul 1938.

Acesta credință a fost transmisă de la generație la generație până în momentul în care astronauții au aterizat pe lună și au demonstrat că de fapt nu se poate observa vedea.