Home » Când, unde, cum » Cât costă un apartament în Dubai, în 2022. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar, în funcție de mărime

Cât costă un apartament în Dubai, în 2022. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar, în funcție de mărime

Alexandru Cazacu / 04.05.2022, 12:02
Cât costă un apartament în Dubai, în 2022. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar, în funcție de mărime

Deși odinioară a fost un sat de pescari, astăzi Dubaiul este unul dintre cele mai luxoase orașe din lume. Cu plaje uimitoare și peisaje urbane incredibile, acest minunat oraș oferă o experiență de neuitat tuturor celor ce îl vizitează. Dar cât costă un apartament în Dubai, în 2022? Află în continuare ce sumă trebuie să scoți din buzunar, în funcție de mărime.

Cât costă un apartament în Dubai, în 2022

Conform specialiștilor din domeniul turismului, în Dubai, prețul unui apartament simplu, de 65 metri pătrați, se ridică la circa 300.000 de euro. În schimb, dacă vorbim despre o locuință mai spațioasă, persoanele interesate trebuie să scoată din buzunar aproximativ jumătate de milion de euro.

Se pare că, apartamentele pot fi achiziționate și în rate, cu avans. Conform consultantului în marketing turistic, Răzvan Pascu, prețurile variază în funcție de suprafață, etaj și pot începe chiar și de la 200.000 de euro.

„Prețul unui apartament care are 65 de metri pătrați a costat 300.000 de euro. Acest preț se achită în rate, cu un avans de 30.000 de euro. Pentru echivalentul unui apartament cu trei camere în România, de 105 metri pătrați prețul este undeva la 500.000 de euro. Prețul variază în funcție de etaj, iar prețurile pot începe de la 200.000 de euro” a spus Răzvan Pascu, Consultant Marketing Turistic, la ZF Live.

Cât costă un apartament în Dubai, în 2022
Cât costă un apartament în Dubai, în 2022

Ce prețuri au apartamentele în Dubai

Potrivit anunțurilor de pe site-urile de specialitate, un apartament cu 2 dormitoare, 2 băi, bucătărie complet utilată, balcon, acces la plajă privată și parcare, costă aproximativ 810.000 euro. Bineînțeles, costurile apartamentelor pot fi mai mari sau mai mici, în funcție de suprafață și utilități.

Un apartament cu o cameră și un spațiu de circa 76 metri pătrați costă în jur de 390.000 euro. La polul opus, există apartamente care ajung să coste chiar și câteva milioane de euro. Astfel de locuințe au peste 1.000 metri pătrați de spațiu locuibil, piscină proprie și multe alte facilități și sunt amplasate în zone exclusiviste din Dubai.

Lucruri interesante despre Dubai

După cum am menționat și în primele rânduri, Dubaiul a fost inițial un sat modest de pescari. Abia în anii 1970 a început să se transforme în metropola deșertică pe care o cunoaștem. Aproximativ 800 de membri din tribul Bani Yas au ajuns la pârâul Dubai, întemeind așezarea de la acea vreme. În anii 1930, populația Dubaiului a ajuns la aproximativ 20.000, iar în 2020, orașul avea peste 3 milioane de locuitori.

Când vezi șase benzi de circulație pe fiecare direcție de pe Sheikh Zayed Road, pare greu de crezut că în urmă cu peste cincizeci de ani, doar 13 mașini erau înmatriculate în Dubai. În zilele noastre, în Emiratele Arabe Unite sunt înmatriculate un număr de aproximativ 3 milioane de mașini.

Cea mai mare insulă artificială din lume, Palm Jumeirah, găzduiește vile luxoase luxoase, plaje private cu nisip alb și hoteluri de lux. Interesant este faptul că a fost nevoie de 10,5 milioane de basculante de nisip pentru a crea această insulă, care poate fi văzută din spațiu.

Dubaiul dețin peste 130 de recorduri mondiale Guinness. Acestea includ trei pentru „Dubai Miracle Garden” și nu mai puțin de 11 pentru celebra clădire Burj Khalifa.