Home » Utile » Ce să nu faci niciodată atunci când prepari mici sau carne la grătar. Șase greșeli pe care să le eviți

Ce să nu faci niciodată atunci când prepari mici sau carne la grătar. Șase greșeli pe care să le eviți

Alexandru Cazacu / 26.05.2021, 16:32
Ce să nu faci niciodată atunci când prepari mici sau carne la grătar. Șase greșeli pe care să le eviți

Vara ne bate la ușă, iar mulți dintre români au început deja sezonul grătarelor. Fie că este vorba despre o friptură suculentă sau mici, fie că vorbim de legume proaspete, pentru ca acestea să aibă un gust minunat și să nu își piardă din calități, trebuie să avem grijă la cum le gătim. Mai departe noi îți vom spune ce greșeli este bine să eviți.

Greșeli pe care să le eviți atunci când faci mici sau carne la grătar

Mulți dintre noi din grabă, neatenție sau prin simplu fapt că nu știm cum, putem face unele greșeli atunci când frigem ceva pe grătar. Este foarte important să știi cum să faci grătarul pentru ca alimentele pe care vrei să le gătești să îți iasă perfect. Iată câteva din greșelile pe care mulți le fac și care trebuie evitate atunci când facem un grătar.

Mâncarea nu trebuie gătită pe un grătar murdar

În primul rând, atunci când pregătești alimentele în acest mod, trebuie să te asiguri că grătarul este curățat, iar acest lucru se poate face foarte ușor atunci când este fierbinte. Așadar, înainte să începi frigerea cărnii, pune-l deasupra focului pentru câteva minute, apoi curăță-l cu o perie și cu puțină grăsime.

Nu găti carnea rece

Pentru ca grătarul să îți iasă perfect, carnea trebuie să fie la temperatura camerei, înainte de a o pune la fript. În caz contrar, aceasta se poate arde la exterior până ajunge interiorul să se pătrundă.

Nu curăța grătarul chiar după ce ai terminat de gătit

Chiar dacă ai terminat cu grătarul, iar pe acesta a rămas resturi de carne, ele nu trebuie îndepărtate. De ce să nu facem acest lucru? Ei bine, resturile de mâncare de pe grătar îl vor proteja pâna la următoarea folosire. Pentru a nu rugini, lasă-l așa și curata-l doar înainte de a-l folosi din nou.

Greșeli pe care să le eviți atunci când faci mici sau carne la grătar
Aceste greșeli trebuie evitate atunci când faci mici sau carne la grătar

Nu întoarce carnea mai mult de o dată

Știți dungile alea frumoase care rămân pe carnea gătită? Ei bine, poți obține aceste dungi doar dacă întorci carnea doar o dată. Pe de altă parte, dacă carnea este întoarsă de mai multe ori, nu vei mai avea același rezultat. De asemenea, carnea nu trebuie presată pe grătar. În acest caz, se vor scurge toate sucurile din carne, iar preparatul final va fi sec și uscat.

Lasă carnea să se odihnească după ce ai luat-o de pe grătar

Este de asemenea foarte important să mai lași carnea să stea câteva minute, înainte să o mănânci. Chiar dacă ai luat-o de pe grătar, aceasta va continua să se facă, iar sucurile gustoase conținute se vor distribui uniform.

Preîncinge grătarul

Totodată, în cazul în care vrei ca rezultatul să fie unul extraordinar, iar carnea să aibă un gust şi un aspect deosebit, trebuie să știi că este foarte important să încingi grătarul înainte de a începe să așezi carnea pe el. De asemenea, în acest fel vei fi salvat și dacă grătarul tău nu stă prea bine în ceea ce privește curățenia.