Home » Utile » Ce spune felul în care te comporți și vorbești despre tine. Detaliul care arată totul despre personalitatea ta

Ce spune felul în care te comporți și vorbești despre tine. Detaliul care arată totul despre personalitatea ta

Violeta Badea / 27.04.2021, 14:11
Ce spune felul în care te comporți și vorbești despre tine. Detaliul care arată totul despre personalitatea ta

Ce spune felul în care te comporți și vorbești despre tine. Oamenii de știință au descoperit că substantivele, verbele, adjectivele și chiar viteza cu care te exprimi pot spune multe despre personalitatea ta. De asemenea, tonul pe care vorbești și modul în care îți transmiți ideile pot dezvălui detalii importante despre caracterul tău. În acest material vei afla ce spune felul în care te comporți și vorbești despre tine.

Ce spune felul în care te comporți și vorbești despre tine

La asta sigur nu te așteptai! Cercetătorii au făcut o nouă descoperire și susțin că modul în care te exprimi arată totul despre persoanalitatea ta. Ți s-a întâmplat vreodată să-ți placă o persoană, dar în momentul în care a început să vorbească ți-ai schimbat total impresia despre ea? Ei bine, probabil ți-ai dat seama că are un caracter diferit de al tău. În continuare îți vom prezenta câteva detalii despre personalitatea ta, ținând cont de modul în care vorbești.

Felul in care vorbesti spune multe despre tine
Felul in care vorbesti spune multe despre tine
  • Introvertiții preferă să folosească un limbaj mai abstract

Limbajul persoanelor introvertite este total diferit față de cel al persoanelor extrovertite. Dacă introvertiții preferă să folosească cât mai multe cuvinte abstracte și vagi, extrovertiții preferă să ofere informații cât mai clare, iar informațiile să fie cât mai amănunțite.

  • Introvertiții au tendința de a avea un comportament evaziv

O altă descoperire este că oamenii introvertiți au tendința de a da răspunsuri evazive. De cele mai multe ori, aceste persoane folosesc cuvinte, precum „poate” sau „posibil”.

  • Oamenii deschiși au tendința de a folosi foarte multe cuvinte care se referă la simțuri

Modul în care alegeți să folosiți anumite cuvinte pot dezvălui cât de deschiși sunteți. Oamenii sociabili simt nevoia să-i încurajeze pe ceilalți și sunt pregătiți oricând să deschidă un dialog. Dacă cineva apropiat este supărat și abătut, o persoană deschisă îi va spune imediat „Nu fi trist”.

  • Persoanele anxioase tind să includă în discurs cuvinte de teamă, îngrijorare și suferință

Persoanele anxioase sunt extrem de negativiste și au tendința să includă în vocabularul lor cuvinte prin care să-și exprime teama, îngrijorarea și suferința. Acești oameni pot spune lucruri despre ei înșiși, cum ar fi: „Nu mă simt bine”, „Am o zi proastă”, „Nu-mi iese nimic”. Dar chiar și așa, nu vă grăbiți să judecați o persoană dacă vorbește în felul acesta, deoarece este posibil să treacă doar printr-o perioadă mai puțin bună. Până la urmă, oricine poate avea un moment mai prost.

  • Oamenii mai harnici tind să folosească cuvinte despre realizări și lucruri legate de muncă

Vă puteți da seama foarte ușor dacă o persoană este conștiincioasă prin cuvintele pe care le rostește. Astfel de oameni sunt orientați spre rezultate, astfel încât aceștia preferă să folosească propoziții despre realizări și planuri de viitor.

  • Oamenii cu mai multă deschidere la experiențe sunt mai predispuși să folosească cuvântul „noi”

Se spune că oamenii care preferă să folosească mai des cuvântul „noi” în loc de „eu” sunt sociabili, ordonați, atenți și altruiști. De asemenea, persoanele îndrăgostite și atașate de partener tind să folosească mai puțin „eu” și preferă „noi”.