Home » Utile » Cum îți dai seama dacă o bijuterie este veritabilă sau nu. Trucuri și metode care îți pot fi de mare folos

Cum îți dai seama dacă o bijuterie este veritabilă sau nu. Trucuri și metode care îți pot fi de mare folos

Voicu Costin / 14.01.2022, 11:27
Cum îți dai seama dacă o bijuterie este veritabilă sau nu. Trucuri și metode care îți pot fi de mare folos

Un diamant veritabil sau unul fals? Cu siguranță, prima variantă ar fi alegerea tuturor, dacă nu ar fi vorba de o diferență financiară consistentă. Prețul mult mai mic le încântă pe multe reprezentante ale sexului frumos și aleg fără să clipească să achiziționeze o copie fidelă a unui diamant sau a unei bijuterii. Dacă totuși vrei să fii sigur că achiziționezi o bijuterie veritabilă, iată câteva trucuri de care să ții cont!

Cum afli dacă un diamant este real

Diamantul real nu se sparge, în urma un șoc termic. De aceea, dacă vei reuși să încălzești cu bricheta un diamant timp de 30-40 de secunde, iar apoi să îl pui în apă rece, vei afla dacă este veritabil sau nu. Un diamant fals s-ar sparge instant!

Ca și aurul, diamantul are o densitate mai mare. Dacă este real, poți să verifici și în alt mod. Scufundă piatra într-un vas cu apă și vezi dacă rămâne la suprafață sau nu. Dacă se scufundă este real, dar dacă plutește este fals! Urmele de rugină sau aspectul neîngrijit, ori piatra care sună a plastic ieftin sunt cele mai bune indicii care să îți atragă atenția.

Bijuteriile tale sunt din aur și argint veritabil?

Caută marcajul de pe bijuteriile din argint

Dacă ai primit un cadou o bijuterie din argint și vrei să știi sigur dacă este reală sau nu, iată la ce trucuri poți recurge, asta ca să scutești un drum până la un magazin specializat. Stanțele inscripționate pe bijuterii cu numerele 925, 900, sau 800 sunt cele mai veridice semne că sunt reale. Numerele menționate mai sus indică nivelul de puritate al argintului.

Testează-le cu ajutorul magnetului şi verifică-le mirosul

Fiind metale prețioase, ele nu conțin urmă de fier. Un magnet ar trebui să spună cât de reală este bijuteria pe care o porți. Dacă ai un magnet la tine, îl poți apropia de bijuterii. Dacă sunt atrase, însemnă că nu sunt realizate din aur pur. Ținute un timp îndelungat în cutia cu bijuterii n-ar trebui să aibă un miros metalic după un timp.

Testul oţetului

Aurul real mai poate fi verificat și cu ajutorul otetului. Poți pune câteva picături pe bijuterie și să aștepți puțin. Dacă se va schimba culoarea, aurul nu este veritabil, iar dacă este intact, cu siguranță este real.

Jadul adevărat n-ar trebui să se zgârie

Pietrele semiprețioase și cele prețioase atrag femeile foarte mult. O bijuterie ce conține o astfel de piatră reușește să încânte orice femeie, dar și prețul este pe măsură. De aceea, dacă vreți să faceți un astfel de cadou puteți verifica veridicitatea pietrei, mai ales dacă aveți un dubiu că nu ar fi autentică.

Jadul real față de cel fals nu se zgârie deloc ușor. Puteți lua un obiect metalic sau ascuțit și încercați să zgâriați suprafața pietrei semiprețioase. Dacă rămân semne pe el, jadul nu este autentic.

Temperatura la care este supus jadul poate fi un alt truc pe care îl puteți folosi. Puneți jadul în mână. Se va încălzi. Puneți-l deoparte timp de câteva secunde şi luați-l din nou în mâna. Dacă este real, acesta se va răci foarte repede deoarece jadul real este rece la atingere şi nu se încălzeşte uşor.