Home » Utile » De ce să pui oțet în mașina de spălat rufe. Trucul nebănuit

De ce să pui oțet în mașina de spălat rufe. Trucul nebănuit

Manolică Anca / 28.06.2022, 09:44
De ce să pui oțet în mașina de spălat rufe. Trucul nebănuit

Auzi tot mai des că oțetul este foarte eficient atunci când vine vorba de curățenie în gospodărie. Așadar, dacă te întrebi de ce ar trebui să pui oțet în mașina de spălat rufe, mai jos vei găsi răspunsul. Acesta poate fi folosit în siguranță atât în mașinile de spălat standard, cât și în cele de înaltă eficiență. Iată cum trebuie să procedezi.

Oțet în mașina de spălat rufe

Una dintre cele mai bune alternative la detergenții de rufe din comerț se află probabil în cămara ta chiar acum: oțetul. Poți spăla rufele cu oțet alb distilat, dar și cu oțet de mere. Oțetul are o serie de beneficii, atât ca aliment, cât și ca ajutor de curățare.

Oțetul acționează prin desprinderea sărurilor de zinc sau a clorurii de aluminiu, ceea ce înseamnă că murdăria nu se va lipi de hainele tale. În plus, oțetul are proprietăți antibacteriene. Spălându-ți hainele cu oțet, hainele tale vor rămâne fără miros și nu, nu vor mirosi a oțet.

  • Utilizarea oțetului ca balsam de rufe fără parfum

Oțetul este un balsam de rufe perfect fără parfum și funcționează bine pentru apa dură. Pentru a folosi oțetul ca balsam de rufe, adaugă 1/4 până la 1/2 cană de oțet alb distilat la ciclul final de clătire al mașinii de spălat.

Dacă speli pături și plapumi, adăugă două cești de oțet la clătirea finală.

  • Oțet în mașina de spălat rufe pentru a da luminozitate hainelor

Natura acidă a oțetului alb poate fi folosită ca un fabulos agent de albire a hainelor și de strălucire a hainelor albe și colorate murdare. Adăugă o jumătate de ceașcă de oțet la spălare în timpul ciclului de clătire pentru a da strălucire hainelor.

Poți folosi dozatorul de balsam de rufe sau pur și simplu îl poți adăuga manual în timpul ciclului de clătire. Pentru hainele deosebit de murdare, fierbe o oală mare de apă și adăugă o ceașcă de oțet. Oprește focul, adăugă hainele și lasă-le să se înmoaie peste noapte.

Trucuri curățenie cu oțet
Trucuri curățenie cu oțet
  • Oțet pentru a îndepărta petele

Oțetul nediluat funcționează foarte bine ca agent de tratare a petelor de muștar, ketchup, pete de deodorant și pete de iarbă pe bumbac și pe hainele de zi cu zi. Înmoaie pata în oțet simplu, lasă-l să acționeze timp de 10-30 de minute, după care spală ca de obicei.

  • Oțet în mașina de spălat rufe pentru a îndepărta reziduurile de săpun

Poți folosi oțetul în rufe și pentru a elimina reziduurile de săpun. Acest lucru funcționează pentru ca rufele închise la culoare să rămână închise la culoare și este foarte ușor.

În mașina de spălat rufe, adaugă o ceașcă de oțet la ciclul de clătire, iar săpunul se dizolvă. Când speli de mână, adaugă câteva linguri pentru a ajuta la dizolvarea reziduurilor de săpun.

  • Utilizarea oțetului pentru denimul nou

Oțetul este grozav pentru a albi, dar acest truc de spălare a rufelor împiedică denimul nou să se decoloreze. Funcționează foarte bine pentru a bloca culoarea.

Împiedică blugii noi să se decoloreze înmuindu-i timp de o oră într-o soluție de jumătate de apă rece și jumătate de oțet. Lasă-i să se usuce natural.