Home » Utile » De ce sunt 20 de țigări în pachet. Explicația pe care au găsit-o oamenii de știință

De ce sunt 20 de țigări în pachet. Explicația pe care au găsit-o oamenii de știință

Alexandru Cazacu / 26.04.2021, 09:55
De ce sunt 20 de țigări în pachet. Explicația pe care au găsit-o oamenii de știință

Cel mai probabil, cei care fumează s-au întrebat măcar o dată care este motivul pentru care într-un pachet sunt 20 de țigări. Ce explicație ne dau oamenii de știință, puteți afla în continuarea articolului.

De ce sunt 20 de țigări în pachet. Ce spun specialiștii

Deși fumătorii sunt conștienți de efectele negative ale fumatului, mulți dintre ei nu reușesc să renunțe la acest viciu. De asemenea, mulți oameni se apucă de fumat destul de devreme, iar pe măsură ce timpul trece le este din ce în ce mai greu să renunțe la acest obicei nociv. Dacă ești fumător, mai mult ca sigur ai observat că într-un pachet de sunt 20 de țigări. Care este motivul și ce explicație au oamenii de știință vei afla mai departe.

Se pare că o țigară ridică nivelul serotoninei pentru 40 de minute. Așadar, atunci când nivelul acestui hormon scade, apare pofta pentru o altă țigară și tot așa. Mai exact, un pachet de țigări ne va potoli nevoia de fumat pentru aproximativ 13 ore, adică pentru aproape toată ziua dacă excludem perioada de somn. Serotonina sau hormonul fericirii are o influență directă asupra dispoziției, somnului și a altor funcții esențiale pentru organismul nostru.

Efectele nocive are fumatului

Dacă ești fumător și nu ai găsit încă un mod prin care să renunți la acest viciu și încă mai cauți ceva care să te facă să lași țigările, iată câteva motive importante pentru care este bine să te lași de fumat începând chiar de acum.

Fumatul afectează sistemul respirator

Majoritatea celor care fumează tușesc destul de des, deoarece tutunul afectează mucoasa respiratorie. Cu toate acestea, printre riscurile fumatului este și faptul că tutunul, în ceea ce privește sistemul respirator, din cauza substanțelor toxice, poate duce la emfizem pulmonar, infecții mai dese, astm și, cel mai grav, la cancer pulmonar.

De ce sunt 20 de țigări în pachet. Ce spun specialiștii
De ce sunt 20 de țigări în pachet. Ce spun specialiștii

Reduce imunitatea

De asemenea, pe lista de efecte negative ale fumatului trebuie trecut și faptul că acest viciu reduce sever imunitatea, iar apărarea împotriva diferitelor infecții este mult mai grea. De asemenea, vindecarea se va face la fel de greu.

Afectează sistemul cardiovascular

Pe lângă alte efecte dăunătoare, fumatul afectează și sistemul cardiovascular, iar medicii au făcut din nou o listă uriașă de afecțiuni medicale pe care le poate provoca acest viciu. În caz că nu știați acest lucru, fumatul poate crește cu 50% riscul unui accident vascular cerebral la persoanele tinere.

Probleme de fertilitate

În cazul bărbaților există riscul impotenței, schimbări la nivel hormonal și probleme de fertilitate. Pe lângă problemele de fertilitate, la femei fumatul poate aduce și tulburări de ciclu menstrual, menopauză precoce, dar și, cel mai grav, apariția cancerului de col uterin.

Potrivit specialiștilor, după ce începi o metodă de renunțare la fumat efectele sănătoase se vor observa foarte repede, în doar câteva zile. Mai mult de atât, imediat după ce renunți la acest viciu, tensiunea arterială începe să se normalizeze, iar creierul este mai bine oxigenat, ceea ce înseamnă că și neuronii funcționează mai bine. În plus, secrețiile bronşice scad chiar din următoarele zile.