Tort de cicolată cu ricotta – care e secretul să îți iasă perfect. Tortul este unul dintre deserturile preferate ale celor mici. Acestea se pot servi la o masă în familie sau la un eveniment important. În acest articol vă vom prezenta un tort delicios de ciocolată cu ricotta. Este ideal atunci când vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu o gustare dulce şi savuroasă. De asemenea, nu aveţi nevoie de foarte multe ingrediente, este o reţetă uşor de preparat şi nu va da bătăi de cap celor care vor dori să o încerce.
Pentru început se ia un bol şi se adaugă urda (aceasta nu trebuie să conţină apă, de aceea vă sfătuim să îndepărtaţi cât mai mult din apa care se lasă în mod obişnui în astfel de brânzeturi). Aceasta se amestecă împreună cu zahărul. Se amestecă bine compoziţia cu mixerul. La final zahărul trebuie să fie topit în totalitate.
Apoi, ouăle se adaugă treptat. Atenţie! Aici este important să luăm câte unul şi să îl încorporăm, apoi pe al doilea şi, în cele din urmă, pe al treilea. Se presară făina şi cacao treptat şi amestecăm bine compoziţia. Trebuie să evităm formarea cocoloaşelor.
Punem untul într-un recipient şi îl topim prin tehnica bain-marie sau în cuptorul cu microunde. După ce s-a topit, îl adăugăm treptat în compoziţie, amestecând uşor. Apoi, aluatul rezultat îl aşezăm într-o formă, tapetată cu hârtie de copt, preîncălzim cuptorul la 160 de grade şi băgăm forma la cuptor. Aşteptăm aproximativ 40 de minute. Aceasta este reţeta pentru blatul tortului, iar gustul este delicios. Apoi, ne ocupăm de prepararea cremei.
Luăm o crăticioară în care adăugăm laptele, frişca lichidă, păstaia de vanilie şi le punem la fiert. Într-un bol punem zahărul, amidonul de porumb şi gălbenulurile (acestea se bat înainte). Le amestecăm bine până se omogenizează.
Păstaia de vanilie se scoate din compoziţia de pe foc, dar doar după ce fierbe laptele. Luăm crăticioara de pe foc şi adăugăm compoziţia pe care am obţinut-o în bol. Punem, din nou, pe aragaz la foc mic şi amestecăm uşor cu ajutorul unei linguri de lemn. După câteva minute, crema rezultată trebuie să fie densă şi plăcută la culoare.
Ciocolata albă se taie în bucăţi mici şi se amestecă bine cu compoziţia. După ce s-a răcit, tortul se „îmbracă” cu această cremă delicioasă. Apoi, tortul se poate decora cu ganache de ciocolata.
Frişca lichidă şi mierea se pun pe foc, înainte de a începe să fiarbă se varsă peste ciocolata ruptă mărunt. Amestecăm bine, adăugăm untul şi se lasă la răcit. Apoi, tortul se decorează după gustul dumneavoastră. Poftă bună!