Home » Life & Style » Cum arăta Jamila înainte să se apuce să gătească pe Youtube. FOTO

Cum arăta Jamila înainte să se apuce să gătească pe Youtube. FOTO

Manolică Anca / 01.07.2021, 14:20

Cu siguranță, toți cei care caută rețete de gătit pe Internet s-au „lovit” de rețetele Jamilei de pe Youtube (Jamila Cuisine). Are aproape 1,5 milioane de abonați pe canalul său, însă puțini știu că în spatele succesului răsunător de care se bucură, se află o tânără timidă, cu o poveste de viață spectaculoasă. Iată cum arăta Jamila înainte de a deveni cunoscută.

Cum arăta Jamila înainte să se apuce să gătească pe Youtube

Foarte des apelăm la site-ul ori la vlogg-urile ei pentru fel și fel de rețete. Gătim respectând, pas cu pas, ce ne spune Jamila Cuisine, iar rezultatele sunt, de cele mai multe ori, unele absolut delicioase. Dar cine este, de fapt, Jamila? Ei bine, este o tânără foarte pasionată de arta culinară. Găteşte pentru familia ei şi filmează toți pașii fiecărei reţete încercate.

Pe numele său real Geanina Avram Staicu, este tânăra ale cărei rețete de mâncare sunt urmărite constant de peste un milion de oameni. Jamila are 34 de ani, este originară din București și a absolvit Facultatea de Relații Internaționale. Ea este căsătorită cu un bărbat de origini marocane, cu care are doi copii. Porecla, spune ea, i-a pus-o soacra, întrucât nu putea pronunţa numele Geanina.

Jamila are aproape 1,5 miliaone de abonați pe Youtube
Jamila are aproape 1,5 miliaone de abonați pe Youtube

Cum şi-a cunoscut soţul din Maroc? Ei bine, pasiunea sa pentru limba franceză i-a fost de mare ajutor. Într-o continuă încercare de a-și exersa abilităţile lingvistice, aceasta intra în diferite grupuri online în care comunica cu oamenii doar în franceză. Norocul a făcut ca într-unul să fie și viitorul ei soţ. Luând contact cu o lume diferită, a început să testeze şi bucătăria locală. Astfel s-a îndrăgostit de minunatele reţete din Maroc.

Soțul ei i-a schimbat total modul de a găti

Într-un interviu acordat în cadrul emisiunii „Rețeaua de Idoli” de la TVR2, aceasta a povestit că a început să gătească în glumă, combinând rețetele bunicii din Oltenia cu condimentele descoperite în Maroc. Însă, să gătească a învăţat încă din copilărie, atunci când rămânea singură cu fratele ei acasă. Pentru că nu tot timpul îi plăcea mâncarea lăsată de părinții ei, Jamila îşi făcea cel mai des paste.

Însă, odată ce l-a întâlnit și s-a căsătorit cu soțul ei, și-a schimbat complet modul de a găti. Fiindcă în ţara lui preparatele sunt destul de condimentate, ea a trebuit să înveţe ce anume să îi gătească și cum, pentru că lui i se părea că mâncarea românească este mâncare de spital. Iar când spune condimentat, nu se referă neapărat la gustul picant, ci la un amestec de mirodenii nu atât de folosite la noi: chimion, curcuma, ghimbir măcinat și nu numai.

Cum sunt filmate reţetele?

A început să pună online rețetele în anul 2012, atunci când a apărut și numele JamilaCuisine, ajungând în prezent să aibă peste 600 de rețete și mii de oameni care gătesc după sfaturile sale. Geanina este o femeie plină de umor și ar vorbi ore întregi despre mâncare. Însă, contrar aparențelor, ea spune că nu petrece toată ziua numai în bucătărie.

Soțul Jamilei
Soțul Jamilei

Fiecare reţetă este minuțios testată, iar abia după ce ies gustul şi aspectul ca la carte, Jamila o găteşte în faţa camerei de luat vederi. De filmat şi montaj se ocupă soţul ei. Important de subliniat este faptul că, o perioadă destul de lungă, ea nu s-a arătat în fața camerei. I se vedeau doar mâinile. De ce? Din cauza timidității, spune ea.