Home » Când, unde, cum » 5 culori de păr la modă pentru iarna 2021-2022. Atrag toate privirile. FOTO

5 culori de păr la modă pentru iarna 2021-2022. Atrag toate privirile. FOTO

Manolică Anca / 23.11.2021, 10:12
5 culori de păr la modă pentru iarna 2021-2022. Atrag toate privirile. FOTO

Îngrijirea părului și reîmprospătarea culorii părului sunt esențiale, mai ales odată cu apropierea toamnei când, după o vară întreagă de expunere în razele arzătoare ale soarelui, părul are nevoie de o atenție suplimentară. Toamna este momentul potrivit de fapt pentru reîmprospătarea culorii sau a schimbării ei, de ce nu. Iată ce culori de păr sunt la modă pentru iarna 2021-2022.

Tendințe păr iarna 2021-2022

În timp ce ne ocupăm în detaliu de îngrijirea și tratarea părului de daunele provocate de soare pe tot parcursul verii, ne gândim și la noile tendințe în ceea ce privește culoarea părului din sezonul următor. Așadar, nu ar strica să arunci o privire asupra ceea ce propun podiumurile și hairstyliștii.

De la blondul rece, precum cel platinat, până la cele mai intense nuanțe de miere și saten, de la look-uri cu suvițe colorate pe păr scurt, până la cele mai delicate aspecte, tendințele de colorare a părului în 2021 sunt concepute pentru a evidenția o femeie puternică, modernă și cosmopolită.

Însă, generația Z care vine din urmă are o abordare ceva mai „fierbinte” a culorii părului și consideră că blondul „procesat” este cheugy (neologism des folosit de această generație care se descrie ca opusul lui „trendy”). Așadar, se pare că există un interes reînnoit pentru nuanțele închise, cum ar fi „brunetul scump” și orice cu creștere evidentă a rădăcinilor.

Culori de păr la modă pentru iarna 2021-2022

Ai putea lua în considerare îmbunătățirea subtilă a culorii tale naturale cu o formă de balayage sau cu o evidențiere în afara rădăcinii. Pentru a-ți găsi propria inspirație, vezi ce culori de păr sunt la modă în acest sezon de iarnă, potrivit Rafinery29.com.

  • Bronde

Celebrul colorist Tracey Cunningham recomandă o ombré bronze (un amestec brunet-blond), așa cum poate fi văzut la modelul Lily Aldridge sau Jennifer Lopez. „Părul este aproape întotdeauna mai închis la rădăcini și mai deschis la vârfuri, așa că această tendință este alegerea perfectă pentru mulți clienți care caută o culoare ușor de întreținut.”, explică Cunningham.

Captură Instagram Lily Aldridge
Captură Instagram Lily Aldridge
  • Brunetul „scump”

„Scumpul” din tendința „brunet scump” este mai puțin o interpretare a tonului de maro și mai mult o citire a finisajului: strălucitor și lucios, așa cum se vede pe Janet Mock, aranjată de stilistul Chuck Amos. Dacă părul tău este deja închis, este perfect, pentru că un luciu clar sau nuanțat poate ajuta la creșterea factorului de strălucire. Dacă în prezent părul tău este blond vopsit, optează pentru o corecție a culorii pentru a te ajuta să revii la rădăcinile brunete.

Janet Mock, captură Instagram Chuck Amos
Janet Mock, captură Instagram Chuck Amos
  • Culori de păr la modă pentru iarna 2021-2022. Pumpkin Spice

Undeva între cupru și căpșuni apare acest ton cald pe care cântăreața/compozitoarea Sevda Alizadeh îl numește „Pumpkin Spice Latte”. Este doar un exemplu de ceea ce hairstylistul Clayton Hawkins numește „vibrații portocalii și roșii”, despre care el prezice că va fi la modă în 2022.

Sevda Alizadeh
Sevda Alizadeh
  • Fagure cald

Când vine vorba de tonuri asemănătoare blondului, cei mai mulți coloriști susțin variații calde, în opoziție cu orice platină. Coloristul Sienree Du indică blondul „cald și bogat”, ceva cu înclinație spre auriu sau grâu. În fotografia de mai jos, colorista Bianca Hillier arată cum să faci o variație de blond gen „sun-kissed”, cu un subton cald în tehnica balayage.

Colorista Bianca Hillier
Colorista Bianca Hillier
  • Culori de păr la modă pentru iarna 2021-2022. Evidențierea „fără efort”.

Coloristul din New York, Chezney Schulz, ne îndrumă către ceea ce ea numește evidențierea „fără efort”: în esență, un lifting o dată pe an, un blond moale, pentru părul din jurul feței și vârfuri, ceea ce îți va permite să lași părul să crească cât vrea, dar totodată vei avea parte și de luminozitate în zona feței.

Culori de păr la modă pentru iarna 2021-2022. Captură Instagram Chezney Schulz
Culori de păr la modă pentru iarna 2021-2022. Captură Instagram Chezney Schulz