Home » Când, unde, cum » Ce arată trăsăturile feței despre tine. Se poate „citi” ușor caracterul unei persoane

Ce arată trăsăturile feței despre tine. Se poate „citi” ușor caracterul unei persoane

Manolică Anca / 16.02.2022, 08:58
Ce arată trăsăturile feței despre tine. Se poate „citi” ușor caracterul unei persoane

Ochii pot fi considerați ferestre către suflet, dar, potrivit unor cercetători, și restul trăsăturilor faciale spun ceva despre tine. De fapt, după unele rapoarte, ele dezvăluie mai multe despre adevărata ta personalitate decât ar putea orice test scris. Hai să descoperim câteva dintre concluziile interesante care au fost făcute de cercetători și să vedem ce arată trăsăturile feței despre tine.

Trăsăturile feţei te trădează

Chipul unui om poate spune multe despre cum este el cu adevărat, care este starea sa de spirit, convingerile morale sau trăirile emoționale. Genele și hormonii ne influențează creșterea și ne modelează caracterul, așa că de ce nu și alcătuirea biologică a fețelor noastre? Poate părea o exagerare, desigur, dar hai să aflăm mai multe.

Carmen Lefevre, o cercetătoare de la Universitatea Northumbria a efectuat studii cu privire la modul în care președinții americani și adevăratele lor ambiții au fost percepute de subiecți. Lefevre a descoperit că participanții au tras multe dintre concluziile lor cu privire la cât de demni de încredere, inteligenți și cooperanți erau acești politicieni, bazându-se doar pe formele fețelor lor. Fără să ne dăm seama, încrederea pe care o acordăm unei alte persoane se bazează parțial pe structura osoasă a acesteia.

Evident, nu este întotdeauna atât de clar. Nu îți poți da seama de povestea de viață a unei persoane doar uitându-te la spațiul dintre sprâncene. Dar există suficiente dovezi pentru a ne face cel puțin curioși. Bineînțeles, datele nu dețin întotdeauna răspunsurile corecte, dar ar putea dezvălui lucruri destul de interesante despre relația dintre trăsăturile noastre faciale și trăsăturile de personalitate, sau chiar doar lucrurile pe care le credem și prejudecățile pe care le avem despre persoanele cu diferite tipuri de trăsături faciale.

Ce arată trăsăturile feței despre tine și personalitatea ta

Se crede că oamenii au găsit trăsături de caracter în cele fizice încă din Antichitate. De exemplu, în China Antică se credea că fizionomia este o reflectare a sufletului, iar în Evul Mediu, frumuseţea se ridica la rang de virtute, urâţenia fiind un semn al răului.

Ce arată trăsăturile feței despre tine
Ce arată trăsăturile feței despre tine

Disciplina care se spune că poate aprecia caracterul omului după înfăţişarea sa fizică, îndeosebi după trăsăturile feţei, se numeşte fiziognomonie şi corelează aproape 100 de trăsături cu personalitatea. Iată-le pe cele mai importante:

  • Sprâncenelepersoanele care au sprâncene subţiri sau care nu sunt bine definite se crede că sunt nehotărâte şi neîncrezătoare în forţele proprii. În schimb, cele cu sprâncene groase, stufoase au o personalitate puternică. Sprâncenele unite denotă introspecţie, gelozie şi posesivitate.
  • Ochii – cei cu ochii adânciţi în orbite au o personalitate interiorizată. Ochii ieşiţi din orbite spun despre o persoană că este foarte extrovertită.
  • Distanţa dintre ochi – ochii apropiaţi arată personalităţi cu o viziune îngustă asupra lumii. O distanţă mai mare dintre ochi descriu o fire deschisă, tolerantă.
  • Gura – colţurile ridicate ale gurii sugerează o personalitate optimistă, în timp ce cele lăsate sunt întâlnite la persoanele dificile, greu de mulţumit.
  • Maxilarul – un maxilar bine definit arată un caracter puternic, dar şi o fire încăpăţânată. Cel mic, în schimb, denotă slăbiciune şi este specific persoanelor care sunt foarte ușor de influențat.
  • Ridurile – cei care au riduri în colţul ochilor, cunoscute ca „talpa gâştii”, sunt persoane deschise şi vesele, care oferă bună dispoziţie tuturor celor din jur. Liniile verticale care apar între ochi sunt specifice oamenilor raţionali şi hotărâți.