Home » Când, unde, cum » Ce temperatură are apa Mării Negre în săptămâna 14-20 iunie în principalele stațiuni

Ce temperatură are apa Mării Negre în săptămâna 14-20 iunie în principalele stațiuni

Manolică Anca / 14.06.2021, 12:44
Ce temperatură are apa Mării Negre în săptămâna 14-20 iunie în principalele stațiuni

Vrei să faci o escapadă pe litoral dar nu știi când? Cu toții ne dorim să prindem vreme bună și apa mării să fie caldă, pentru a ne putea relaxa în voie, atât pe nisip, cât și în apă. Așadar, află ce temperatură are apa Mării Negre în săptămâna 14-20 iunie, pentru a vedea dacă merită să îți programezi vacanța pe litoral în această perioadă.

Ce temperatură are apa Mării Negre în săptămâna 14-20 iunie

Ne aflăm în a treia săptămână din luna iunie, însă parcă vara se mai lasă puțin așteptată. Cu toate acestea, sătui de stat în casă, mulți români aleg să evadeze, chiar și pentru câteva zile din rutina zilnică, și să petreacă timp de calitate în natură. Unii aleg să meargă pe litoral pentru că, după cum bine știm, în extrasezon, plajele nu sunt foarte aglomerate ca în vârf de sezon, iar prețurile sunt mult mai scăzute.

Așadar, dacă te afli printre cei care vor să petreacă câteva zile la mare în săptămâna 14-20 iunie, iată ce temperatură are apa Mării Negre: potrivit Sea Temperature, media de sezon a temperaturii apei pentru luna iunie se situează între 21.2 °C și 21.7 °C, cea mai scăzută temperatură a mării măsurată luna aceasta fiind de 18°C, iar cea mai ridicată este fiind de 24.9 °C.

Ce temperatură are apa Mării Negre în principalele stațiuni

Temperatura apei în principalele stațiuni de pe litoraul românesc este normală pentru perioada din calendar. Aceasta este rece și revigorantă, însă pentru mulți este deja suficient de confortabilă pentru a înota. În general, această temperatură este considerată normală, însă dacă ai anumite probleme cu circulația ai putea simți apa ceva mai rece. Iată ce temperatură are apa Mării Negre în săptămâna 14-20 iunie în principalele stațiuni din România:

  • Mamaia: 22,2 °C și se preconizează că va ajunge în ultima zi din interval la 22,4 °C.
  • Eforie Nord: 20,5 °C și se preconizează că va ajunge în ultima zi din interval la 21,6 °C.
  • Eforie Sud: 21,3 °C și se preconizează că va ajunge în ultima zi din interval la 22,5 °C.
  • Costinești: 20,1 °C și se preconizează că va ajunge în ultima zi din interval la 21.3 °C.
  • Mangalia: 20,4 °C și se preconizează că va ajunge în ultima zi din interval la 21,8 °C.
  • Vama Veche: 20,5 °C și se preconizează că va ajunge în ultima zi din interval la 22,4 °C.
Marea Neagră
Marea Neagră

Marea Neagră este a treia mare ca suprafață din Europa

A treia mare ca suprafață din Europa, după Marea Mediterană și cea a Nordului, Marea Neagră scaldă uscatul sud-estic al României. În total, litoralul romanesc al Marii Negre se întinde pe o lungime de 245 km, de la brațul Chilia al Dunării, la nord, și granița cu Bulgaria, la sud.

Clima maritimă de litoral, cu influențe mediteraneene în sud, este perfectă pentru iubitorii de veri lungi și însorite. Iulie și august sunt cele mai fierbinți luni, în care temperatura aerului ajunge la valori de 32-34 grade Celsius. Totuși, briza mării domolește căldura toridă, făcând ca zilele să fie perfecte pentru plajă, iar nopțile plăcute și răcoroase. Temperatura medie de vară pe litoralul Mării Negre este de 28 grade Celsius.