Home » Când, unde, cum » Cele mai frumoase locuri din Norvegia. 7 obiective și atracții turistice impresionante. FOTO

Cele mai frumoase locuri din Norvegia. 7 obiective și atracții turistice impresionante. FOTO

Manolică Anca / 26.11.2021, 16:11
Cele mai frumoase locuri din Norvegia. 7 obiective și atracții turistice impresionante. FOTO

Norvegia este unul dintre cele mai pitorești locuri din Europa și o destinație sigură pe lista de dorințe a multor oameni. Pe lângă peisajele spectaculoase cu vederi uluitoare, această țară găzduiește, de asemenea, o istorie bogată care se întinde pe mii de ani și o cultură unică. Nici nu putem uita nici că este o locație excelentă pentru a observa aurora boreală. Iată cele mai frumoase locuri din Norvegia în care trebuie neapărat să ajungi.

1. Trolltunga

Cele mai frumoase locuri din Norvegia. Trolltunga
Cele mai frumoase locuri din Norvegia. Trolltunga

Aici se regăsește una dintre cele mai spectaculoase stânci din Norvegia. Cunoscută și sub denumirea de „limba trolului”, aceasta s-a format în timpul erei glaciare, când apa glaciară a înghețat o bucată din acest munte și l-a făcut să se separe, lăsând o margine subțire care „atârnă” la 700 de metri deasupra lacului.

2. Cele mai frumoase locuri din Norvegia. Briksdalsbreen

Briksdalsbreen
Briksdalsbreen

Este una dintre cele mai cunoscute ramuri ale ghețarului Jostedalsbreen și, totodată, una dintre cele mai accesibile părți ale acestuia. Este situat în Parcul Național Jostedalsbreen. Briksdalsbreen se termină într-un mic lac glaciar, Briksdalsbrevatnet, care se află la 346 de metri deasupra nivelului mării.

3. Bergen

Cele mai frumoase locuri din Norvegia. Bergen
Bergen

Situat în vestul țării, Bergen este unul dintre cele mai mari și mai frumoase orașe din Norvegia. Casele de lemn presără străzile pitorești și te îmbie să explorezi toate locurile frumoase din jur. Există, de asemenea, multe muzee și biserici. Este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care merită cu siguranță să fie vizitat.

4. Cele mai frumoase locuri din Norvegia. Kirkenes

Kirkenes
Kirkenes

Situat pe o peninsulă din fiordul Bøk, un braț al fiordului Varanger, Kirkenes este unul dintre cele mai nordice orașe din Norvegia. Merită să pereci câteva zile aici pentru a explora măreția nordului Norvegiei în timpul iernii. Pe lângă faptul că poți admira aurora boreală, Kirkenes este renumit și pentru safariurile cu crabi rege, pescuitul pe gheață și istoria sa tumultoasă, fiind unul dintre cele mai bombardate locuri în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

5. Alpii Lyngen

Alpii Lyngen
Alpii Lyngen

Alpii Lyngen din nordul Norvegiei sunt incredibil de frumoși. Este un loc care emană o pace și o liniște incredibile, unde rareori vei întâlni pe cineva. Sunt la mai puțin de două ore de Tromsø, deci ușor accesibili. În Lyngen poți sta, dacă vrei, într-un iglu de sticlă.

6. Ålesund

Ålesund
Ålesund

Pe coasta de vest a Norvegiei, înflorește un frumos oraș de pescari care, după un mare incendiu în 1904, a fost reconstruit într-un stil Art Nouveau deosebit de colorat. Este unul dintre cele mai frumoase locații de vizitat din Norvegia, cu o cultură vibrantă și vederi spectaculoase ale zonei.

7. Cele mai frumoase locuri din Norvegia. Geirangerfjord

Geirangerfjord
Geirangerfjord

Unul dintre cele mai deosebite și uimitoare locuri din lume. Fiordurile vestice cuprind cea mai mare concentrație de fiorduri din toată lumea, iar celebrul Geirangerfjord este considerat cel mai frumos. Măsoară aproximativ 15 km lungime și a fost inclus pe lista de Patrimoniu Mondial de UNESCO, potrivit muyinteresante.es.