Home » Când, unde, cum » 6 locuri din lume unde soarele nu apune niciodată

6 locuri din lume unde soarele nu apune niciodată

Manolică Anca / 12.09.2021, 13:27
6 locuri din lume unde soarele nu apune niciodată

Deși nouă românilor ni s-ar putea părea puțin ciudat, ei bine, da, există câteva locuri din lume unde soarele nu apune niciodată. Deși am spune că sunt zone imposibile pentru traiul zilnic, oamenii care trăiesc în aceste locuri sunt dovada reală că poți să-ți desfășori activitățile zilnice în orice condiții.

Locuri din lume unde soarele nu apune niciodată

Rutina cu care suntem noi obișnuiți se învârte în jurul a 24 de ore pe zi, cu aproximativ 12 ore de soare, iar restul de întuneric. Cu toate acestea, există unele locuri din lume unde soarele nu apune mai mult de 70 de zile. Este dificil de imaginat cum turiștii ar putea ține evidența timpului în aceste locuri, când chiar și localnicii de acolo se confundă fără apus de soare timp de 70 de zile. Hai să descoperim împreună care sunt aceste locuri speciale.

  • Norvegia

Situată în cercul polar, Norvegia mai este numită și Țara Soarelui de la miezul nopții. Aici, din luna mai și până la sfârșitul lunii iulie, soarele nu apune niciodată. Ceea ce înseamnă că,vreme de aproximativ 76 de zile, soarele nu apune deloc. În Svalbard, Norvegia, soarele strălucește pe cer continuu din 10 aprilie până în 23 august. Aceasta este, de altfel, cea mai nordică regiune locuită din Europa. Dacă ți se pare fascinant și vrei să trăiești pe propria piele zilele în care nu este deloc noapte, alege să călătorești în perioada mai-iulie în Norvegia.

  • Locuri din lume unde soarele nu apune niciodată. Nunavut, Canada

Nunavut este un oraș care are peste 3.000 de locuitori. Situat la două grade deasupra cercului polar, în teritoriile de nord-vest ale Canadei, în acest loc se vede lumina soarelui continuu, în jur de două luni, în timp ce, pe perioada iernii, localitatea este în beznă totală în jur de 30 de zile consecutive.

Nunavut, Canada
Nunavut, Canada
  • Islanda

Islanda este cea mai mare insulă din Europa după Marea Britanie, fiind, de asemenea, cunoscută că este țara care nu are țânțari. Pe timpul verii, aici nopțile sunt senine, în timp ce, în luna iunie, soarele nu apune niciodată. Pentru a vedea soarele de la miezul nopții în plină glorie, poți vizita orașul Akureyri și insula Grimsey din cercul polar.

  • Locuri din lume unde soarele nu apune niciodată. Barrow, Alaska

Aici, începând cu sfârșitul lunii mai și până la sfârșitul lunii iulie, soarele nu apune. Însă, acest lucru este compensat ulterior de la începutul lunii noiembrie pentru următoarele 30 de zile, când soarele nu răsare. Regiunea rămâne în întuneric în lunile de iarnă geroasă, fenomen cunoscut sub numele de noapte polară.

  • Finlanda

Țară cu mii de lacuri și insule, cele mai multe părți din ea văd lumina soarelui doar 73 de zile în timpul verilor. În acest timp, soarele strălucește continuu pe cer vreme de 73 de zile, în vreme ce, pe timpul iernii, această regiune nu vede lumina soarelui. Așa se explică și de ce finlandezii dorm puțin vara și mai mult în timpul iernilor. Dacă ajungi în această țară superbă, vei avea posibilitatea de a te bucura de aurora boreală, te poți destinde la schi sau poți experimenta senzația de a sta în igluuri de sticlă.

Auroră boreală în Finlanda
Auroră boreală în Finlanda
  • Suedia

De la începutul lunii mai până la sfârșitul lunii august, aici, soarele apune pe la miezul nopții și răsare în jurul orei 4 dimineața. Perioada în care soarele stă mult pe cer poate dura până la șase luni pe an.