Home » Când, unde, cum » Cele mai rare 7 flori din lume. Planta care se deschide doar o dată la 3000 de ani

Cele mai rare 7 flori din lume. Planta care se deschide doar o dată la 3000 de ani

Manolică Anca / 22.02.2022, 15:32
Cele mai rare 7 flori din lume. Planta care se deschide doar o dată la 3000 de ani

Natura ne surprinde în multe feluri! Florile posedă superputerea de a ne ridica starea de spirit, de a ne vindeca, de a ne face alina și de a ne oferi o perspectivă optimistă asupra vieții. Din păcate, multe specii de flori rare din lume au dispărut deja din sălbăticie, mai exitând doar câteva exemplare care au reușit să fie salvate la timp de eforturilor botaniștilor și conservatorilor. Hai să vedem câteva specii deosebite.

Cele mai rare flori din lume

Având în vedere că pe planetă există aproximativ 400.000 de specii diferite de flori, iată câteva dintre cele mai rare flori din întreaga lume.

  • Orhideea Fantomă

Cele mai rare 7 flori din lume. Orhideea Fantomă
Cele mai rare 7 flori din lume. Orhideea Fantomă

Superba specie de orhidee fantomă, numită astfel datorită formei petalelor sale, se găsește în zone din Cuba, Florida și Bahamas. Planta este rară, deoarece este aproape imposibil de înmulțit. Nu are frunze, nu depinde de fotosinteză și nu își fabrică propria hrană. De asemenea, are nevoie de arbori gazdă specifici pentru a crește și de condiții perfecte pentru a înflori. Este considerată o plantă pe cale de dispariție în Florida.

  • Juliet Rose, cel mai rar trandafir din lume

Juliet Rose, cel mai rar trandafir din lume
Juliet Rose, cel mai rar trandafir din lume

Trandafirul Juliet nu este considerat doar una dintre cele mai rare flori din lume, ci și cel mai rar trandafir din lume, deoarece a fost nevoie de 15 ani pentru ca specialistul David Austin să cultive această floare în Anglia. În plus, l-a costat enorm de mult, 4,3 milioane de dolari pentru a face acest lucru. Un tip de trandafir de ceai, trandafirul Juliet are petale de culoarea piersicii și caisei. În plină înflorire, acestea se deschid pentru a dezvălui flori mai mici la interior.

  • Cele mai rare flori din lume. Liana de jad

Cele mai rare flori din lume. Liana de jad 
Cele mai rare flori din lume. Liana de jad

Este considerată una dintre cele mai rare flori din lume, deoarece defrișările au dus-o aproape de dispariție. Are formă de gheară și poate crește până la 3 metri lungime. Culoarea ei variază de la albastru la verde deschis și atârnă cu fața în jos. Membră a familiei de mazăre și fasole, liana de jad este originară din pădurile tropicale din Filipine. Se bazează în principal pe lilieci pentru polenizare.

  • Youtan Poluo, planta care înflorește o dată la 3.000 de ani

Youtan Poluo / Sursă foto: Discovery
Youtan Poluo / Sursă foto: Discovery

Originară din China și Taiwan, Youtan Poluo este o floare mică parazită care a fost găsită în Viet Linh pe o frunză de palmier aroid. Aceste flori albe rare nu au un nume științific și se spune că înfloresc o dată la 3.000 de ani. Măsurând nu mai mult de 1 milimetru în diametru, Youtan Poluo este cunoscută în mod obișnuit sub numele de Udumbara. Florile au fost menționate în scrierile budiste și, în 2010, au fost descoperite în casa unei călugărițe din Muntele Lushan, în provincia chineză Jiangxi.

  • Cosmosul de ciocolată, floarea care miroase a ciocolată proaspătă

Cosmosul de ciocolată
Cosmosul de ciocolată

Cosmosul de ciocolată și-a câștigat locul pe lista florilor rare din lume, deoarece a dispărut din sălbăticie de ani de zile. Fiind una dintre cele mai frumoase flori rare din lume, floarea de o culoare brun-roșiatică bogată emană un parfum bogat de ciocolată atunci când înflorește, de unde și numele său. Crește până la o înălțime de aproximativ 40 până la 70 de centimetri.

Frumoasa floare nu produce semințe și trebuie cultivată cu ajutorul culturii de țesuturi sau prin diviziunea rădăcinilor. Din punct de vedere tehnic, doar clonele florii originale supraviețuiesc astăzi.

  • Cele mai rare flori din lume. Crin de foc, floarea națională din Zimbabwe

Floarea națională din Zimbabwe
Floarea națională din Zimbabwe

Deși crinul de foc, cunoscut și sub numele de crin de flacără, nu este o floare atât de rară, este pe cale de dispariție în unele țări. Crinul de foc este o floare distinctă în formă de trompetă, cu petale colorate în roșu și galben-portocaliu, ceea ce o face să semene cu flăcările.

Originare din Asia și din Africa tropicală și sudică, aceste flori frumoase și unice sunt considerate, de asemenea, floarea națională a Zimbabwe. Acestea ar trebui manipulate cu grijă, deoarece unele părți ale sale sunt otrăvitoare.

  • Floarea Kadupul, regina nopții

Floarea Kadupul, regina nopții
Floarea Kadupul, regina nopții

Floarea Kadupul este o floare de cactus care înflorește foarte rar, fiind astfel considerată una dintre florile rare din lume. Nu numai atât, dar înflorește doar noaptea și se ofilește până în zori. Florile Kadupul sunt mari și frumoase, de un alb ca zăpada și în formă de stea.

Crește mai ales în sălbăticie, printre materiile în descompunere din jurul copacilor, și poate măsura 30 de centimetri lungime și 17 centimetri lățime. Emite, de asemenea, un miros plăcut. Aceste flori au nevoie de condiții specifice pentru a crește și sunt foarte scumpe din cauza duratei lor scurte de viață.