Home » Când, unde, cum » Cum arată și cât costă cele mai scumpe flori din lume

Cum arată și cât costă cele mai scumpe flori din lume

Manolică Anca / 21.07.2021, 16:43
Cum arată și cât costă cele mai scumpe flori din lume

Cele mai scumpe flori au prețuri incredibil de mari! Chiar și o simplă floare, ca să nu mai vorbim de un buchet, te poate costa o avere. Trebuie, însă, să recunoaștem că sunt extrem de frumoase și nu se găsesc peste tot.

Cum arată și cât costă cele mai scumpe flori din lume

Florile aduc bucurie în suflet și înfrumusețează orice încăpere. De aceea, nu există persoană care să nu aprecieze aroma proaspătă a florilor și gingășia lor. În anumite zone ale lumii, însă, florile au devenit adevărate opere de artă, care costă o avere. Iată cum arată și cât costă numai câteva din cele mai scumpe plante din lume

  • Orhideea Shenzhen Nongke

Orhideea Shenzhen Nongke
Orhideea Shenzhen Nongke

Una dintre cele mai scumpe flori din lume, orhideea Shenzhen Nongke, a fost crescută în China, după ce un grup de savanți s-au străduit timp de mai bine de 8 ani ca să o cultive. Într-un final, au obținut o floare superbă, foarte fragilă, cu o culoare impresionantă a petalelor, de nuanță galben-verzuie, care intră în contrast cu pigmentul roșu aprins.

Aceasta înflorește o dată la 4-5 ani, este extrem de pretențioasă și are un miros delicat. Prețul acesteia este circa 200 mii de dolari, un exemplar fiind vândut chiar cu 1,68 milioane de dolari.

  • Cele mai scumpe flori din lume. Orhideea Paphiopedilum Rothschildianum

Cele mai scumpe flori din lume. Orhideea Paphiopedilum Rothschildianum
Cele mai scumpe flori din lume. Orhideea Paphiopedilum Rothschildianum

Orhideea Paphiopedilum Rothschildianum sau Aurul din Kinabalu este o plantă foarte de rară care se regăsește doar în Parcul Național Kinabalu de pe insula Borneo, din Arhipelagul Malaez. Aceasta înflorește primăvara târziu pentru o perioadă scurtă de timp și este renumită pentru dungile sale întunecate de pe frunze. Pentru a înflori, trebuie să treacă 15 ani de la apariția primelor frunze. Prețul său pornește de la 5 mii de dolari.

  • Șofranul

Șofranul
Șofranul

Deși este cunoscut mai mult ca fiind condiment folosit în principal pentru colorare, șofranul este o floare cultivată de om, care nu crește natural pe nicăieri. Culorile strălucitoare ale petalelor violet cu stamen portocaliu strălucitor fac din aceasta o plantă unică și deosebită.

Atunci când vine vorba de producerea condimentului folosit în bucătării, este nevoie de aproape 80.000 de flori pentru a obține 500 de grame de condiment. Mai mult, staminele trebuie culese și uscate manual. Din acest motiv, floare se vinde la un preț extrem de ridicat, de aproximativ 12.000 de dolari, ceea ce o face să se înscrie pe lista cu cele mai scumpe flori din lume.

  • Cele mai scumpe flori din lume. Trandafirul Sweet Juliet

Trandafirul Sweet Juliet
Trandafirul Sweet Juliet

Faimosul crescător englez, David Austin și-a dedicat 15 ani din viață pentru a crea și a crește acest soi special de trandafiri, investind aproape 16 milioane de dolari. Floarea are un mod foarte neobișnuit în care înflorește. Mugurele eare o culoare de piersic pal, carese desface într-o floare de trandafir cu tonuri mai închise în mijlocul florii.

Parfumul său moale și delicat este foarte atractiv, câștigând simpatia florăriilor din întreaga lume. Pentru un buchet de dimensiuni rezonabile, ar trebui să plătești un preț exorbitant. Acești trandafiri se vând pentru 15,8 milioane de dolari.

  • Kadupul

Kadupul
Kadupul

O plantă care este atât de valoroasă, încât nu poate fi cumpărată. Ea înflorește o dată la 10 ani, pentru numai câteva ore, după miezul nopții. Nu degeaba a fost supranumită „regina nopții”, până la răsărit, din floare nemairămânând nimic. Mai mult, odată atins, frunzele cad imediat. deci este aproape imposibil să o poți lua undeva.