Home » Când, unde, cum » Cum să atragi sporul casei. Aceste superstiții din popor îți vor schimba complet obiceiurile

Cum să atragi sporul casei. Aceste superstiții din popor îți vor schimba complet obiceiurile

Manolică Anca / 08.07.2021, 12:09
Cum să atragi sporul casei. Aceste superstiții din popor îți vor schimba complet obiceiurile

Superstițiile există încă din cele mai vechi timpuri și, deși biserica nu le recunoaște, lumea continuă să creadă în ele cu tărie. A ține cont de ele a devenit o obișnuință în viața românilor, mai ales atunci când vine vorba de protecția locuinței și a familiei. În acest articol vei afla cum să atragi sporul casei și care sunt cele mai cunoscute superstiții din popor.

Cum să atragi sporul casei

Superstițiile fac parte din viața noastră fie că vrem sau nu. Credințele populare există din cele mai vechi timpuri și merue au fost foarte importante pentru oameni. De aceea, biceiurile, ritualurile şi superstiţiile cântăresc foarte greu atunci când vine vorba de protecția casei și a familiei.

În cele ce urmează, vei putea afla ce să faci și ce nu, ca să atragi bunăstarea și norocul asupra locuinței tale. Cum să atragi sporul casei și de ce să te ferești pentru a nu avea parte de și mai mult ghinion.

Superstiții din popor care îți vor schimba complet obiceiurile

  • Plita, soba, vatra au fost dătătoare de hrană încă din cele mai vechi timpuri, motiv pentru care ele au devenit unele dintre cedle mai importante simboluri ale bunăstării familiei. Și pentru a aduce și mai mult spor în casă, ai grijă să fie poziționate cu fața spre centrul casei, niciodată înspre fereastră, ușă sau vreo sursă de apă.
  • Alege să lași colțurile încăperilor din casă libere, aerisite, pentru ca norocul să își facă loc acolo.
  • Dacă te muți în casă nouă, să nu cumva să iei cu tine mătura veche! Riști să atragi ghinioanele și dezordinea în viața ta. Așadar, arunc-o pe cea veche și fă o nouă achiziție. De asemenea, nu împrumuta niciodată mătura de la cineva sau cuiva!
  • Dacă cineva drag a pornit la drum lung, evită să dai cu mătura prin casă. Însă, dacă vrei să scapi de oamenii care nu îți fac plăcere, mătură imediat ce aceștia ies din casa ta. De asemenea, nu lăsa niciodată mătura cu coada în sus, ci întotdeauna invers.
Superstițiile sunt un factor important în viața oricărui român
Superstițiile sunt un factor important în viața oricărui român
  • Nu sprijini niciodată mătura de pat, căci tot răul adunat în ea se va îndrepta spre locul tău de odihnă. De asemenea, nu pune nici pălăria sau căciula pe pat, fiindcă aduce ghinion.
  • Dacă îți schimbi locuința, ai grijă să presari sare pe pragul casei, pentru a alunga toate energiile negative care au existat aici.
  • Nu scoate gunoiul din casă noaptea și nu bate covoarele după asfințit, fiindcă se spune că arunci sporul la bani și atragi ghinion. În cazul în care verși ceva pe jos, nu șterge cu piciorul, căci e semn rău.
  • Dacă te trezești în casă cu un greiere sau o broscuță, bucură-te, căci sunt aducătoare de noroc.
  • Fii fericit dacă o pasăre alege să își facă cuib la casa ta, căci te va proteja de rele și îți va aduce prosperitatea în casă.
  • Ține mereu o monedă lângă prag, în casă, iar atunci când cineva te vizitează să pășească peste ea. Mai poți ține și o figurină broscuță, lângă ușă, ca să atragă bani.
  • Ține plante verzi în casă, însă aruncă-le imediat ce se usucă.