Home » Când, unde, cum » De ce nu e bine să ai cactus în casă. Ce se întâmplă de fapt în locuința ta

De ce nu e bine să ai cactus în casă. Ce se întâmplă de fapt în locuința ta

Manolică Anca / 10.06.2021, 16:29
De ce nu e bine să ai cactus în casă. Ce se întâmplă de fapt în locuința ta

Se știe foarte bine că plantele au un rol important în purificarea aerului din locuință, îmbunătățesc productivitatea și ne ajută să ne reconectăm cu natura. Iar cactușii se numără printre plantele pe care foarte multe persoane le aleg ca element de decor. Cu toate acestea, puțini știu că, de fapt, nu este prea bine să ținem această plantă în locuință. Alfă de ce nu e bine să ai cactus în casă.

De ce nu e bine să ai cactus în casă

Plantele au un aspect estetic deosebit, care ne fac apartamentele să arate mult mai luminoase și elegante. Unde mai pui că datorită procesului de fotosinteză, ele filtrează aerul de eventualii agenți poluanți și mențin un nivel de umiditate optim. Cu toate acestea, nu orice fel de floare ar trebui să se regăsească în apartamentul nostru.

Deși nu au un aspect foarte prietenos, cactușii sunt la mare căutare atunci când vine vorba de plante decorative. Chiar dacă nu înfloresc foarte des și au nevoie de anumite condiții pentru ca acest lucru să se întâmple, florile lor sunt apreciate pentru culorile lor puternice.

De asemenea, ei sunt preferați pentru că fac parte din categoria de plante care nu sunt deloc greu de întreținut. Ei sunt alegerea tuturor celor care vor să aibă casa decorată cu plante verzi, dar nu acordă prea mult timp îngrijirii lor. Cactușii nu au nevoie de apă prea des pentru că sunt plante obișnuite cu zonele uscate și au grijă să își facă rezerve de apă.

De ce nu e bine să ai cactus în casă
De ce nu e bine să ai cactus în casă

Ce se întâmplă de fapt în locuința ta dacă ții cactuși

Cu toate acestea, din punct de vedere energetic, nu sunt deloc recomandați pentru a fi ținuți în casă, potrivit principiilor feng-shui. Ei influențează în mod negativ atmosfera din locuință, de aceea ar trebui să evităm să îi avem în casă. Mai exact, aceștia atrag energii negative și ar putea fi motivul pentru care lucrurile nu merg fix așa cum ar trebui în casă sau în viața de cuplu.

De ce nu e bine să ai cactus în casă. Pe lângă aceste energii negative, cactușii mai sunt considerați a fi și o plantă care aduce ghinion și sărăcie. Asta din cauza formei ciudate pe care o au și a țepilor. Mai mult, legendele din popor vorbesc și despre o legătură între fetele nemăritate și existența unui cactus în locuință. Concret, se spune că dacă într-o locuință este o fată care vrea să se mărite, acesta nu va reuși să își găsească alesul atât timp cât în casă există un cactus.

Ce alte flori să nu mai ții în casă

Sunt colorate, unele au un miros plăcut și dau senzația prospețime într-o încăpere, însă nu toate plantele sunt bine de ținut în casă. Înainte de a-ți decora locuința, află ce flori nu ar trebui să ții în casă:

  • Ficus – deși o plantă aproape nelipsită din casele românilor, aceasta se pare că aduce ghinion, ceartă, boli și energie negativă în casă.
  • Garoafa – sunt considerate aducătoare de ghinion și din cauza faptului că, în tradiția populară, ele se duc la înmormântări.
  • Limba soacrei – se spune despre ea nu doar că aduce ghinion, dar că este și otrăvitoare, din cauza unei substanțe din tulpina sa.
  • Bonsai – se spune că ar atrage sărăcia.
  • Cale – aducătoare de evenimente negative în casă.