Home » Când, unde, cum » Tehnicile de somn folosite de Nikola Tesla, Leonardo da Vinci şi Salvador Dali. Cum să dormi puțin și să te trezești odihnit

Tehnicile de somn folosite de Nikola Tesla, Leonardo da Vinci şi Salvador Dali. Cum să dormi puțin și să te trezești odihnit

Pană Emanuela / 09.01.2022, 15:16
Tehnicile de somn folosite de Nikola Tesla, Leonardo da Vinci şi Salvador Dali. Cum să dormi puțin și să te trezești odihnit

Ni se spune adesea că un somn sănătos este esențial pentru o minte sănătoasă. Lipsa somnului ne poate afecta negativ productivitatea. Dar, dacă e să dăm crezare istoriei, unele dintre cele mai strălucite minți ale lumii nu au urmat modele de somn foarte tradiționale. Citește mai departe pentru a afla mai multe despre tehnicile de somn ale celor mai celebre genii din trecut.

Tehnicile de somn folosite de Nikola Tesla, Leonardo da Vinci şi Salvador Dali

Cei mai mulți dintre noi încercăm să respectăm un program de somn de cel puțin șase-șapte ore. Știința medicală sugerează că o persoană are nevoie de cel puțin șapte ore de somn pe zi. Geniile ar susține că somnul compromite succesul. Citește mai departe pentru a afla cum oameni de seamă precum Salvador Dali, Winston Churchill și Nikola Tesla și-au rearanjat tiparele de somn și au devenit remarcabil de reușite.

  • Nikola Tesla

Nikola a fost pionierul ingineriei electrice și un inventator genial, obținând aproape 300 de brevete. Obiceiurile sale de somn erau absolut speciale. Acesta nu dormea mai mult de câteva ore în timpul nopții, dar compensa prin somnul regulat în timpul zilei.

În copilărie, Tesla suferea de coșmaruri, iar acesta este probabil motivul pentru care și-a format obiceiul de a dormi atât de puțin în timpul nopții. De asemenea, Nicola Tesla era cunoscut pentru faptul că își îndoia degetele de la fiecare picior de o sută de ori înainte de a adormi, deoarece credea că acest lucru îl ajuta să își stimuleze celulele creierului.

Fizicianul şi inventatorul Nikola Tesla dormea doar 2 sau 3 ore pe zi. El putea lucra toată noaptea atunci când folosea această tehnică de dormit, care mai târziu  i-a preluat numele.

Formula de dormit : 2 ore pe noapte + 20 minute în timpul zilei = 2 ore și 20 minute

  • Tehnicile de somn folosite de Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci

Leonardo Da Vinci, celebrul inventator și pictor, este cunoscut pentru cel mai faimos tablou al său – Monalisa. De asemenea, el este cunoscut ca fiind cel mai talentat om din istorie și din perioada Renașterii.

Obiceiurile sale de somn au fost la fel de inovatoare ca și unele dintre invențiile sale. El a urmat procesul de somn polifazic, care este, de asemenea, cunoscut sub numele de Programul de somn Da Vinci. Acesta presupunea efectuarea a șase sieste scurte de 20 de minute pe parcursul a 24 de ore. Astfel, el a dormit doar cinci ore pe parcursul unei zile de 24 de ore.

Principalul avantaj al urmării acestui program de somn a fost că Da Vinci nu a trebuit să petreacă perioade lungi de timp fiind inactiv. Cei mai mulți oameni nu ar fi fost capabili să reziste cu un somn atât de puțin, dar atunci Leonardo Da Vinci nu era o persoană obișnuită.

Formula de dormit : 6 reprize de 20 de minute pauză la fiecare 4 ore dormite = 2 ore

  • Salvador Dali

Salvador Dali
Salvador Dali

Celebrul artist spaniol suprarealist, Salvador Dali, credea că somnul este pentru păsări.El prefera să folosească o tehnică aparte. Atunci când era pe cale să ațipească într-un fotoliu, ținea în mână un obiect (cum ar fi o lingură sau o minge).

După ce adormea, obiectul respectiv era scăpat din mână și, făcând zgomot, el se trezea. Se pare că după cele câteva minute petrecute în somn, el puteau să se apuce de lucru din nou. Dali simțea că acest tip de somn hipnagogic îl ajuta să își sporească creativitatea.