Home » Când, unde, cum » Vezi Live Video slujba de Înviere de la Patriarhia Română

Vezi Live Video slujba de Înviere de la Patriarhia Română

Violeta Badea / 01.05.2021, 17:22
Vezi Live Video slujba de Înviere de la Patriarhia Română

Vezi Live Video slujba de Înviere de la Patriarhia Română. Veste bună pentru toți credincioșii! Spre deosebire de anul trecut, oamenii vor putea participa la slujba de Înviere, iar circulația va fi permisă în intervalul 22:00 și 05:00. În cazul în care nu puteți fi prezenți fizic la biserică, credincioșii pot urmări Live Video slujba de Înviere de la Patriarhia Română. Pe ce post se va transmite veți afla din materialul următor.

Vezi Live Video slujba de Înviere

Anul trecut, credincioșii au fost nevoiți să urmărească slujba de Înviere pe micile ecrane, deoarece numărul cazurilor de infectați cu noul coronavirus era într-o continuă creștere. Atunci a fost declarată o seară extrem de tristă pentru istoria ortodoxismului, fiind foarte ciudat ca oamenii să audă doar de la televizor frumoasele cuvinte „Veniţi de luaţi Lumină!”

Anul acesta, lucrurile s-au mai îmbunătățit, dar câteva reguli au rămas încă în picioare. Enoriașii vor putea participa și fizic la slujbă, dar cu condiția de a purta măști și de a respecta distanțarea socială. Dacă din diferite motive, oamenii nu pot ajunge la biserică, postul de televiziune Trinitas va transmite Live slujba de Înviere de la Patriarhia Română, începând cu ora 23:30. De asemenea, evenimentul va putea fi transmis și pe pagina oficială Trinitas TV.

De asemenea, Ministerul Apărării Naționale a anunțat că, începând cu ora 23:30, va transmite Live pe pagina de Facebook slujba de Înviere de la Biserica Militară din sediul central al MApN. Evenimentul va putea fi urmărit şi de către persoanele cu deficienţe de auz, deoarece slujba va fi tradusă, în premieră, în limbaj mimico-gestual, de către un preot militar.

Unde se poate urmari slujba de Inviere de la Patriarhie
Unde se poate urmari slujba de Inviere de la Patriarhie

Cum se va desfășura slujba de Înviere

Patriarhia Română a anunțat că slujba de Înviere se va desfășura normal, respectând regulile de prevenire a răsândirii coronavirusului. Astfel, se vor purta măști, se va respecta distanțarea sanitară, iar la biserică se va merge pe jos sau cu mașina.

„Deschiderea tuturor oficialităților pentru buna, ordonata și în același timp fireasca desfășurare a Slujbei de Înviere, ca și a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măștii, distanțarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcașul de cult de care aparținem etc)”, au transmis reprezentanții Patriarhiei.

Iată ce prevedere Hotărârea de Guvern din data de 8 aprilie prin care a fost prelungită starea de alertă și au fost stabilite regulile pentru Paște:

  • Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne;
  • Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV\u00022, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate, fiind interzisă participarea persoanelor care nu au domiciliul sau reședința în localitățile în care se desfășoară aceste activități;
  • În perioada 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20.00-05.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.