Home » Cum să faci orice » Cum să faci cei mai buni dovlecei pane. Ingredientul special pe care să-l adaugi. Rețete delicioase și sfaturi prețioase

Cum să faci cei mai buni dovlecei pane. Ingredientul special pe care să-l adaugi. Rețete delicioase și sfaturi prețioase

Nechifor Ioana / 12.07.2021, 16:27
Cum să faci cei mai buni dovlecei pane. Ingredientul special pe care să-l adaugi. Rețete delicioase și sfaturi prețioase

Cum să faci cei mai buni dovlecei pane. Fără îndoială, una dintre rețetele vedetă din sezonul estival o reprezintă dovleceii pane. Se pot servi simpli ca atare, cu un sos lângă, în funcție de preferințe, sau ca aperitiv lângă o friptură. De altfel, merg la fel de bine și serviți rece cu o salată de roșii alături. Ți-am pregătit mai jos două rețete absolut delicioase de dovlecei pane. Se pot face la tigaie sau la cuptor, iar în materialul următor găsești modul de preparare pentru fiecare variantă.

Cum să faci cei mai buni dovlecei pane. Rețete simple și delicioase. Sfaturi prețioase

Cum să faci cei mai buni dovlecei pane. Una dintre cele mai iubite rețete ale verii poate fi consumată ca atare sau pe post de aperitiv. Totul ține până la urmă de gusturile fiecăruia.
Unii aleg să consume dovleceii pane simpli, cu un sos, alții îi folosesc pe post de aperitiv.

Dovlecei pane prăjiți sau la cuptor? Tu ce variantă alegi. Ți-am pregătit mai jos o rețetă pentru fiecare caz.

De altfel, la sfârșitul acestui material găsești și câteva recomandări prețioase care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie atunci când cumperi dovlecei pentru a pregăti această rețetă.

Dovlecei pane
Dovlecei pane

Dovlecei pane. Rețeta, explicată pas cu pas

Ingrediente

  • 4 linguri de Chefir
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri sos soia
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 ou
  • 4 linguri făină
  • 2 dovlecei

Mod de preparare

Într-un bol se pun 4 lingurițe de Chefir, peste care se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu. Se amestecă bine, după care se adaugă și restul ingredientelor menționate mai sus. Peste pasta bine amestecată, se sparge un ou și se amestecă totul. La final, se vor pune 4 linguri de făină în compoziția respectivă, amestecând bine pentru a nu rămâne cocoloașe de la făină.

Se taie dovlecelul în felii de circa 0.5 cm grosime. Fiecare felie de dovlecel se trece pe ambele părți prin compoziția prezentată mai sus.

Ulterior, feliile de dovlecel date prin ingredientele de mai sus se vor pune prăjit în ulei încins.

Lăsați-le până se rumenesc pe ambele părți, după care le puteți scoate din tigaie.

Se vor obține astfel felii de dovlecei pane pufoase și extrem de aromate. Se pot servi simple ca atare sau împreună cu un sos de usturoi sau cu un asos Tzatzichi, după preferințele fiecăruia.

Această rețetă a fost oferită de canalul culinar SavurosTv de pe Youtube.

Rețetă dovlecei pane la cuptor

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 linguri de ulei măsline
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ierburi Provence
  • 1 ou
  • 4 linguri făină

Mod de preparare

După ce s-au spălat, dovleceii se taie bastonașe. Se dau cu sare și piper, după care este bine să fie lăsați câteva minute să se scurgă de apă.

Dovleceii tăiați se pun într-un bol, iar peste ei se presară sare, piper, ulei de măsline, făină și se amestecă bine de tot.

Separat, într-un alt bol se pune pesmetul, peste care se poate adăuga parmezan, ierburi aromate, usturoi, boia de ardei. Dacă se dorește o crustă mai crocantă se pot adăuga și fulgi de chilly. Se amestecă toate aceste ingrediente.

Într-un alt bol se pun ouăle, care se bat.

Se vor lua dovleceii tăiați bastonașe și se vor trece prin ou, pe ambele părți, după care prin pesmet.

În tava de cuptor se pune hârtie de copt, iar peste aceasta se așază dovleceii trecuți prin ou și pesmet. Se vor lăsa la cuptor vreme de 30 de minute la o temperatură de 220 grade C.

Se pot servi simplu sau cu un sos de usturoi, respectiv de Tzatziki. Poftă bună!

Ponturi prețioase pentru dovlecei pane savuroși. Cum se aleg dovleceii

Atunci când vrei să faci dovlecei pane, este bine să alegi dovlecei tineri, fără urme de îmbătrânire sau ofilire.

Înainte de a pune dovlecelul tăiat feliuțe la prăjit, este bine să lași puțin uleiul la încins într-un vas mare. Se poate folosi ulei de măsline, floarea soarelui sau de porumb.

După ce le-ai scos din tigaie, lasă feliuțele de dovlecel la scurs pe un șervețel de hârtie. În acest fel va absorbi surplusul de ulei.

Dovleceii pane pot fi consumați simpli, ca aperitiv. Cu usturoi sau sos Tzatziki.