Home » Cum să faci orice » Pizza de post. Iese delicioasă cu aceste ingrediente. Rețeta detaliată

Pizza de post. Iese delicioasă cu aceste ingrediente. Rețeta detaliată

Manolică Anca / 11.11.2021, 16:05
Pizza de post. Iese delicioasă cu aceste ingrediente. Rețeta detaliată

Atunci când vine vorba despre mâncarea de post, uneori chiar intrăm în pană de idei. Pe lângă felurile de bază de post pe care le punem în fiecare zi pe masă, uneori simțim parcă nevoia să schimbăm puțin meniul. Așadar, ce ai spune de o rețetă de pizza de post, simplă și rapid de făcut? Iată ingredientele și pașii.

Cum prepari pizza de post

Doar pentru că ții post sau ești vegan, nu înseamnă că trebuie să scoți pizza de tot din meniul tău! Pentru asta, venim cu o rețetă de pizza de post sănătoasă, într-o variantă mai dietetică, cu ingrediente simple, care sigur se regăsesc în bucătăria ta. Iată de ce ai nevoie.

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g de făină
  • 150 ml de apă caldă
  • două linguri de ulei de măsline
  • două lingurițe de drojdie uscată
  • o linguriță de zahăr
  • sare

Ingrediente pentru sosul de roșii:

  • două linguri de ulei de măsline
  • un cățel de usturoi
  • o conservă de roșii cuburi
  • o lingură de bulion
  • o lingură de zahăr
  • o linguriță de oțet alb
  • o lingură de oregano

Ingrediente pentru topping:

  • 100 g de măsline
  • doi ardei de culori diferite
  • 2 ciuperci
  • o mână de frunze de busuioc
Pizza de post delicioasă
Pizza de post delicioasă

Mod de preparare pizza de post

Pregătește din timp toate ingredientele, pentru ca ele să fie la temperatura camerei. Astfel, scoate drojdia de la frigider cu minimum două ore înainte de a te apuca de frământat. Făina, la fel, dacă este cazul.

Acum hai să vedem care sunt următorii pași! Pune drojdia într-o ceaşcă cu apă călduţă, peste care adaugă și o lingură de făină, se amestecă bine, după care lasă să se dizolve şi să se umfle puţin. Atenție! Nu pune sare în apa cu drojdie pentru că aceasta inhibă acţiunea drojdiei. Pune cantitatea de zahăr recomandată în lista de ingrediente.

Într-un bol se pune făina, un praf generos de sare și se face un lăcaș în mijloc unde se toarnă amestecul de apă, făină şi drojdie. Amestecă apoi cu mișcări concentrice în mijloc până ce se încorporează bine toată făina și apa și se formează un aluat. După aceasta începe frământarea aluatului. Dacă este lipicios, se mai pune făină în pumn şi se presară peste el în timp ce se frământă în continuare, până când aluatul pentru pizza de post devine nelipicios și omogen.

Ulterior, se acoperă vasul cu o folie şi se pune lângă aragaz sau lângă o sursă de căldură pentru a crește cât mai repede. Se lasă circa 30 minute, după care se verifică dacă a crescut.

Între timp, se pregătește sosul de roșii pentru pizza de post: se toacă mărunt usturoiul și se frige în puțin ulei încins, după care se adaugă roșiile și restul de ingrediene. După ce este gata se lasă la răcit, timp în care se toacă legumele care se pun peste blat.

Se înjumătățește aluatul și se întind bine cele două bucăți pe un blat înfăinat. Se pun apoi în două tave de pizza, se întinde sosul de roșii peste aluat, după care se presară legumele tăiate. Pizza de post se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când se rumenește.

Spor în bucătărie și poftă bună!