Home » Life & Style » Cum prepari rapid aluatul de pizza și ce ingrediente e bine să adaugi pentru un plus de savoare. Rețeta explicată pas cu pas

Cum prepari rapid aluatul de pizza și ce ingrediente e bine să adaugi pentru un plus de savoare. Rețeta explicată pas cu pas

Manolică Anca / 13.02.2021, 12:30
Cum prepari rapid aluatul de pizza și ce ingrediente e bine să adaugi pentru un plus de savoare. Rețeta explicată pas cu pas

Pizza, preparatul cu origini italiene pe care l-am iubit din prima clipă cu toții, este unul dintre cele mai consumate feluri de mâncare. Mulți dintre noi o mâncăm adesea la restaurant, fără să știm că este extrem de simplu de preparat chiar la tine acasă. Iată cum prepari rapid aluatul de pizza și ce ingrediente e bine să adaugi pentru un plus de savoare. Nu trebuie să respecți decât câțiva pași simpli, iar rezultatul va fi unul delicios.

Cum prepari rapid aluatul de pizza. Rețeta explicată pas cu pas

Cui ar refuza o pizza caldă, proaspăt scoasă de la cuptor? Ei bine, aflăm cum te poți bucura de gustul ei delicios, chiar la tine acasă. Iată cum prepari rapid aluatul de pizza, care trebuie să stea la dospit doar 30 de minute.

Ingrediente aluat rapid de pizza pentru patru blaturi

  • 1 kg de făină 000
  • 15 g de drojdie proaspătă
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 500 ml apă călduță
  • 25 g de sare
  • 1 vârf de cuțit de zahăr

Ingrediente pentru topping Pizza Romana

  • 150-180 g de mozzarella
  • 3 linguri de sos de roșii
  • 100 g de file Anchois
  • 40 g de capere
  • 120 g de măsline
  • oregano proaspăt
Rețeta de Pizza Romană propusă
Rețeta de Pizza Romană propusă

Mod de preparare

Primul pas este amestecarea drojniei proaspete cu zahărul, două linguri de făină și 200 ml de apă călduță. Se omogenizează foarte bine și se pune vasul la un loc cald. În doar 15 minute, maiaua care va face aluatul să crească va fi gata.

La pasul următor se adaugă sarea în făină, peste care se adaugă maiaua, restul de 300 ml de apă și uleiul de măsline. Mai întât se amestecă cu o lingură, după care se va pune aluatul pe un blat și se va frământa bine, până va deveni omogen. Acesta trebuie să fie elastic și relativ moale. După ce este bine frământat, se lasă la crescut, într-un loc cald, vreme de 30 de minute.

După ce s-a scurs timpul, aluatul se împarte în trei sau patru părți egale, în funcție de cât de gros se preferă a fi blatul. Se întinde cu mâna sau cu făcălețul. Dacă s-a ales a doua metodă, aluatul se va mai lăsa în tavă la crescut alte 10 minute. Următorul pas este ungerea tăvii cu ulei de măsline și așezarea blatului de pizza în tavă.

Acum că ai aflat, pas cu pas, cum prepari rapid aluatul de pizza este timpul să vorbim și despre ingredientele unui anumit tip de pizza. De această dată, este vorba despre Pizza Romana. Iată cum se prepară.

Sosul de roșii cu care se va unge blatul se face din roșii decojite la cutie, blendate cu sare, ulei de măsline și busuioc proaspăt. Peste, se presară cubulețe de mozarella, caperele, anchois, măslinele și câteva frunze de oregano. Opțional, se mai poate pune și un fir de ulei de măsline. Se bagă la cuptorul încălzit la maxim pentru 7-10 minute, în cazul blatului subțire, și 10-15 minute, daca s-a optat pentru blat gros. Important este ca, la jumătatea intervalului, pizza să fie întoarsă.

Sperăm că te-am convins că merită să încerci și tu să prepari această rețetă de pizza!

Spor în bucătărie și poftă bună!