Home » Life & Style » Timp liber » Câte calorii are o pizza. Ce tip de pizza să alegi dacă ești la dietă

Câte calorii are o pizza. Ce tip de pizza să alegi dacă ești la dietă

Violeta Badea / 18.03.2021, 09:44
Câte calorii are o pizza. Ce tip de pizza să alegi dacă ești la dietă

Câte calorii are o pizza. Ce tip de pizza să alegi dacă ești la dietă. Vă aflați la dietă și aveți poftă de pizza, dar nu știți exact câte calorii are acest preparat? Ei bine, răspunsul variază în funcție de dimensiunile și de compoziția ei. În acest articol veți afla câte calorii are o pizza și ce tip să alegi dacă ești la regim.

Câte calorii are o pizza

Cu siguranță vi s-a întâmplat să renunțați la a mânca o pizza doar pentru că nu ați știut cu exactitate câte calorii are acest produs. Numărul diferă în funcție de dimensiune, dar și de compoziție. Astfel, o pizza de dimensiuni medii sau mici are aproximativ 500 de calorii, iar o pizza de dimensiuni mari poate să ajungă și la 1500 de calorii.

Chiar dacă o veți prepara acasă o pizza poate ajunge să conțină în jur de 700 de calorii, pe cand alții o pot face să conțină și 3000 de calorii. Așadar, este foarte important să avem grijă cât consumăm. Mulți dintre noi nu reușim să terminăm de mâncat o tot preparatul, mai ales dacă ne dorim să dăm jos kilogramele în plus. Astfel, ajungem să ne ghidăm după o felie.

Ce tip de pizza să alegi dacă ești la dietă

Dacă nu vrei să ai probleme cu greutatea, alege o pizza care să conțină ingrediente cât mai sănătoase. Mai jos vă prezentăm câteva tipuri de pizza pe care le puteți consuma:

Cate calorii are o pizza
Cate calorii are o pizza
  • Pizza Vegetariană

Dacă ai poftă de pizza, varianta Vegetariană este alegerea perfectă. Conține doar legume, fără carne, iar dacă este preparată din făină integrală este varianta potrivită pentru cei care țin dietă. Un alt aspect foarte important este să eviți blatul gros și pufos, deoarece mai poți pune la socoteală încă 300 de calorii. Celmai indicat este aluatul subțire și crocant.

– O felie de pizza Vegetariană mică are 141 de calorii;

– O felie de pizza Vegetariană medie are 146 de calorii;

– O felie de pizza Vegetarianămică are 176 de calorii.

  • Pizza Margherita

O altă pizza „dietetică” este Margherita. Conține doar legume, fără carne (unele pot conține salam sau șuncă), este un fel de Pizza Vegetariană. Acesta este un preparat foarte iubit și cunoscut în toată lumea.

– O felie de pizza Margherita mică are 151 de calorii;

– O felie de pizza Margherita medie are 160 de calorii;

– O felie de pizza Margherita mare are 187 de calorii.

  • Pizza de pui

Pizza de pui este o variantă minunată pentru cei mai carnivori, dar care nu vor să-și pună în pericol silueta. Primele alimente la care te gândești atunci când spui „carne slabă” este piepul de pui. Acestă carne este săracă în grăsimi și bogată în proteine. Astfel, dacă ai poftă de pizza, poți opta pentru această variantă. În plus, așa vei evita grăsimile din șuncă, bacon sau cârnați.

– O felie de pizza cu pui mică are 147 de calorii;

– O felie de pizza cu pui medie are 155 de calorii;

– O felie de pizza cu pui mare are 178 de calorii.

  •  Pizza Hawaiană

În timpul verii sau în timpul dietei, cea mai bună pizza pe care o poți savura este una exotică și ușoară: Pizza Hawaiană. Acest preparat a devenit din ce în ce mai nou și se deosebește de toate celelalte prin conținutul de ananas proaspăt.

– O felie de pizza Hawaiană mică are 144 de calorii;

– O felie de pizza Hawaiană medie are 151 de calorii;

– O felie de pizza Hawaiană mare are 176 de calorii.