Home » Life & Style » Cum faci pizza de cartofi cu bacon la tigaie. Rețeta simplă și savuroasă cu care îți vei cuceri invitații

Cum faci pizza de cartofi cu bacon la tigaie. Rețeta simplă și savuroasă cu care îți vei cuceri invitații

Violeta Badea / 12.03.2021, 15:48
Cum faci pizza de cartofi cu bacon la tigaie. Rețeta simplă și savuroasă cu care îți vei cuceri invitații

Cum faci pizza de cartofi cu bacon la tigaie. Rețeta simplă și savuroasă cu care îți vei cuceri invitații. Ai poftă de o pizza? Ei bine, noi nu îți recomandăm orice pizza, ci una specială. Pizza de cartofi cu bacon la tigaie are un blat deosebit, mult mai gustos decât cel clasic. În acest articol vei afla care este secretul acestei rețete simple și savuroase.

Cum faci pizza de cartofi cu bacon la tigaie

Te-ai săturat de rețetele clasice și vrei să încerci ceva deosebit? Pizza de cartofi cu bacon la tigaie este alegerea perfectă! Un preparat unic, delicios și rapid. Ingredientele sunt la îndemâna oricui, iar dacă le combini așa cum trebuie va ieși ceva spectaculos. Este o pizza care nu conține aluat, dar are un blat extrem de savuros. Astfel, dacă iubești cartofii prăjiț și baconul, nu ai cum să ratezi această rețetă. În continuare vei afla care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară această pizza inedită.

Pizza de cartofi cu bacon
Pizza de cartofi cu bacon

Ingrediente

  • patru cartofi
  • trei cepe
  • trei ouă
  • 200 de grame de făină
  • o lingură de ulei vegetal
  • sare
  • piper
  • 50 de grame de bacon
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Veți rămâne uimiți de modul ușor în care se prepară. Iată ce aveți de făcut pentru început. Se ia un fund de lemn și se taie cei patru cartofi în fâșii subțiri sau se dau prin răzătoare. Apoi, se așează pe un șervețel și se scurg bine de apă, până nu mai rămâne niciun strop.

Se ia un bol în care adăugăm fâșiile de cartofi, ceapa tăiată în cubulețe, trei ouă bătute, 200 de grame de făină, sarea și piperul. Ingredientele se amestecă bine până se omogenizează complet toată compoziția. Apoi, compoziția se împarte în patru porții egale, iar o parte din compoziție se pune la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei.

Cu ajutorul unei spatule, cartofii se nivelează uniform. Compoziția se călește pentru o perioadă de opt sau zece minute pe fiecare parte sau până se rumenește frumos. După ce este gata, îndepărtați tigaia de pe foc și puneți blatul pe un platou. Baconul se adaugă în tigaie, iar după ce s-a rumenit, presărați puțin pătrunjel proaspăt. Totul este gata! Spor la treabă și poftă bună!

Blatul se prepară din cartofi

Această rețetă se remarcă prin faptul că blatul nu este format dintr-un blat obișnuit, ci din cartofi. Contrar zvonurilor, acest aliment este foarte benefic pentru sănătatea noastră. Un cartof mediu conține un număr de 163 de calorii, 0,2 grame de grăsimi, zero grame de colesterol, 37 de grame de carbohidrați, 4,7 grame de fibre alimentare și 4,3 grame de proteine.

Aceeași porție vă oferă și 2% din necesarul zilnic de calciu, 51% din cel de vitamina C, 9% din cel de fier, 30% din cel de vitamina B6, 12% din cel de magneziu și 25% din cel de potasiu. Cartofii conțin fosfor, niacină, acid folic și zinc. Cartofii conțin și un compus cunoscut sub numele de acid alfa-lipoic, care ajută organismul să transforme glucoza în energie.

Unele cercetări au demonstrat faptul că un costum ridicat de alimente vegetale, precum cartofii, scade riscul de obsezitate, diabet, boli de inimă și mortalitate generală.