Home » Cum să faci orice » Rețetă papricaș de pui. Cum faci rapid și ușor un preparat incredibil de gustos. Iată de ce ingrediente ai nevoie

Rețetă papricaș de pui. Cum faci rapid și ușor un preparat incredibil de gustos. Iată de ce ingrediente ai nevoie

Violeta Badea / 08.06.2021, 13:34
Rețetă papricaș de pui. Cum faci rapid și ușor un preparat incredibil de gustos. Iată de ce ingrediente ai nevoie

Nu mai știi ce să gătești? Ei bine, ne-am gândit să îți prezentăm un preparat extrem de simplu, delicioas și aromat: rețeta papricaș de pui. Această mâncare te va ajuta să redescoperi gustul minunat al copilăriei și unde mai pui că se pregătește extrem de ușor. Iată cum se face și de ce ingrediente ai nevoie.

Rețetă papricaș de pui. Cum faci rapid și ușor un preparat incredibil de gustos

Rețeta de papricaș de pui se face rapid, ușor și nu o să-ți vină să crezi cât este de gustoasă. Această mâncare pe care o preparau bunicile, mamele sau mătușile noastre pe vremuri este una foarte simplă și ideală pentru zilele în care ești lipsită de idei și nu mai știi ce să gătești.

Rețeta papricaș de pui poate fi alegerea potrivită pentru un prânz sau o cină în familie și unde mai pui că este și extrem de ieftină, deoarece nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Un alt avantaj al acestui preparat este acela că poți combina condimentele, în funcție de preferințe. Astfel, după ce vei găti varianta noastră, o poți adapta în funcție de dorințele tale.

Poți adăuga pentru un plus de gust puțină boia de ardei iute sau verdeață. Papricaș de pui este, de fapt, o rețetă traditională ungurească. Mai exact o tocaniță de pui cu multă boia și ceapă. Sunt multe feluri în care poți pregăti această mâncare, dar oricum ai găti-o, din papricaș nu vor lipsi cele două ingrediente pe care le-am menționat mai sus. Iată care sunt și restul ingredientelor de care ai nevoie și modul de preparare.

Reteta papricas de pui
Reteta papricas de pui

Ingrediente

  • 400 de grame de carne de pui
  • 160 de ml de apă
  • două linguri de faină
  • doi ardei capia tocați
  • doi caței de usturoi
  • două roșii de mărime medie
  • două cepe tocate
  • două foi de dafin
  • două linguri de ulei
  • o jumătate de lingură de boia dulce
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare

Pentru început se spală și se curăță carnea foarte bine, apoi se șterge cu un prosop absorbant, pentru a scăpa de surplusul de apă. Pentru prepararea acestei rețete ne vom ajuta de un aparat de bucătărie. Acesta ne va ușura foarte mult munca și îl putem folosi și pentru pregătirea altor mâncăruri.

Vom adăuga în aparat uleiul, carnea de pui, ceapa și vom lăsa totul să se călească foarte bine pentru aproximativ două minute. După ce s-a scurs acest timp, se adaugă făina, roșiile, apă, ardeiul capia, usturoiul, boiaua dulce, cele două frunze de dafin, sare, piper și se amestecă foarte bine până se combină toate ingredientele pentru a obține acea aromă deosebită.

Cu ajutorul aparatului de mâncare, rețeta papricaș de pui este gata în doar zece minute. După ce a expirat acest timp, preparatul se lasă să se răcească câteva minute, iar apoi se poate servi. Arată senzațional, miroase excelent, iar carnea este extrem de suculentă și are un gust fabulos. Preparatul se poate servi în funcție de rețetă și preferință cu găluște de făină​, griș, cu cartofi, cu smântână sau roșii, cu mămăligă, orez sau paste. Spor la treabă și poftă bună!