Home » Life & Style » 10 lucruri surprinzătoare despre Ștefan Bănică Jr. Imagini rare cu artistul și familia lui

10 lucruri surprinzătoare despre Ștefan Bănică Jr. Imagini rare cu artistul și familia lui

Manolică Anca / 31.12.2020, 11:23

Ștefan Bănică Jr. este unul dintre cei mai apreciați și iubiți artiști din România. A reuşit să cucerească inimile a sute de mii de fani cu vocea și carisma sa în binecunoscutele concerte și piese de teatru în care a apărut. Cariera de peste 30 de ani l-a adus pe cele mai înalte culmi ale succesului, dar puțini știu cum a început să cânte sau cum a obținut rolul în celebrul film „Liceenii”. Iată câteva lucruri surprinzătoare despre Ștefan Bănică Jr.

Lucruri surprinzătoare despre Ștefan Bănică Jr.

1. Ștefan Bănica Jr. este unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți artiști români de după Revoluție. S-a născut pe 18 octombrie 1967 la București, fiind fiul marelui regretat actor Ștefan Bănică și al jurnalistei Sanda Vlad-Liteanu. De-a lungul carierei sale a experimentat diferite industrii, devenind actor, compozitor, interpret, producător și moderator TV. Puțini știu că el, de fapt, este de origine romă, la fel ca tatăl său.

2. Până la vârsta de 13 ani el a fost crescut de bunici, descriind acea perioadă ca fiind una absolut minunată. Își amintește cu tristețe de superba casă cu grădină pe care o avea familia lui lângă Arcul de Triumf, dar care, din nefericite, a fost demolată pentru a se construi vila verișoarelor Elenei Ceaușescu.

Ștefan Bănică Jr. alături de tatăl său, marele regretat actor Ștefan Bănică
Ștefan Bănică Jr. alături de tatăl său, marele regretat actor Ștefan Bănică

3. Ştefan Bănică Jr. a învățat la liceul Liceul teoretic I. L. Caragiale, promoţia 1985, după care a făcut armata la Craiova. În acea perioadă, el a urmat și cursurile de actorie în cadrul IATC, astăzi Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, în clasa prof. Ion Cojar, promoţia 1990.

4. Pe lângă iubirea nemărginită pentru muzică, acesta este pasionat și de actorie, televiziune și mașini. Primul rol pe care l-a interpretat a fost în filmul serial „Eroii nu au vârstă”, regia Mihai Constantinescu, în anul 1984. Apoi, de-a lungul anilor, a avut peste 30 de roluri în film și teatru. De asemenea, a avut apariții TV la toate posturile de televiziune, fiind regizor, prezentator, compozitor și jurat în cadrul a numeroase show-uri.

A fost luat din armată ca să joace în „Liceenii”

5. A devenit celebru la 19 ani, în 1986, atunci când a apărut în filmul „Liceenii”, regizat de Nicolae Corjos.

„Ne-au adus. Eram trei studenţi la actorie şi unul la regie. Am dat probe la Buftea şi aia a fost. Nu mă interesa să iau proba, venisem să mănânc acasă. Mi s-a părut Occident faţă de ce era la Craiova. Am dat proba, am mâncat, după care am plecat înapoi. Telefonul a sunat. Ai luat rolul, începem treaba. Am venit practic cu două luni înainte să termin armata, m-au mutat la Bucureşti, cu dispoziţie de la ministru, de la partid”, a dezvăluit acesta

Ștefan Bănică Jr. în filmul „Liceenii”
Ștefan Bănică Jr. în filmul „Liceenii”

6. A fost tot timpul apreciat și iubit de femei, aparițiile sale fiind întotdeauna remarcabile. Cu cei 1.77 cm și aproximativ 80 de kg, a reușit să cucerească multe femei frumoase, câştigându-și rapid reputaţia de crai datorită relaţiilor mediatizate.

7. A avut nu mai puțin de șapte femei în viața sa, unele fiind zvouri, iar altele devenindu-i neveste. Prima soție a fost actrița Mihaela Rădulescu, în perioada 1994 – 1999. În anii 2000, acesta a avut o relație cu regretata moderatoare TV Cristina Țopescu și apoi o relație cu Camelia Constantinescu, cea care i-a născut primul copil, pe Radu Ștefan. Cei doi nu au fost căsătoriți oficial, relație luând repede sfârșit, în anul 2005. Un an mai târziu, în ianuarie 2006, acesta se căsătorea cu realizatoarea TV „Zâna” Andreea Marin care a născut pe 15 decembrie 2007 o fetiță pe nume Ana Violeta. Nici această căsătorie nu a durat foarte mult, pentru că, în octombrie 2013, Ștefan Bănică și Andreea Marin au divorțat. Imediat după, el și-a oficializat relația cu cântăreața Lavinia Pârva, care i-a dăruit în 2019 al treilea copil din viața lui, pe micul Alexandru.

Ștefan Bănică Jr. și actuala sa parteneră, Lavinia Pârva
Ștefan Bănică Jr. și actuala sa parteneră, Lavinia Pârva

Lucruri surprinzătoare despre Ștefan Bănică Jr. A cântat în public prima dată la vârsta de trei ani, într-un tramvai

8. Ştefan Bănică Jr. a cântat în public prima dată la trei ani, într-un tramvai. La aceeaşi vârsta ca şi Mozart. Numai că tatăl lui l-a sfătuit să nu cânte niciodată pe gratis. Și pare că a ascultat foarte bine de sfatul lui, cariera și premiile spunând asta foarte bine.

9. A susținut mii de concerte, stabilind adevărate recorduri în România datorită concertele sale de Crăciun, din fiecare an, de la Sala Palatului. Aceasta este cea mai longevivă și complexă producție muzicală din România, o adevărată tradiție de peste 15 ani. A lansat 15 albume de autor, vândute în peste 500.000 exemplare, premiate cu 5 discuri de aur și 2 de platină.

Ștefan Bănică Jr. și fiul său Radu
Ștefan Bănică Jr. și fiul său Radu

10. A primit nenumărate premii și distincții care i-au completat un palmaresu impresionant. Printre acestea se numără și Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”, pe care i l-a oferit președintele României Ion Iliescu, pe 13 mai 2004.