Home » Life & Style » 12 alimente afrodiziace. Surprinzător, dar banalul usturoi se află pe listă

12 alimente afrodiziace. Surprinzător, dar banalul usturoi se află pe listă

Manolică Anca / 19.02.2022, 12:00
12 alimente afrodiziace. Surprinzător, dar banalul usturoi se află pe listă

Dacă stăm să le analizăm în detaliu, există anumite alimente care stimulează toate domeniile vieții noastre, de la pierderea în greutate la dezvoltarea musculaturii sau îmbunătățirea aspectului pielii. Afrodiziacele, în schimb, îndeplinesc un scop ușor diferit, îmbunătățirea vieții sexuale. Iată care sunt cele mai bune 10 alimente afrodiziace, cu unele la care s-ar putea să nu te fi gândit până acum.

Alimente cu proprietăți afrodiziace

Anumite alimente vă pun într-o dispoziție amoroasă? Afrodisiacele, numite după zeița greacă a iubirii, Afrodita, sunt alimente despre care se spune că sporesc dorința sexuală. Dar funcționează ele cu adevărat?

Cercetătorii din domeniul științei alimentare au căutat conexiuni care să arate că anumite alimente duc la o creștere a dorinței sexuale. Deși nu reprezintă neapărat cheia pentru a îți condimenta viața amoroasă, anumite alimente au compuși care te fac să te simțiți bine.

„Există alimente capabile să stimuleze dorința sexuală și să crească potența? Poate că da. Important este să credem în ele. În final, orice aliment poate trezi dorința sexuală, atunci când este pus într-un decor adecvat și consumat împreună cu partenerul potrivit.”, a spus dr. Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii „Doctor de bine”, de la Pro TV.

Lista nutriționistului Mihaela Bilic

1. Stridiile

Acestea se pare că sunt faimoase tocmai pentru puterea lor afrodisiacă. Casanova mânca zilnic 40 de astfel de scoici. Bogate în zinc, ele stimulează producția de testosteron și dopamină, dar și conținutul de steroli, materia primă pentru sinteza hormonilor sexuali.

Alimente cu proprietăți afrodiziace. Stridiile
Alimente cu proprietăți afrodiziace. Stridiile

2. Țelina

Românii au dedicat țelina lui Pluton, zeul sexului și al infernului. Tulpina acesteia sunt pline de androsteron, un hormon sexual care se elimină prin transpirație și oferă pielii un miros special, excitant pentru sexul opus. Acei feromoni celebri, esențiali în atracția sexuală.

3. Alimente cu proprietăți afrodiziace. Ciocolata

În special ciocolata neagră, conține o substanță chimică numită feniletilamină (PEA), care acționează la fel ca amfetaminele în creier, declanșând o eliberare a hormonilor noradrenalină și dopamină pentru a crea senzații de euforie.

4. Cafeaua

Și cafeaua se înscrie pe această listă, un consum regulat permițând o o viață sexuală activă și după 60 de ani. Cafeina este o substanță care are un efect stimulator pentru sistemul nervos circulator respirator și digestiv.

5. Usturoiul

Acesta determină eliberarea oxidului nitric, o substanța activă prezentă și în pilulele albastre pentru impotență.

6. Alimente cu proprietăți afrodiziace. Vinul

Vinul stimulează hipotalamusul, care este partea din creier responsabilă de apetitul sexual. Se crede că vinul roșu este un afrodisiac mai puternic decât cel alb. Atenție, însă, la cantitate, pentru că excesul de alcool induce somnolență, înmoaie mintea și corpul.

7. Mămăligă

Cu siguranță nu s-ar fi gândit nimeni vreodată că banala mămăligă ar putea crește sexualitatea și libidoul. Se pare că o alimentație bogată în porumb reduce producția de serotonină și crește sinteza de dopamină, cu efect de stimulare și excitare.

8. Căpșuni, fructe de pădure, kiwi

Încă din perioada romană antică, căpșunile au fost întotdeauna considerate un fruct romantic. De fapt, aceste fructe de pădure delicioase sunt simbolul lui Venus, zeița romană a iubirii. Este logic dacă ne gândim că au în mod natural formă de inimă și nuanță roșie.

Alimente cu proprietăți afrodiziace
Alimente cu proprietăți afrodiziace

Totodată, se pare că semințele mici din căpșuni, fructe de pădure sau kiwi ar declanșa sinteza de feromoni și ar avea efect afrodisiac.

9. Alimente cu proprietăți afrodiziace. Ghimbir și hrean

Condimente exercită un rol direct asupra funcției sexuale grație substanțelor iritante și excitante pe care le conțin. „De la ardei iute ghimbir și hrean până la nucșoară șofran și scorțișoară, tot ceea stimulează mirosul și gustul ne face să avem și chef de viață” a spune nutriționistul Mihaela Bilic.