Home » Life & Style » 3 greșeli pe care le faci în bucătărie atunci când topești ciocolata

3 greșeli pe care le faci în bucătărie atunci când topești ciocolata

Ileana Mladinoiu / 14.04.2021, 11:19
3 greșeli pe care le faci în bucătărie atunci când topești ciocolata

Rețetele pe bază de ciocolată ne sunt furnizate prin orice mijloc de transmitere, cu precădere de internet, ceea ce face posibilă familiarizarea cu tehnicile și abilitățile care vor optimiza producția, degustarea și texturile.

Greșeli pe care le faci atunci când topești ciocolata

Ciocolata este micul nostru păcat dulce, ingredientul emblematic al deserturilor noastre preferate. Pentru a fi savurată în multe rețete, cum ar fi un tort bun de ciocolată, delicioșii macaron sau ganache, ține seama de felul în care trebuie topită. Chiar dacă pare ușor să o gătești zilnic, ciocolata este foarte tehnică, iar sfaturile noastre vin tocmai pentru a nu o strica.

1.Adaugați apă

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Adesea, pentru a topi ciocolata, suntem tentați să adăugăm apă. Este o mare greșeală.  În loc să ajute ciocolata să se topească, adăugarea apei va avea efect invers. Ciocolata se va transforma într-o masă granulată. Pentru rețeta de mousse de ciocolată, de exemplu, ar fi un dezastru. Într-adevăr, moleculele de apă vor modifica structura ciocolatei și o vor cristaliza.

Cum să topești ciocolata
Cum să topești ciocolata

2.Încălziți ciocolata direct pe flacăra aragazului

Dacă unii nu ezită să pună apă în tigaie pentru a topi ciocolata, alții nu pun nimic și nu este bine. Ciocolata riscă să se ardă și să nu poată fi recuperată. Pe lângă faptul că are o textură uscată, ciocolata dvs. va avea un gust ars, care va fi greu de mascat. Această metodă este prea bruscă și nu este deloc potrivită pentru topirea ciocolatei.

Ca să se topească mai repede, veți tăia mărunt ciocolata, o veți pune cu un pic de ulei într-un vas de inox la foc mic, mestecând continuu, până devine omogenă.

3.Creșteți prea mult temperatura

Ciocolata este un produs delicat care trebuie încălzit ușor, fie într-o cratiță, fie în cuptorul cu microunde. Chiar dacă vă grăbiți, ar trebui să acordați prioritate întotdeauna gătitului delicat. Pentru cratiță, reduceți focul, iar pentru gătitul la cuptorul cu microunde, reduceți wații. Amintiți-vă, de asemenea, să amestecați regulat.

Ce opțiuni mai aveți pentru topirea ciocolatei

Cea mai bună opțiune pentru a topi perfect ciocolata, fără să o ardeți sau pentru a evita cristalizarea, este metoda bain-marie. Pentru a face acest lucru, puneți puțină apă într-o cratiță mică (nu este nevoie să o umpleți până la refuz), puneți apoi un castron cu ciocolată tăiată în bucăți și încălziți totul la foc mic. Se amestecă regulat pentru a avea o textură foarte netedă. Dacă mai rămân bucăți mici, nu supraîncălziți ciocolata. În timp ce se amestecă, ele vor continua să se topească.

Alegerea ciocolatei este importantă, indiferent că e albă sau neagră. Faza de temperare pentru ciocolata neagră nu trebuie să depășească niciodată 55 de grade. Pentru ciocolata cu lapte, nu depășiți 45-48 de grade. Într-adevăr, prezența cazeinei în laptele praf modifică procesul de cristalizare.

De asemenea, acordați atenție matrițelor. Ideale sunt cele din policarbonat, pentru demolare ușoară și pentru a avea o ciocolată fină și lucioasă. Puteți utiliza folii flexibile din silicon cu un numar de amprente (24 de exemplu), dar va trebui să luați mai multe măsuri de precauție, deoarece acestea sunt mai puțin rigide și, prin urmare, mai greu de manevrat.

Informatii

Adresa : București, Str. Gramont 38

Email : redactiei@stiridinlume.ro

Publicitate NEXT LEVEL EVENTS

E-mail: lucian.morteanu@nextlevelevents.ro

Telefon 0726 363 128