Home » Life & Style » 5 filme celebre cu Louie Anderson

5 filme celebre cu Louie Anderson

Voicu Costin / 24.01.2022, 17:00
5 filme celebre cu Louie Anderson

Copilăria și adolescența ne-au fost marcate de desenele animate difuzate de canale de televiziune precum Fox Kids sau Cartoon Network. Treceau ore fără să ne dezlipim de ecranul televizorului, încercând să vedem fiecare animație în parte. Cele amuzante erau preferatele tuturor, iar după un episod din Viața cu Louie râdeam copios. Creatorul celebrului serial de animație s-a stins din viață la 68 de ani. Haideți să vedem câteva lucruri despre viața și activitatea lui Louis Anderson!

Viața lui Louie

Louis Perry Anderson a fost un stand-up comedian, actor, autor și gazdă de emisiuni. Anderson a creat seria de desene animate Life with Louie și a scris patru cărți, inclusiv Hey Mom: Stories for My Mother, But You Can Read Them Too , care a fost publicată în 2018. Louie a fost cel de-al 10-lea din cei unsprezece copii ai părinților Ora-Zella Anderson și Louis William Anderson. El s-a născut și a crescut în Saint Paul, Minnesota.

Pentru interpretarea sa din serialul de televiziune de comedie FX Baskets, Anderson a primit trei nominalizări consecutive Primetime Emmy Award pentru cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de comedie și a câștigat o dată în 2016.

Anderson a susținut un spectacol de stand-up numit Louie: Larger Than Life în Las Vegas, Nevada, din 2003 până în 2012.

5 filme celebre cu Louie Anderson

Anderson și-a făcut debutul în televiziune pe 13 ianuarie 1984, la Specialul Young Comedians al lui Rodney Dangerfield de la HBO.

Louie Anderson a primit trei nominalizări la premiile Primetime Emmy la categoria ”cel mai bun actor în rol secundar” pentru evoluţia sa din serialul “Baskets” şi a câştigat o dată acest trofeu, în 2016, pentru interpretarea personajului Christine Baskets în acest serial TV produs de FX.

El are în palmares şi două premii Daytime Emmy, câştigate la categoria “cel mai bun actor într-un program animat”, în anii 1997 şi 1998, datorită rolului interpretat în “Life with Louie”, un serial animat inspirat din viaţa sa şi difuzat de postul de televiziune Fox.

„Viața cu Louie” (1994)

Viața cu Louie este un serial de desene animate în care sunt povestite întâmplări din viața lui Louie Anderson, un copil de 8 ani care trăiește în Cedar Knoll, Wisconsin (SUA). Louie mai are cinci frați și surori, dar numai unul dintre aceștia apare des în serial și anume Tommy, mezinul. Deși are mulți prieteni, Louie are și un inamic pe nume Glen Glenn, care îl bate de câte ori îl prinde. Multe episoade sunt inspirate din viața adevăratului Louie Anderson, care apare la începutul episoadelor și le vorbește telespectatorilor. Louie Anderson a regizat toate episoadele.

„Coming to America / Un prinț în America” (1988)

Filmul vorbește despre un prinț moștenitor din Zamunda, care sătul de viața superficială pe care o duce și de faptul că urmează să se căsătorească cu o femeie pe care nu a văzut-o, hotărăște că a sosit timpul să se maturizeze. El pleacă incognito în America, unde intenționează să-și găsească sufletul pereche. Odată sosit aici, își ia o slujbă la un restaurant, dar lucrurile nu sunt așa cum vrea el… cel puțin la început. În acest film, Louie Anderson îl interpretează pe Maurice.

„The Wrong Guys / Cercetașii” (1988)

Cinci vechi prieteni decid să se reîntâlnească și pornesc într-o călătorie în munți. Dar încurcăturile se țin lanț, pentru că un grup de evadați îi confundă pe cei cinci prieteni cu un grup de agenți FBI!

„Baskets / Coșuri” (2016)

Chip Baskets își propune să devină un clovn profesionist. După ce nu a reușit să obțină o diplomă la o școală prestigioasă de clovni din Paris, el este blocat la un loc de muncă la un rodeo local în orașul său natal, Bakersfield, California. Serialul a fost co-creat de Louis CK, Zach Galifianakis și Jonathan Krisel.

„Family Feud” (1999)

A prezentat emisiunea-concurs “Family Feud” din 1999 până în 2002 şi a interpretat roluri importante în mai multe filme de comedie lansate în ultimele două decenii.

Celebrul actor a murit la 68 de ani

Pe 18 ianuarie 2022, s-a aflat faptul că Anderson a fost spitalizat în Las Vegas, după ce a fost tratat în trecut pentru cancer. Potrivit dr. Glenn Schwartz, decesul a fost cauzat de complicații provocate de cancer. A murit trei zile mai târziu, pe 21 ianuarie 2022, la vârsta de 68 de ani.