Home » Life & Style » 6 detalii neștiute despre Dorel din Las Fierbinți, Mihai Rait. Ce făcea până să ajungă la PRO TV și cum arată soția lui

6 detalii neștiute despre Dorel din Las Fierbinți, Mihai Rait. Ce făcea până să ajungă la PRO TV și cum arată soția lui

Manolică Anca / 30.12.2020, 13:29

Mihai Rait, cunoscut publicului sub numele de Dorel din Las Fierbinți, a avut o viață fascinantă înainte de a ajunge la PRO TV. Toată lumea îl cunoaște acum, dar puțini știu că acesta și-a încercat norocul într-un alt domeniu, punând  pe picioare o afacere care nu are nicio legătură cu lumea artistică. Iată câteva detalii neștiute despre actorul din spatele personajului Dorel din Las Fierbinți.

Detalii neștiute despre Dorel din Las Fierbinți, Mihai Rait. S-a înscris la postliceală ca să scape de armată, dar a devenit morar-șef

Astăzi, este celebru în toată România, însă puțini știu mai multe detalii despre omul care se ascunde în spatele personajului amuzant Dorel, din serialul Las Fierbinți.

1. Mihai Rait, în vârstă de 39 de ani, s-a născut în Slobozia de Ialomiţa, a crescut până în ‘89 la Constanţa, după care s-a mutat cu toată familia la Hârşova.

2. Pe Bobonete l-a cunoscut în clasa a IV-a, la Giurgeni, atunci când au devenit colegi de clasă. De atunci, ei au rămas foarte buni prieteni, devenind și colegi de filmări în serialul de comedie de la PRO TV.

Dorel și Bobiță din „Las Fierbinți”
Dorel și Bobiță din „Las Fierbinți”

3. Fiindcă nu și-a dorit deloc să facă armata, el s-a înscris la o școală postliceală. Iar în cei trei ani în care ar fi trebuit să facă armata, el a avut grijă de moara tatălui său, devenind „morar-șef”. La un moment dat, el și tatăl lui Bobonete deveniseră cei mai bogaţi oameni din sat. El avea moara, iar tatăl lui Bobonete o cârciumă, care le mergeau foarte bine.

„A trebuit să stau trei ani să treacă armata, tata şi-a făcut o moară şi el lucrând prin ţară trebuia să se ocupe cineva de moară. Cine să se ocupe? „Eu! Eu sunt morar-şef!“ Aveam o moară unde făceam mălai şi încă una unde făceam hrană pentru animale.”, își amintește actorul.

4. Capitolul armată a continuat să fie pentru el o mare spaimă. După cei trei ani de postiliceală, acesta credea că trebuie să continue să facă școală, așa că s-a înscris la mai multe facultăți, ajungând să studieze la Constanța, Management Turistic. Iar în vara de dinaintea anului trei, fiind pe o terasă la Costinești cu Bobonete și Octavian Strunilă, acesta din urmă l-a convins să se înscrie la Facultatea de Actorie.

A renunțat la Management și, fără ca nimeni din familia lui să știe, el a mers și s-a înscris la actorie. Mai târziu, interpretul lui Dorel a mărturisit că experiența dobândită în timpul în care a lucrat la moara tatălui să, cu fel și fel de oameni, i-a fost de mare ajutor atât în timpul facultății, cât și în meseria de actor.

Mihai Rait, Dorel în „Las Fierbinți”
Mihai Rait, Dorel în „Las Fierbinți”

A ajuns în semifinală la Vocea României

5. Actorul de la PRO TV are mai multe pasiuni, pe lângă actorie. Îi plac foarte mult mașinile și să cânte, dar mai degrabă acasă, decât pe o scenă cu mult public. Mulți l-au văzut la „Vocea României”, unde a ajuns până în semifinală, dar, din păcate, acolo a uitat complet versurile melodiei pe care trebuia să o cânte.

„Îmi place muzica, dar mi-e frică să cânt, cred că s-a şi văzut la „Vocea României“. Îmi place să cânt acasă, la un şpriţ, dar nu pe scenă, dacă îmi zice cineva hai să facem un album, facem, dar eu trebuie să am foaia cu versuri în faţă, că le uit, eu nu ştiu o melodie cap-coadă.”, a declarat acesta.

Mihai Rai a participal la emisiunea „Vocea României” de la PRO TV
Mihai Rai a participal la emisiunea „Vocea României” de la PRO TV

6. Dar cum a luat naștere serialul „Las Fierbinți” și personajul Dorel? Într-o zi oarecare, în urma unei discuții banale dintre el și colegii lui. Împreună au reușit să pună bazele unui proiect ambițios și de succes.

“Serialul ăsta a început într-o zi de plictiseală. Stăteam şi ne beam cafeaua în studio la Dragoş Buliga, ne mai adunam pe acolo şi ne puneam mintea la contribuţie, să vedem ce proiecte mai putem face. La un moment dat am început să povestesc cu Bobonete despre ce mai fac oamenii prin sat. Leonid tocmai traducea un serial rusesc şi a zis: „Seamănă foarte mult cu ce fac eu acum.“ Şi atunci am început să ne gândim ce personaje ni s-ar potrivi”, a povestit Mihai Rait, pentru Adevărul.

Iar în momentul în care s-au propus personajele, alegerea a fost foarte simplă. „Giani a zis: „eu vreau să fiu şmecherul ăla.”. Bobo a zis că e cârciumar negreşit şi eu am zis: „Eu tre’ să fiu…” şi Bobo îmi zice: „Tu ce tre’ să fii? Tu o să fii fratele cârciumarului!””.

Giani, Bobiță și Dorel din „Las Fierbinți”
Giani, Bobiță și Dorel din „Las Fierbinți”

Cum arată soția lui Mihai Rait

Mihai Rait este un om împlinit și fericit. Dacă în serial interpretează rolul unui bărbat „prostuț” care nu prea știe cum să se comporte sau cum să abordeze o femeie, în realitate acesta stă foarte bine la acest capitol. Soția lui, Ana Maria, este o femeie foarte frumoasă și atrăgătoare.

Mihai Rait, Dorel din „Las Fierbinți”, și soția lui Ana Maria
Mihai Rait, Dorel din „Las Fierbinți”, și soția lui Ana Maria

Povestea lor de iubire a început la un spectacol de stand-up comedy pe care acesta îl susținea. Ulterior, în 2017, Mihai Rait și Ana Maria au decis să-și unească destinele, avându-l ca naș chiar pe Mihai Bobonete. Cei doi au împreună un băiețel, Alexandru Mihai, în vârstă de un an.