Home » Life & Style » 7 idei de cadouri cu bani puțini. Nu ai nevoie de un buget ridicat să-i faci o surpriză frumoasă, ci de puțină inspirație

7 idei de cadouri cu bani puțini. Nu ai nevoie de un buget ridicat să-i faci o surpriză frumoasă, ci de puțină inspirație

Ileana Mladinoiu / 14.02.2022, 11:23
7 idei de cadouri cu bani puțini. Nu ai nevoie de un buget ridicat să-i faci o surpriză frumoasă, ci de puțină inspirație

Pe bună dreptate, banii sunt adesea preocuparea numărul unu a cuplurilor și familiilor. Între Crăciun, botezuri, zile de naștere sau alte evenimente importante, ocaziile de a fi nevoit să cheltuiești bani sunt  numeroase. Deși adori o persoană, există un lucru care intră neapărat în joc atunci când vrei să-i oferi un cadou, să-i faci o surpriză frumoasă: banii. Știi deja că nu este întotdeauna ușor să găsești cadoul perfect atunci când ai un buget mare, așa că devine și mai complicat când el este redus.

Idei de cadouri cu bani puțini. Recomandări prețioase

Atunci cum să surprinzi, pentru a face pe plac cuiva drag fără a cheltui niciun un ban sau foarte puțini, la o zi de naștere sau de 8 martie etc.? Cu un dram de inspirație vei găsi idei originale care vor avea același efect ca un cadou bine împachetat.

Pregătește o masă bună

Întră în bucătărie pentru a inventa o rețetă originală, având grijă ca produsul să aibă gust bun, așează o față de masă frumoasă și gata. Ce poate fi mai plăcut decât să-i arăți acelei ființe că ți-ai făcut timp pentru ea. În același timp, vei simți și tu bucuria că ai oferit acest gen de cadou făcut chiar de tine.

Împărtășește timp

Oferă-i prietenului, fratelui, surorii, părintelui din timpul tău liber. Între muncă, copii și toate obligațiile, nu avem niciodată timp să ne bucurăm un moment din viață alături de ei. Oferirea disponibilității este o idee de cadou foarte bună. Pentru aceasta, ai la dispoziție mai multe opțiuni:

Vizitează persoana iubită, fără ca ea să știe. Va fi o mare surpriză. Amintește-ți că micile atingeri sunt cele mai benefice, uneori distractive.

Scrie-i, printr-o anume metodă aleasă de tine, că îți vei rezerva o dată pentru a o petrece cu el/ea. De pildă, pe o foaie drăguță de hârtie, cu un stilou frumos. Poți să iți faci timp să discuți la un suc/cafea, să te uiți la fotografii din tinerețe și copilărie, sa faci o plimbare într-un loc care îi place. Va fi un cadou care iți va lăsa și ție o mulțime de amintiri frumoase.

Oferă-i cupoane pe care să le folosească pentru a vă bucura împreună de o după-amiază de cumpărături, un weekend la plajă, un picnic. Acest cadou îi va arăta că plănuiești să împărtășești o mulțime de momente frumoase cu el/ea.

Alături de sănătate, timpul este unul dintre cele mai prețioase lucruri, Dăruiește timp, de exemplu, pentru a-ți însoți nepoata la piața de Paște,  pentru o după-amiază întreagă sau pentru a avea grijă de finul tău pentru o seară, astfel încât părinții lui să poată ieși la o cină romantică. Există o mulțime de idei grozave de găsit care vor ajuta pe toată lumea.

Caută o amintire care a rămas ca o poveste

Adevărat, este o idee de cadou simbolică. Răscolește printre cutiile tale și găsește un obiect care are în spate o poveste cu persoana căreia vrei să-i faci un cadou. Va fi, de asemenea, o oportunitate de a redescoperi o mulțime de amintiri. Dacă nu găsiți un obiect legat de această persoană, o fotografie îl poate suplini.

Amintește-ți că ceea ce gândești despre cineva drag este cel mai important într-un cadou. Pune un mesaj într-un plic frumos, adaugă sau nu o panglică frumoasă. Va fi cadoul perfect.

Oferă un cadou material, pentru a nu te duce la persoana iubită cu mâinile goale: plante butași, semințe, flori din grădină, un coș plin cu legume din grădină, fructe plăcute pentru micul dejun de iarnă. Nu uita să puneți etichete simpatice.

Oferă cadouri fără bani

Cum spui cadouri, te gândești la cumpărarea lor din magazine sau online și, desiguri, la bani. Și dacă nu-i ai, nu mai oferi cadouri? Aici intră în joc imaginația, creativitatea ca soluții alternative. În funcție de relația pe care o ai cu familia și prietenii, poate că cel mai bine ar fi să le spui cu toată simplitatea și sinceritatea că te afli într-o situație financiară dificilă în aceste zile. Altfel s-ar putea să nu înțeleagă, pentru că banii sunt adesea un subiect destul de delicat. Așa că mai bine este să fii sincer.

Oferă servicii gratuite

Gândește-te la ce poți face și folosește-ți abilitățile pentru ca prietenilor și familiei să le oferi serviciile tale gratuit. O lecție de gătit pentru cel mai bun prieten al tău care se chinuie să facă o omletă poate fi o idee. Învață-ți verișoara să meargă cu rolele, fă-i mamei tale un masaj bun etc. Lista poate continua.

Pentru un cadou fără bani, urmează problema ambalajului. Cum să oferi un serviciu sau timp, deoarece nu este ceva material, palpabil. Aici intervine trucul cu un cupon. Cumpără cupoane dintr-un bazar sau magazin de decorațiuni. Tot ce trebuie să faci este să-l completezi: „Ție îți dau acest voucher pentru o manichiură făcută acasă”.

Oferă obiecte care îți aparțin cu gândul și la reciclare

Obiectele trebuie să fie în stare bună, acelea pe care nu le mai folosesti/nu le folosesti și care sunt doar puțin uzate. Într-o vreme în care achizițiile vintage și second-hand sunt mai la modă ca niciodată, oferirea unui cadou fără numerar cu ideea de „salvare” este alternativa ideală. Atunci este bine și pentru planetă.

Câteva exemple de obiecte de-ale tale

Ți-ai cumpărat o rochie/un pantalon/sacou/pulover pe care le-ai purtat ​​doar de două ori și nu-ți mai plac/nu mai încapi în ele. În loc să le vinzi pe te miri ce,  de ce să nu le oferi unuia dintre apropiații tăi, știind că i-ar plăcea.

Ai zeci de lumânări îngrămădite într-un sertar. Oferă câteva.

Ai un set de vase nou-nouț pe care nu l-ai mai folosit de ani de zile. În loc să-l lași să colecționeze mizerie și să-ți aglomereze dulapul, dă-l.

Dacă ești creativ, folosește-ți abilitatea pentru a face cadouri la prețuri mici, cum ar fi: un suport pentru lumânări, un set de băuturi calde, un ghiveci din ceramică, un terariu, un mini scrapbooking album.

Oferă produse de patiserie și gătit

Dacă știi să gătești macaroane, plăcintă, quiche, gem, cupcake, brioșe, lasă-i pe cei dragi să se bucure de talentele tale, pregătindu-le mâncărurile preferate. Sau, de ce nu, un produs de patiserie personalizat. În plus, câștigi și o discuție gastronomică. O cutie mică sau o simplă fundiță din rafie va face toată șmecheria pentru a perfecționa prezentarea acestor cadouri suculente.

În speranța că ideile expuse te vor inspira, totodată, vei realiza că nu bugetul scăzut sau deloc, ci intenția contează.