Home » Life & Style » Astrologie – Lună Nouă în Vărsător 11.02.2021. Dorința progresului – în cea mai pură versiune a sa

Astrologie – Lună Nouă în Vărsător 11.02.2021. Dorința progresului – în cea mai pură versiune a sa

Astrolog D. Mădă / 11.02.2021, 15:44
Astrologie – Lună Nouă în Vărsător 11.02.2021. Dorința progresului – în cea mai pură versiune a sa

Știm foarte bine câte minute are o zi, doar ecranul de pe smart-ceva-ul nostru ne spune fidel de câte ori îl verificăm. Dar câte din clipele din această zi le-ai trăit conștient, prezent, absorbit de cine ești azi? Când a fost ultima dată când ai ridicat ochii spre cerul nopții doar ca să admiri luna și să numeri stele? Te poți gândi la o acțiune simplă pe care o poți realiza astăzi pentru a face ceva concret în relație cu o problemă/obstacol pregnant cu care te confrunți zilele astea? Până la urmă, ce anume implică fericirea sufletului tău?

Lună Nouă în Vărsător 11.02.2021

Luna Nouă și ale sale efecte sunt în plină derulare astăzi, 11 Februarie. Practic, susținută de energia Vărsătorului ea ne deschide poarta către o „galaxie” personală. Este genul de galaxie cu care ne familiarizăm treptat, însă care ne poate uimi nemaipomenit de frumos, sau din contră ne poate învăța că uneori e bine să fim și vigilenți, depinde substanțial de alegerile și intențiile propuse.

Inspirație există din plin, intuiția are curaj să îți vorbească despre ceva nou, și universul întreg este pregătit să găzduiască gândurile tale cu privire la ce îți dorești să se întâmple în viața ta, în următoarele 6 luni. Planuri scurte, eficiente și realiste ale căror rezultate pot fi evaluate 6 luni de acum, la momentul de Lună Plină în același semn.

Lună Nouă în Vărsător 11.02.2021
Lună Nouă

Este facil să ne creăm scuze, să rămânem fideli unei rutine care lucrează împotriva noastră dându-ne iluzia că ne este bine, pe moment. Pentru o stare de beatitudine, de mulțumire generală față de cum arată viața fiecăruia azi, este necesară implementarea unui sistem propriu de „a fi”, prin care să ne fie folosite calitățile, și să ne ajute să ne dezvoltăm acolo unde încă mai avem de lucrat.

Putem conta pe Venus (relații, iubire, plăceri, dorințe, valori), Mercur (comunicare, gândire) Rx, Jupiter (adevăruri, credinte, succes, noroc) și Saturn (reguli, structură, blocaje). Ei poartă la rândul lor semnatura electrizantă și unică a Vărsătorului. Pe de altă parte e bine să fim atenți și la influențele generate de Uranus (unicitate, inovație, surprize) și Marte (acțiune, vitalitate, energie) în Taur, care pot produce scântei și surprize în ceea ce privește latura progresivă și evolutivă dorită de Vărsător.

Ce ne aduce Luna Nouă în Vărsător

Luna Nouă în Vărsător deschide poarta către creativitate, aducând vântul progresului și o notă mare de idealism asupra vieții. Vărsătorul este atras de tot ce înseamnă neconvențional și neobișnuit, ceea ce ne poate ajuta să revizuim și redefinim (Mercur retrograd) modul cum vrem să arate și să se desfășoare viața noastră de acum încolo.

Când urmărim mulțimea ne pierdem pe noi; când ne urmăm sufletul/intuiția ne pierdem de mulțime, ceea ce face ca la acest moment de Lună Nouă să devenim mai introspecți (mercur Rx) și concentrați pe ceea ce ne dorim de acum încolo din punct de vedere al relațiilor (de orice factură) și al valorilor în cadrul comunității din care facem parte.

Lună Nouă în Vărsător 11.02.2021
Lună Nouă în Vărsător

Gândind deschis, orientați către posibilități și soluții, “out of the box” cum spun vorbitorii de limbă engleză, putem ajunge să rezolvăm anumite situații din viață care ne consumă de energie și ne blochează sau restricționează din punct de vedere emoțional puterea de a începe ceva nou, autentic și inovativ.

Știu, nu e deloc ușor să lucrăm cu propriile blocaje. Dar știu la fel de bine, testat pe propria piele că nu e nici imposibil. Blocajele apar uneori când ne propunem lucruri mărețe, mult prea idealizate, așezate pe un piedestal la care nu putem ajunge indiferent de ce am face. Și astea sunt iluzii pe care le consumăm zilnic, lăsând mintea să zburde pe câmpii fanteziste în loc să-i cerem să ne îndrume spre acele acțiuni al căror rezultat ne fac bine, ne dau energie.

Îți poți imagina clipele rare de acum în care faci ceva cu adevărat pentru tine să fie de fapt normalitatea cu care să-ți definești timpul? Să îți poți gestiona timpul pentru ca evoluția ta să fie în același timp și cadoul pe care-l oferi lumii întregi.

Lună Nouă în Vărsător. Dorința progresului
Lună Nouă în Vărsător. Dorința progresului

Curaj pentru a îmbrățișa schimbarea

Avem nevoie de curaj și încredere pentru a îmbrățișa schimbarea, iar odată dând sens și formă într-un mod sustenabil, conectându-ne la adevăratul nostru sine, vom constanta și conștientiza că vechiul chiar nu mai funcționează.

În momentul când alegem să schimbăm conștient anumite tipare comportamentale, oamenii, relațiile, obiceiurile care până atunci păreau importante, indispensabile, atractive, își pierd valoarea și “cad ca frunzele “moarte” ale unui copac care stă să înflorească din nou” (Luna nouă).

Mai este important să înțelegem că niciodată nu suntem singuri, mai ales atunci când credem ca nimeni nu ne înțelege, că nimeni nu știe, ca nimeni nu vede, nu suntem niciodată singuri.
Pentru ca pacea și iubirea sau “precum în cer așa și pe pământ” (Vărsător) să ne conducă în acest nou capitol scris sub atenta supraveghere a Lunii Noi este necesar să schimbăm modul în care ne raportăm la nou reevaluându-ne propria gândire și personalitate, dând dovadă de unicitate, flexibilitate și maturitate atunci când vrem să începem ceva nou.

Prin acest moment de Lună Nouă, Universul ne încurajează să ne redefinim propriile credințe și adevăruri, cu un alt mod de a privi lucurile, mod care ne poate aduce multe aha-uri. Înțelegând mecanismul vieții, ce anume ne face să strălucim, este o temă excelentă de rezolvat. Astfel ne dăm ocazia de a ne remodela viitorul, revendicându-ne puterea unică și îmbrățișând o variantă a noastră la care tânjim dintotdeauna.

Lună Nouă în Vărsător. Schimbarea
Schimbarea

Recomandări pentru Luna Nouă în Vărsător

De unde să începi? În primul rând să cauți și să te gândești la ce anume te ajută. Să testezi pe cât se poate de mult, să investighezi și să te vezi, nu în oglinda din cameră ci ca rezultat al efortului ales asumat și depus.

E ca în sport, începi treptat, ai răbdare să te familiarizezi cu anumite exerciții ca după aceea să treci la un set nou cu un alt grad de dificultate. În timp realizezi că ceva s-a schimbat la tine, și în bine. Ai răbdare cu tine, acționezi cu logică nu doar din impuls, unele obstacole sunt hopuri mai ușor de trecut, iar pentru altele ești mai bine pregătit.

Astăzi e bine să îți propui lucruri tangibile, simple, accesibile, a căror realizare îți va schimba în bine viața.

E o reală plăcere să trăiești viața frumos, cum vrei să fie descrisă a ta în următoarele luni? Realist vorbind? Ce poți schimba, îmbunătăți, aduce la zi de data aceasta? După ce răspunzi la această întrebare te mai poți întreba: Ce aș putea face în cursul săptămânii următoare pentru a lucra la această schimbare? Cum pot integra esența visului meu în viața curentă?

Pas cu pas, reușita e reală în planuri fezabile! Odată ce ne lăsam inspirați de nou, vom putea să inspirăm la rândul noastru, prin bunătate, pace și iubire de aproapele nostru, așa cum îi place Vărsătorului.