Home » Life & Style » Astrologie ~ Lună Plină în Rac 30 Decembrie 2020. Conștientizarea propriei valori

Astrologie ~ Lună Plină în Rac 30 Decembrie 2020. Conștientizarea propriei valori

Astrolog D. Mădă / 30.12.2020, 09:46
Astrologie ~ Lună Plină în Rac 30 Decembrie 2020. Conștientizarea propriei valori

Lună dragă, anul care vine să ne întâlnim deseori! „Îmi doresc”, „visez”, „intenționez” sunt verbe care și-au găsit rostul și construiesc fraze pe care ți le încredințez. Astfel, știu că exprimându-le cu voce tare, le dau o șansă în plus metamorfozei. Mai întâi ca plan, apoi ca oportunitate și în cele din urmă, ca acțiune!

Lună Plină în Rac

Lună dragă, ai mai încheiat un ciclu. Cu 6 luni în urmă, am dat peste o potecă neidentificabilă pe GPS. În zare, se vedea că trece printr-un lan de floarea soarelui, înalte, mândre și vesele. Așa că m-am îndreptat într-acolo, și ce să vezi? Am avut de trecut prin tot felul de probe, ca-n basme, date de licurici, zâne înțelepte, și valorile mele, așa cum le port în vremurile astea.

Acum, e un moment bun să-mi mulțumesc, persoanei din trecut pentru tot efortul depus, persoanei de azi pentru toate gândurile îmbucurătoare pe care am învățat să le cultiv.

Ne aflăm cu siguranță la finele unui an pe care nu îl vom uita prea ușor sau curând, atât din punct de vedere personal, cât și social.
Din punct de vedere astral, Universul “petrece” trecerea dintre ani (mai precis pe 30.12.2020) cu invitați de seamă, aleși pe sprânceană cum se mai spune. În rochie cusută cu fir argintiu de praf de stele, va participa Luna Plină în Rac.

Lună Plină în Rac
Lună Plină

Artificiile, dansul și muzica sunt acompaniate de către Uranus (neprevăzut, surprize, unicitate, autenticitate) în Taur Rx și Chiron(vindecătorul rănit) în Berbec.

La acest bal astral, vizionăm un film scurt, compus din întâmplările generate de intențiile stabilite pe timp de Lună Nouă în Rac, în perioada lui Cuptor (20.07.2020). Ca de fiecare dată, vă sugerez să folosiți momentul de Lună Plină pentru a merge către profunzimile minții conștiente, pentru a cerceta ce anume rămâne de actualitate și odată îndeplinit vă aduce în stările de prosperitate și seninătate (corp-minte-suflet) atât de mult râvnite.

“Eu simt”

Fraza astrologică de această dată se lasă definită de “Eu simt”, iar tema arhetipală poate fi rezumată prin “Protejarea sinelui”. Motto-uri, pilde și conștientizări ale evenimentelor prin care trecem fiecare pot fi explicate meditând în acest interval.

Când Luna se află în opoziție cu Soarele, din punct de vedere astrală se produce efectul de Lună Plină. Și e important să acordăm atenție sensului cuvintelor, în acest caz “opoziție” fiind o etapă de identificare a anumitor variabile din caracterul propriu care ne pot fi utile, nu un război între cele două semne.

Energia axei Rac (luna) – Capricorn (Soarele) este pusă în prim plan, de data aceasta. Mesajul sub clar de lună plină este despre vindecarea copilul interior, despre relația cu prietenii, familia de rădăcină și cea extinsă, prin eliberarea a tot ce ne ține pe loc și nu mai servește evoluției. Toate emoțiile sunt un potențial de învățare și creștere, doar dacă am renunțat la autocontrol și autocenzură.

Rac (Luna) - Capricorn (Soarele)
Rac (Luna) – Capricorn (Soarele)

Un mic rezumat pentru simbolistica complexă a lunii pline, este dat de ideea de a accepta schimbarea (Uranus), de a prinde curaj și a accepta invitația la dans, chiar dacă nu suntem pe deplin siguri de pași. În dans, ca în viață e minunat când te lași purtat de muzică, când eliberezi atașamente, preconcepții, tot ce ne blochează sau ne închid în trecut.

Racul este acea energie care ne ajută să ne aliniem cu propriile emoții, să curgem precum apa prin propria intuiție, care curață tot ce este “prăfuit sau dogmatic” în planul subconștient.

Declarație de dragoste

Imaginați-vă scena din filmul “Declarație de dragoste” în care tânărul Adrian are curajul să își înfrunte mama urmându-și propria intuiție și ieșind din normele impuse de către familie (luna). Se îndrăgostește de o fata care nu face parte din aceeași clasă socială (Uranus ), și ca tot tacâmul să fie complet refuză să urmeze cariera mamei. Prin cele două decizii, setul de valori “moștenite” și “impuse” de familie se schimbă, oferindu-și șansa de a-și urma vocea interioară, propria evoluție (Chiron în Berbec).

Poate că cea mai frumoasă declarație de dragoste este cea oferită cu sinceritate și inima deschisă! Poate că este momentul să ne luăm inima în dinți și să facem acea declarație de dragoste, față de persoana către care tindem mereu să fim.

Mesajul filmului este de a avea curajul a trăi în deplină armonie cu propriile valori, urmând meseria pe care o facem cu drag, iubind cu sinceritate și respectându-i pe cei care ne sunt cu adevărat alături, chiar dacă uneori nu e atât de evident.

Lună Plină în Rac
Lună Plină în Rac

Ce se întâmplă în următoarele două săptămâni

În următoarele două săptămâni vom călători sub efectul energiei de lună plină. Pentru a integra mai ușor darurile acestei lunații vă invit să meditați asupra următoarelor întrebări :

  • “*Ce am învățat despre mine nou, din punct de vedere emoțional, spiritual și mental?
  • *Cum se prezintă drumul în continuare, primesc pe cât ofer sau invers, există un echilibru?
  • *Ce rămâne în tolba mea de încredere din punct de vedere al relațiilor, cât de echilibrate și benefice sunt?

În egală măsură este important să ne organizăm (Capricorn) și structurăm mult mai bine toate obiectivele viitoare, să fim mai focusați pe ceea ce merită cu adevărat atenția noastră și modul în care ne investim resursele, în special cum să construim o relație mult mai sănătoasă cu propriul sine.

Mahatma Gandhi spunea “Be the change that you wish to see in the world” (Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume), așa și noi, odată ce reușim să generăm un sentiment de siguranță în noi înșine, îi vom inspira automat și pe alții să facă același lucru.