Home » Life & Style » Astrologie ~ Soare în Capricorn, 21 Decembrie – 19 Ianuarie. Rezoluții, decizii și progres

Astrologie ~ Soare în Capricorn, 21 Decembrie – 19 Ianuarie. Rezoluții, decizii și progres

Astrolog D. Mădă / 28.12.2020, 15:33
Astrologie ~ Soare în Capricorn, 21 Decembrie – 19 Ianuarie. Rezoluții, decizii și progres

În vremuri îndepărtate, când se formau legende și se spuneau povești, Soarele era recunoscut ca cel mai de seamă împărat. Oamenii civilizațiilor antice venerau Soarele, și zeitatea pe care i-o atribuiau puterii sale. Până la urmă, ei nu aveau cunoștințele despre sistemul solar pe care le avem astăzi, doar vedeau această sferă de foc pe cer și știau că viața este strâns legată de ea.

Ce simbolizează Soarele în astrologie

În Egipt, pe vremea construcțiilor piramidelor, soarele reprezenta lumină, căldura și creștere. Forța sa supremă era atribuită zeului Ra, al cărui ochi sau chiar trup era regăsit în discul solar.

În astrologie, atributele Soarelui nu pălesc față de cele oferite zeităților cerului. De fapt, el simbolizează esența, baza a cine suntem: propriul sine (EU). Vorbim deseori de lumina interioară, de puterea și resursele proprii, aspecte care metaforic sunt expuse prin simbolurile celei mai apropiate stea de planeta noastră.

Odată cu intrarea Soarelui în semnul Capricornului (21.12.2020) avem la dispoziție o lună de zile pentru a integra tot ce am descoperit în sezonul Săgetătorului. Evenimentul acesta e bine a fi văzut ca pe o oportunitate de introspecție pentru a identifica acele elemente pe care le stăpânim deja, dar și punctele unde se cade să aducem îmbunătățiri.

Soare în Capricorn
Soare în Capricorn

Energia Capricornului ne îndrumă către munca susținută, conștientizând că prin efort și răbdare, într-o perioadă de genul, nimic nu rămâne fără ecou.

Soare în Capricon. Efectele resimțite

Capricornul este un semn de pământ, care aspiră la tot ce înseamnă reguli, principii, seriozitate, structură, maturitate și măsură în toate. Toate acestea i-au fost atribuite lui pe această planetă. Fiind guvernat de către planeta Saturn, Zeul Timpului sau Marele Învățător, în perioada cât Soarele traversează acest semn, eu o asemuiesc cu ideea “cum îți așterni așa dormi”.

Dacă, în perioada cât am călătorit prin sezonul Săgetătorului, am fost cuprinși de euforia trubadurului vesel, energia Capricornului vine să ne readucă cu picioarele pe pământ, să vedem acolo unde poate este prea multă idealizare, prin răbdare, determinare și asumare. Avem responsabilitate de a înțelege cu adevărat cine suntem, ce prețuim și ce susținem.

Soarele simbolizează esența, propriul sine
Soarele simbolizează esența, propriul sine

Capricornul este și ultimul semn de pământ din cele 3 (Taurul și Fecioara sunt primele 2). Astfel, reprezintă cel mai înalt punct din an, care reflectă modul în care am progresat din punct de vedere al resurselor (în special timpul) începând cu Echinocțiul de Primăvară și terminând cu Solstițiul de Iarnă. Prin energia lui, culegem ce am semănat, de aici și numele de “Lord of Karma” dat de Astrologul Alan Oken. Karma: este un termen sanscrit (a face) manifestând înlănțuirea cauzelor și efectelor.

În acest an, sezonul Capricornului debutează odată cu Marea Conjunctie Jupiter/Saturn în Vărsător. Poate te vei întreba „Cum să traducem toate aceste întâlniri?”

Iar răspunsul meu este să le percepi ca pe acele date din instrucțiunile de folosire ale noului an. Deși conjuncția ne sugerează că a sosit timpul să mergem mai departe, cu idei noi, circumstanțe și planuri noi, este important să nu uităm că principiul de baza al Capricornului pentru următoarea lună de zile pleacă de la un un scop bine stabilit.

Abordarea trebuie să fie făcută cu maturitate și simț de răspundere (Capricorn). Deși poate fi o perioada destul de provocatoare, este important să ne focusam pe ceea ce deja știm sau am stabilit ca bază de evoluție pentru noi direcții către succes, către progres (Vărsător).

“Orice lucru necesită o perioadă de maturizare.” William Shakespeare

Ce schimbări apar. Sfaturi și recomandări pentru 21 Decembrie – 19 Ianuarie

Din 21.12.2020 Mercur cel responsabil cu comunicarea, modul în care gândim se afla tot în semnul Capricornului, ceea ce ne ajută să privim realist, cu multă atenție și maturitate unde ne-a condus acest an, să vedem și partea plină a paharului.

Capricorn
Capricorn

În perioada în care Saturn s-a aflat în Capricorn (Dec 2017 – Dec 2020), pentru o parte dintre noi nimic nu a venit ușor și asta nu pentru că planeta Saturn este “rea”. Acolo unde ne-am simțit “blocați” sau lipsiți de încredere aveam nevoie de o reformă generală pentru a putea ulterior evolua.

Vă recomand ca în perioada în care Soarele traversează semnul Capricornului să reanalizați ultimii 3 ani, și să faceți un ultim bilanț al tuturor experiențelor trăite. Pentru a înțelege mai bine vă recomand să meditați la următoarele întrebări :

  • “Cum îmi voi prețui timpul de acum încolo?”
  • “Cum arată rutina mea zilnică? “
  • “În ce domeniu am o nevoie deosebită de succes, apreciere și reușită?”
  • “Ce înseamnă pentru mine o tratare realistă a lucrurilor și unde o aplic de preferință?”

Este important să folosim acestă perioadă pentru a ne organiza și structura mult mai bine toate obiectivele viitoare, să fim mai focusați pe ceea ce merită cu adevărat atenția noastră și modul în care ne investim resursele, în special cum să construim o relație mult mai sănătoasă cu timpul nostru.

Pentru acele situații/momente în care am luat-o poate de la capăt sau am fost nevoiți să schimbăm macazul, trecerea lui Saturn și Jupiter în semnul Vărsătorului reprezintă “ordinea”/sensul de care avem nevoie pentru a conștientiza că tot ce am elaborat în această perioadă va aduce rezultate durabile în timp.

Ai încredere în tine, și ia deciziile care te ajută să îți investești resursele în progres, al tău personal cât și ca impact în comunitate.