Home » Life & Style » Ce înseamnă când vezi bufnița. Cele mai cunoscute superstiții despre vestitorul morții în credința populară

Ce înseamnă când vezi bufnița. Cele mai cunoscute superstiții despre vestitorul morții în credința populară

Ileana Mladinoiu / 02.06.2022, 13:21
Ce înseamnă când vezi bufnița. Cele mai cunoscute superstiții despre vestitorul morții în credința populară

Ce înseamnă când vezi bufnița, principalele semnificații în diverse colțuri de pe planetă. Lumea naturală din jurul nostru este plină de simboluri spirituale. Într-adevăr, faptul de a vedea un animal sau o pasăre pe care nu le vedem de obicei ar avea o semnificație reală. De exemplu, a observa o bufniță noaptea ar fi un semn de prevestire pentru evenimente viitoare. Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine cum stau lucrurile în acest sens, vă vom împărtăși diferitele semnificații, care se pot transforma uneori în superstiții, mai ales în credința populară.

Ce înseamnă când vezi bufnița. Cele mai cunoscute superstiții din credința populară

Răpitor solitar și nocturn, bufnița nu reușește să fascineze datorită numeroaselor sale abilități neobișnuite, în special ale capului care se poate roti la 270 de grade. Cu ochi frontali mari, bufnița are o excepțională acuitate vizuală, mai ales pe întuneric. Cu toate acestea, pentru a vâna, are alte atuuri, precum urechile sale asimetrice care fac posibil un auz foarte dezvoltat.

Astfel, bufnița nu are nevoie să vadă animalul pe care îl vânează pentru a-l localiza. Se bazează pe undele sonore, mai exact pe originea acestora și ora sosirii, pentru a analiza locația prăzii sale, cât direcția în care se îndreaptă.

Ce înseamnă când vezi sau auzi o bufniță

Simbolismul bufniței variază foarte mult în funcție de țara de origine. Frumoasa și misterioasă bufniță este o pasăre de studiat. Zboară noaptea, cum am spus, și are o capacitate uimitoare de a captura prada. Dar, din moment ce aceste păsări „circulă” noaptea, oamenii se tem adesea de ele. Multe societăți și culturi le asociază cu întunericul, negativitatea și misterul, în timp ce altele cu înțelepciunea și profeția.

De exemplu, vechii galezi asociau bufnițele cu fertilitatea. Dacă o femeie însărcinată auzea o bufniță țipând, se credea că va avea o sarcină ușoară. Grecii antici asociau bufnițele cu zeița Atena, simbolul înțelepciunii și al profeției. Romanii credeau că o pană de bufniță te-ar ajuta să descoperi secretele unei persoane adormite.

Potrivit unor culturi native americane, fiecare persoană are o denumire de animal, care este determinată de perioada anului în care te-ai născut. În această tradiție, bufnița este simbolul animal al oamenilor născuți între 23 noiembrie și 21 decembrie.

Ted Andrews, autorul cărții Animal Speak, spune că grupurile de nativi americani au opinii diferite despre bufniță. În timp ce pawnee, indieni din America de Nord, vedeau bufnița ca un simbol al protecției, ojibwa o vedeau ca un semn de moarte sau vătămare. El mai spune că în cultura ameridienilor pueblo a existat un zeu al morții, dar și un spirit al fertilității. Bufnița era asociată cu acest zeu.

În Africa, bufnițele sunt văzute ca animale ale magilor și vrăjitorilor. Poveștile ancestrale ne spun chiar cum unii oameni se pot transforma noaptea într-o bufniță pentru a-și spiona vecinii și a-și vrăji locuitorii satelor. În mod clar, simbolul bufniței nu este ceva pozitiv nici în folclorul african.

Unele popoare din estul continentului chiar cred că poate aduce boli, în special copiilor. A auzi strigătul unei bufnițe este așadar foarte înfricoșător pentru ei. Mai la sud, descendenții zuluilor au o părere mai amestecată și descriu bufnițele drept „simpli” vectori ai magiei, fără să existe neapărat o conotație negativă în spatele acesteia.

Bufnița ca simbol al răului și al morții pentru creștini

Tradiția creștină prezentă acest animal ca un slujitor al diavolului, al forțelor răului și al celor de distrugere. Vechiul Testament deja ne vorbește, despre bufniță ca făptură impură prin simpla prezență și că poate aduce tristețe și dezolare.

Unii istorici cred că această viziune ar putea proveni din natura nocturnă a păsării, noaptea fiind momentul în care forțele diavolului sunt cel mai agitate. Astfel, bufnița nu ar putea fi decât un reprezentant. Mai târziu, în Evul Mediu, tradiția pare să se înmoaie și face din bufniță emblema pustnicilor, a călugărilor retrași și a solitarilor.

În România, a auzi o bufniță înseamnă că cineva din apropiere este pe cale să moară. La fel este și în Franța, dar acest strigăt anunță moartea unui membru al familiei și nu a cuiva care locuiește în apropiere.

În Japonia, poate reprezenta un mesager al zeilor sau un animal demonic, în funcție de specie.

Această pasăre răpitoare este asociată și cu „Doamna Albă”, o ființă supranaturală reprezentând o zână, o vrăjitoare sau o apariție care anunță o moarte. Din această cauză, poate fi considerată o pasăre de rău augur sau un animal sacru.

În celebra saga „Harry Potter”, această pasăre nocturnă reprezintă o ființă demonică. Ea este adesea văzută alături de vrăjitoare. Prin urmare, legat de domeniul spiritualității, magiei și supranaturalului, bufnița moștenește o imagine uneori pozitivă, alteori negativă.

Întâlnirea cu o bufniță- semnificații pozitive

Bufnița simbolizează puritatea, înțelepciunea, clarviziunea și vigilența. Ea este cunoscută pentru capacitatea ei de a vedea dincolo de ceea ce alții pot vedea și auzi, inclusiv minciunile și motivele ascunse. Legat de lumea invizibilă, se dorește să-l învețe pe om să-și transforme slăbiciunile în puncte forte.

Trecerea prin calea ei înseamnă schimbări mari în viața ta, vestind un viitor mai bun și revenirea vremurilor bune. Același lucru este valabil dacă găsești o pană de bufniță, folosită de obicei în ritualurile oculte sau când îi auzi țipătul.

Pentru a beneficia de aura sa benefică, trebuie să ai încredere în intuiția ta și să știi să asculți vocea înțelepciunii care te ghidează în direcția corectă de luat.

Bufnița ca animal totem

Bufnița ca animal totem este emblematică pentru o conexiune profundă cu înțelepciunea și cunoașterea intuitivă. Dacă aveți animalul spirit al bufniței, probabil că veți avea capacitatea de a vedea ceea ce este de obicei ascuns de majoritatea oamenilor obișnuiți.

Când spiritul acestui animal te ghidează, poți vedea adevărata realitate, dincolo de iluzie și înșelăciune. De asemenea, bufnița oferă celor care o au ca animal totem inspirația și îndrumarea necesare pentru a explora necunoscutul și magia vieții în profunzime.

Un rezumat al simbolismului bufniței:

  • Intuiție, capacitatea de a vedea ceea ce alții nu văd;
  • Prezența bufnițelor vestitori se schimbă;
  • Abilitatea de a vedea dincolo de înșelăciune și de a masca
  • Înțelepciunea;
  • Sensul tradițional al spiritului animal de bufniță este vestitorul morții, cel mai probabil ca o tranziție de schimbare.

Acest răpitor nocturn în relație cu Luna vă arată calea de a face față mai bine schimbărilor din viața voastră care urmează să se producă sau sunt în curs de a avea loc.

Lăsându-vă ghidați, veți lăsa natura intuitivă să preia controlul în timp ce veți dezvolta un interes din ce în ce mai mare pentru magia vieții.