Home » Life & Style » 17 lucruri neobișnuite și obiceiuri ciudate care sunt posibile doar în Japonia

17 lucruri neobișnuite și obiceiuri ciudate care sunt posibile doar în Japonia

Cojocaru Cristian / 22.03.2022, 11:48
17 lucruri neobișnuite și obiceiuri ciudate care sunt posibile doar în Japonia

Țara Soarelui Răsare este ca o cu totul altă lume plină de fenomene incredibile și tradiții ciudate. În Japonia poți avea parte de lucruri cât se poate de neobișnuite, uneori făcându-te să te întrebi de unde au venit acele idei. Află ce ciudățenii există, însă numai acolo.

Lucruri neobișnuite pe care le întâlnești doar în Japonia

Atunci când călătorești într-o altă țară, de multe ori vânezi tradițiile și obiceiurile locului, fiind mereu curios să afli și noi culturi. Unele țări însă, dispun de atâtea ciudățenii încât poți rămâne cu adevărat uimit. Japonia face parte dintre aceste țări și doar aici poți regăsi lucrurile mai puțin obișnuite de mai jos.

Descrierea postului: împingerea oamenilor în metrou

Metrourile japoneze au atât de mulți pasageri în orele de vârf încât există muncitori speciali – oshiya – care împing oamenii în trenuri. Primii oshiya au fost studenți care lucrau cu jumătate de normă.

24.000 de dolari pentru câțiva pepeni

Nici măcar pepenii pătrați japonezi nu sunt la fel de scumpi ca pepenii Yubari King. La o licitație din 2008, doi pepeni au fost vânduți cu 24.000 de dolari. Motivul pentru un preț atât de mare este raritatea fructelor: acești pepeni sunt cultivați în cantități mici pe insula Hokkaido, iar recolta lor este imediat cumpărată de dealeri.

Kit Kat cu aromă de sake, wasabi, cartofi dulci sau ardei iute

Numele Kit Kat în japoneză sună similar cu kitto katsu sau „cu siguranță vei câștiga”. De aceea, acestea sunt adesea oferite studenților ca un cadou de noroc înainte de examene. Ca și în cazul multor alte alimente, kit kat-urile japoneze au cele mai bizare arome, de la ardei iute și wasabi până la ceai verde și pere.

O cafenea care vinde tandrețe

Pentru o taxă suplimentară, bărbaților li se permite să îmbrățișeze chelnerițele, să stabilească un contact vizual lung sau să le mângâie părul, dar nu mai departe de atât! În Japonia, o mare atenție este acordată laturii vizuale a lucrurilor. De exemplu, cafenelele în care chelnerițele sunt îmbrăcate ca menajere, sunt în prezent foarte populare.

Cea mai mare varietate de trenuri

Trenurile care circulă pe pământ japonez sunt foarte variate: de epocă, cu două etaje, super rapide, trenuri fără șofer și chiar trenuri care seamănă cu personaje de desene precum Thomas the Tank Engine. Metrourile au vagoane speciale numai pentru femei pentru a fi ferite de avansurile bărbaților.

lucruri neobișnuite japonia
Insula iepurilor din Japonia

Automate care pot vinde orice

Automatele sunt atât de populare în această țară încât poți cumpăra cele mai incredibile lucruri de la ele cum ar fi ceapa obișnuită sau o scrisoare de dragoste scrisă de mână.

Un spa unde te scufunda în vin, sake sau cafea

Un loc extraordinar în care nu numai că poți înota în bazine uriașe de vin, cafea, sake sau chiar bulion, ci și le poți bea pe loc.

Roboți de companie pentru copii

Obținerea unui animal de companie în Japonia este o afacere costisitoare echivalentă cu cumpărarea unei mașini noi. Din acest motiv, copiilor li se oferă din ce în ce mai mult roboți de jucărie care imit animalele de companie.

Sakura comestibilă

Sakura este floarea națională a Japoniei și, de asemenea, o delicatesă folosită pentru a decora deserturile. Mâncărurile cu petale de cireș sunt deosebit de populare primăvara, când întreaga țară este acoperită cu un covor roz moale de cireși înfloriți.

Spune nu manierelor în transportul public

Locurile în transportul public nu sunt oferite femeilor, copiilor sau persoanelor în vârstă. Primul venit, primul așezat.

Poliția modei nu există

Moda de stradă japoneză se referă la culori strălucitoare, lucruri fără limite și modele nebunești. Este uneori numită o ramură separată a artei contemporane, unde oricine se poate exprima prin combinarea culorilor și accesoriilor aparent incompatibile.

Restaurantele cu mâncare din plastic

Aceasta este o profesie distinctă: specialiștii fac ca alimentele artificiale să nu se distingă de alimentele reale. Este fabricat din pulbere sau ceară pentru a fi afișat pe blaturile restaurantului ca mostre pentru clienți.

Nimic nu-ți face zâmbetul mai fermecător decât dinții dubli

„Zâmbetul de la Hollywood” în Japonia este considerat prea deschis și provocator. În schimb, inversul este favorizat: nu doar dinți strâmbi, ci și construirea și corectarea lor, rezultând „dinți dubli”.

Aterizarea unui avion ar fi mai ușor decât a utiliza o toaletă

Panoul de lângă toaletă arată ca panoul de control dintr-o navă spațială. Are zeci de butoane care servesc pentru a porni bideul sau dușul, pentru a încălzi scaunul și chiar pentru a regla muzica.

Cel mai ciudat muzeu cu o colecție considerabilă

Intrarea în Muzeul Toaletei este decorată cu mândrie cu o grămadă de fecale aurii de mărimea unui om și mai multe sculpturi în ipostaze tensionate. Exponatele din interior includ un tobogan pentru copii în formă de vas de toaletă, o colecție de mostre de animale artificiale și excremente umane, exponate interactive și pălării amuzante. Acesta este primul muzeu cu această tematică din lume.

Înghețata cu aroma de tăiței, carne sau bere

Gusturile diferă, dar gurmanzii ar trebui să încerce cu siguranță înghețata japoneză în toată diversitatea ei. Nici măcar faptul că poți găsi înghețată cu aromă de tăiței, bere sau carne de cal nu este surprinzător, iar aceasta se vinde la fiecare colț, fiind la mare căutare.

O insulă condusă de iepuri

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, un număr de iepuri au fost aduși pe insula Okunoshima pentru cercetări științifice secrete. Programul a fost anulat ulterior, iar iepurii au fost eliberați. Nu au pierdut timpul, iar acum insula este plină de aceste creaturi, atrăgând mii de turiști.