Home » Life & Style » Ce înseamnă Josephine. Semnificația specială a numelui ales de Smiley și Gina Pistol pentru fetița lor

Ce înseamnă Josephine. Semnificația specială a numelui ales de Smiley și Gina Pistol pentru fetița lor

Manolică Anca / 18.03.2021, 09:01
Ce înseamnă Josephine. Semnificația specială a numelui ales de Smiley și Gina Pistol pentru fetița lor

Smiley și Gina Pistol au ales făcut public numele fetiței lor. Ce înseamnă Josephine și care este semnificația specială a acestuia. Proaspeții părinți i-au susprins pe fani cu anunțul, la doar câteva zile de la venirea micuței pe lume.

Ce înseamnă Josephine. De ce au ales cei doi acest nume special

Bucurie mare pentru Smiley și Gina Pistol. Vedeta Antenei 1 a adus pe lume în seara de marți, 9 martie 2021, la o clinică privată, o fetiță perfect sănătoasă care a primit nota 10 la naștere. Cei doi se simt împliniți, uitând parcă și de rețelele sociale. De aceea, în primele zile, deși fanii lor au așteptat cu nerăbdare să afle vești despre ei, proaspeții părinți au preferat să fie doar ei trei și să se bucure în liniște de momentele unice pe care le trăiesc.

Însă, iată că a venit și marele anunț. Cei doi au dezvăluit numele fetiței lor: Josephine Ana Maria. Prenumele „Josephine” provine din limba ebraică și are o semnificație aparte, deloc întâmplător ales. Smiley și Gina au ales și un prenume românesc, Ana, în armonie perfectă cu cel de origine străină și cu numele de familie Maria (n.r. pe Smiley în cheamă Tiberiu Andrei Maria).

Ce înseamnă Josephine, numele ales de Gina și Smiley pentru fetița lor
Ce înseamnă Josephine, numele ales de Gina și Smiley pentru fetița lor

 Semnificația specială a numelui ales de Smiley și Gina Pistol pentru fetița lor

Pentru cei ce se întreabă ce înseamnă Josephine, ei bine, acest prenume provine din ebraică și, potrivit dicționarelor de nume, se traduce ca „Yahweh (Dumnezeu) va răsplăti”. Istoria acestui nume are rădăcini în cultura evreiască, fiind varianta feminină de la „Joseph”, provenit din franceză de la Iosif, care are origini ebraice.

„Josephine” înseamnă sensibilitate, sociabilitate și o intuiție foarte bine dezvoltată. De asemenea, înseamnă și timiditate și ezitare. Smiley le-a dezvăluit fanilor că micuța seamănă perfect cu mama ei și că va cuceri inimile inimile tuturor de la prima vedere. Recent, vedeta Antenei 1 a postat o fotografie cu fetița din timpul unei ecografii, cu descrierea „Îndrăgostiți iremediabil de primul ei zâmbet”.

Fotografia postată de Gina
Fotografia postată de Gina

Zilele acestea, Smiley a acordat un interviu în cadrul emisiunii prezentate de Cătălin Măruță, în care a povestit despre cum este viața în trei. Acesta a dezvăluit că se descurcă foarte bine în postura de tătic, cei doi părinți fiind pur și simplu fermecați de minunea care a apărut în viața lor. Artistul a a spus că micuța Josephine este, în general, foarte liniștită, și că este copleșit de fericire.

„Nu prea o lăsăm singură deocamdată, doarme cu noi. Nu doarme cu noi în pat. Mai e un pătuț lângă patul nostru. Mai avem un pătuț și în camera ei. E cuminte, liniștită. În afară de momentele în care are gaze sau îi e foame. Seamănă cu Gina. Suntem extrem de bucuroși, e o fericire pe care nu am am trăit o niciodată în viața noastră. Lucrăm bine în echipă, ne trezim împreună, facem tot împreună. Gina și-a revenit foarte bine. Fetița noastră este perfectă, minunată, e o minune pentru noi.

Sunt o grămadă de sentimente noi pentru mine, pentru Gina, ne bucurăm că trăim această poveste frumoasă. Și atunci când te trezești la 4 dimineața o faci cu cel mai mare drag, e o plăcere. În momentul când se naște copilul tău îți dai seama că până în acel moment nu ai iubit pe nimeni”, a declarat proaspătul tătic.