Home » Life & Style » Ce meserie a avut Chris Rock, până să ajungă actor. Cele mai cunoscute 7 filme de comedie în care a jucat

Ce meserie a avut Chris Rock, până să ajungă actor. Cele mai cunoscute 7 filme de comedie în care a jucat

Voicu Costin / 05.04.2022, 16:39

Christopher Julius Rock s-a născut la 7 februarie 1965 în Carolina de Sud şi este un comedian american, actor, scriitor, producător și regizor de film. A fost votat de public ca fiind printre primii 50 cei mai buni comedianți din Statele Unite ale Americii. Recenta altercaţie pe care a avut-o cu Will Smith în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar a făcut înconjurul lumii. Cine este Chris Rock?

Cine este Chris Rock

Chris Rock a fost descoperit de Eddie Murphy și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți actori ai anilor ’90. Născut în Carolina de Sud pe 7 februarie 1965, Chris Rock a crescut în cartierul Brooklyn. Chris este cel mai mare din cei șapte copii ai familiei Rock. El are și un frate vitreg, din prima căsătorie a tatălui sau, care a fost multă vreme închis. Tatăl lui Chris era șofer de camion.

Ca adolescent, vedetă visa să devină actor de comedie. Visul lui părea să devină realitate la vârstă de optsprezece ani și tot atunci l-a cunoscut pe Eddie Murphy, care a fost foarte impresionat de talentul său și apare alături de el în Beverly Hills Cop II (1987).

A făcut reclame pentru 1-800 Collect și Nike. Locuiește încă în Brooklyn, New York. Este căsătorit cu Malaak Compton-Rock și are 2 copii. A fost votat în America by Entertainment Weekly ca fiind cea mai nostimă persoană.

Carieră

Rock a început să lucreze ca comic stand-up în 1984 în New York City’s Catch a Rising Star. După ce a fost remarcat într-un club de noapte de către Eddie Murphy, cei doi s-au împrietenit. Murphy ia oferit lui Rock primul său rol într-un film: Beverly Hills Cop II.

Rock a fost membru al distribuției din serialul de comedie sketch Saturday Night Live din 1990 până în 1993. El și alți membri noi ai distribuției Chris Farley, Adam Sandler, Rob Schneider și David Spade au devenit cunoscuți ca Bad Boys of SNL.

Chris Rock în lumea cinematografiei

Chris Rock continuă să lucreze la numeroase filme ale anilor ’90 apărând în: Lethal Weapon 4 (1998), Dogma (1999), Beverly Hills Ninja (1997), Dr. Dolittle (1998), Osmosis Jones (2001) și Comedian (2002).

Chris Rock a fost răsplătit cu o stea pentru filmele sale pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood. În 2020, a jucat în cel de-al patrulea sezon al comediei dramă criminală Fargo. Rock s-a clasat pe locul 5 pe lista Comedy Central a celor mai mari 100 de stand-up din toate timpurile.

Filme celebre ale lui Chris Rock

Toată lumea îl urăşte pe Chris

Determinat de experiențele din copilărie, actorul Chris Rock spune această poveste comică și emoționantă în același timp cu a unui adolescent, fiind cel mai mare frate dintre cei trei copii ai familiei. Chris are 13 ani și visează să fie un adolescent la modă, însă băiatul este adultul familiei în caz de urgență și trebuie să aibă grijă de cei doi frați ai lui când părinții lor nu sunt acasă: Drew, care deși mai mic, este mai înalt decât Chris și Tonya, care se bucură de toată afecțiunea părinților. Tatăl lui, Julius, are mai multe slujbe pentru a putea să-și întrețină familia, iar mama, Rochelle, este o femeie foarte strictă și muncește part-time pentru o agenție imobiliară.

Spiral: From the Book of Saw

O minte genială dar sadică dezlănțuie un mod bolnav de a face justiţie în filmul Spiral: Următorul capitol Saw. Lucrând în umbra unui apreciat veteran al poliției (Samuel L. Jackson), detectivul Ezekiel „Zeke” Banks (Chris Rock) și partenerul său începător (Max Minghella) se ocupă de o investigație a crimelor care amintesc într-un mod tulburător de trecutul înfiorător al orașului. Prins fără să vrea într-un mister care se adânceşte din ce în ce mai mult, Zeke se trezeşte în centrul jocului morbid al minţii criminale.

Oameni mari şi fără minte

Oameni mari și fără minte, cu Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade, și Rob Schneider, este o comedie completă despre cinci buni prieteni din copilărie, care se întâlnesc după treizeci de ani, împreună cu familiile, în weekend-ul de ziua Americii. Reluând firul vieții de unde s-au despărțit, cei cinci vor descoperi că a îmbătrâni nu înseamnă neapărat să te și maturizezi.

Madagascar

Când patru animale răsfățate de la Grădina Zoologică din Central Park, New York, naufragiază în peisajul exotic al insulei Madagascar, vor descoperi că lumea chiar este cu adevărat o junglă! Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer și Jada Pinkett Smith conduc o distribuție de mari vedete care își împrumută vocea acestor animale haioase – între care un cvartet de pinguini puși pe rele și legiuni întregi de lemurieni, în frunte cu extraordinarul Rege Julien. Madagascar este un film de familie excelent, cu un umor dezlănțuit, de care nu vă veți mai sătura!

Prințul din Bel Air

Familia Banks, o familie foarte respectată din California, ia în gazdă o rudă, pe Will Smith, un adolescent crescut pe străzile din Philadelphia. Ideea este de a face din el un om respectabil, responsabil și matur, dar Will are alte planuri.

Echipa Sfarmă-Tot

Adam Sandler si Chris Rock joaca in „Echipa Sfarma-Tot”. Atunci cand fostul jucator NFL (Liga Nationala de Fotbal American), Paul Crewe (Adam Sandler) este trimis la inchisoare, directorul il obliga sa transforme un grup pestrit de detinuti intr-o echipa de fotbal. Desi nu sunt cei mai potriviti coechipieri, detinutii se unesc atunci cand afla impotriva cui vor juca: a gardienilor! Cu ajutorul colegului Nate Scarborough (Burt Reynolds) si a ingrijitorului (Chris Rock), Crewe le promite detinutilor o sansa de a se razbuna intr-o confruntare cu oase rupte unde totul este permis.

Un negru pentru Casa Albă

Dacă vreţi să vedeţi un adevărat partid politic, există un singur om suficient de nebun şi de amuzant pentru a-l duce până la Casa Albă. El e Chris Rock şi e gata de acţiune. Când Washington-ul are nevoie de un candidat la preşedinţie cu numai câteva săptămâni înainte de alegeri, e nevoie de cineva care va pierde cu siguranță.

De aceea a fost ales Mays Gilliam (Chris Rock), un politician localnic necunoscut, dintr-un cartier sãrãcãcios din Washington, pe post de marionetã. Mays va candida, dar el vrea sã se şi distreze. Împreunã cu fratele lui Mitch (Bernie Mac), un cãmãtar incurabil, el va transforma campania într-o petrecere uriaşã. Acum, Gilliam câştigã tot mai multe procente şi e pe cale sã facã istorie.