Home » Life & Style » Cine este actrița Neslihan Atagul, una dintre cele mai populare actrițe din serialele turcești

Cine este actrița Neslihan Atagul, una dintre cele mai populare actrițe din serialele turcești

Ileana Mladinoiu / 06.07.2021, 10:47

Din Dubai spre Atena, trecând prin Pakistan, Orientul Mijlociu, America de Sud și țările balcanice, aproape toată lumea s-a atașat de serialele televizate turcești. Urmărind cu atenție, veți începe să le regăsiți din ce în ce mai mult și pe Netflix.

Turcia, a doua țară exportatoare de seriale

Actualmente, Turcia este a doua țară exportatoare de seriale după SUA, urmată de Marea Britanie, Franța și Germania. Se estimează că peste 650 de milioane de telespectatori din peste 140 de țări îndrăgesc genul acesta de filme.

În general, episoadele sunt lungi, derulându-se între 90 și 120 de minute, deși multe dintre ele, pentru a da și celor care au serviciu posibilitatea să le vadă, le-au redus doar la o oră.

Cine este Neslihan Atagul

Neslihan Atagul este una dintre cele mai prospere actrițe din lumea cinematografiei turcești din ultimii ani, cunoscută publicului român mai ales din serialele “Fatih Harbiye” (Un destin la răscruce) și “Kara Sevda” (Dragoste infinită).

S-a născut pe 20 august 1992 la Istanbul, într-o familie săracă, din mamă de origine bielorusă, casnică, și tată caucazian, de meserie șofer de autobuz.

Neslihan Atagul
Neslihan Atagul

Mama este cea care a intuit că Neslihan va avea un viitor luminos și a început să se ocupe de cariera acesteia. Pentru început, a îndreptat-o spre lumea modei, astfel încât Neslihan a reușit să promoveze branduri de renume, începând cu produse cosmetice până la haine de sport, marca Puma. A realizat ședințe foto pentru reviste ca Bestyle, Marie Claire, Glamour etc.

Neslihan a visat din copilărie să ajungă o stea, adesea imitând actrițe de renume din țara natală, cât de la Holywood. La doar 13 ani a debutat în serialul de televiziune „Yaprak Dokumu”, interpretând rolul lui Deniz. A urmat filmul „Ilk Ask”, în urma căruia criticii cinematografiei i-au descoperit abilitățile de a se transpune ușor în pielea personajelor, întrevăzându-i o excelentă carieră.

În 2011, a primit rolul principal în filmul “Araf” nominalizat la multe festivaluri prestigioase. Frumusețea-i răvășitoare și talentul incontestabil au propulsat-o în topul celor mai populare și îndrăgite actrițe din Turcia.

Însă, rolul principal din “Kara Sevda”, primul serial turcesc fenomen răsplătit cu premiul International Emmy în 2017, unde a avut prilejul să joace alături de cel mai frumos actor turc, Burak Ozcivit, i-a adus lui Neslihan Atagul celebritatea în toate colțurile lumii (de precizat că numai pe canalul Youtube are1 milion de abonați).

La vremea aceea, tabloidele turcești au contribuit mult la scurgerea de informații, suficiente pentru a da cale liberă speculațiilor de tot felul. Faptul că au jucat rolul îndrăgostiților pe ecran i-a determinat pe mulți telespectatori să ducă relația lor dincolo de ecrane.

În realitate, între cele două personalități puternice au existat adesea certuri, ambii nereușind să găsească un limbaj comun. La toate acestea s-a adăugat gelozia logodnicului lui Neslihan.

Lucruri mai puțin cunoscute despre Neslihan Atagul

Neslihan Atagul a avut o relație pasageră cu actorul turc Ali Barkin în 2012, pentru ca mai apoi să se căsătorească cu Kadir Dogulu, pe 9 iulie 2016. Relația lor a început în timpul filmărilor pentru “Fatih Harbiye” în 2013, când cei doi au devenit inseparabili.

Într-un interviu pentru revista magazin D Cumartesi, din 2017, frumoasa actriță a vorbit despre relația deosebită pe care o are cu soțul ei: “El este totul pentru mine. Ambii iubim călătoriile, petrecerile cu prietenii, plimbările cu câinii, filmele bune”. Culoarea sa preferată este verdele, iar echipa favorită de fotbal este Fenerbahce Spor Kulubu.

Lui Nihan, fiindcă mulți preferă să o numească așa, îi plac mult bijuteriile, lanțurile lungi, cerceii mari și lungi. Mărturisește că în poșetă poartă mereu un balsam de buze, pudră și o cremă hidratantă. De asemenea, folosește creme protectoare, când soarele este foarte puternic, și recomandă existența unui umidificator în camere.

Secretele energiei de care dă dovadă se leagă de trezitul dimineața, când bea un pahar cu apă, apoi un espresso, urmate de un mic dejun sănătos.

Nu neagă, însă, că-i plac cartofii și pizza. Știe să gătească mâncare otomană, îi plac combinațiile de ingrediente, le testează pe soțul ei, potrivit unor surse media locale.

Iubește sportul, îndeosebi voleiul, inotul, practică yoga. Actorul preferat este Onur Tuna. Este pasionată de lectură, ascultă muzica lui Murat Dalkilic. Este veselă și foarte copilăroasă. Pentru ea, zâmbetul contează cel mai mult în viață.

În 2007, Neslihan Atagul a câștigat premiul pentru “Cea mai tânără actriță” în cadrul Festivalului de Film Golden Cocoon, cu rolul din “Ilk Așk”.

În 2011, la un festival cinematografic din Turcia, a primit premiul pentru „Cea mai promițătoare actriță”, iar în 2012, la a 45-a ediție a Festivalul de Film de la Tokio un alt premiu pentru „Cea mai bună actriță”. 2013, 2016 și 2017 sunt ani în care palmaresul s-a îmbogățit cu premii pentru cea mai bună actriță de dramă sau pentru cea mai buna actriță de televiziune.

De menționat că Neslihan Ataglu a absolvit Universitatea Yeditepe cu o diplomă de teatru.

Pe perioada pandemiei, anul trecut, cei doi soți au preferat să rămână singuri cu natura, întrerupând, desigur, filmările. Cuplul s-a retras în Bodrum. De multe ori, pe rețelele de socializare Neslihan și-a partajat stările, fanii urmărindu-i totodată chipul frumos, fără machiaj.