Home » Life & Style » De ce apare dimineața respirația urât mirositoare și cum scăpăm de ea. 5 lucruri pe care e bine să le ai în vedere

De ce apare dimineața respirația urât mirositoare și cum scăpăm de ea. 5 lucruri pe care e bine să le ai în vedere

Manolică Anca / 17.02.2021, 12:12
De ce apare dimineața respirația urât mirositoare și cum scăpăm de ea. 5 lucruri pe care e bine să le ai în vedere

Sigur te-ai întrebat și tu, măcar o dată, de ce personajele din filmele romantice nu par să aibă niciodată probleme cu respirația de dimineață. Cei mai mulți dintre noi suntem deja familiarizați cu acest miros, de după ce imediat ne trezim. Și chiar dacă mulți s-ar putea să se simtă jenați de asta, toată lumea se confruntă din când în când cu respirație urât mirositoare de dimineață. Și după cum s-a dovedit dovedește, unele dintre obiceiurile tale de zi cu zi pot fi responsabile pentru asta. Dar hai să vedem, mai exact, de ce apare dimineața respirația urât mirositoare și cum scăpăm de ea

De ce apare dimineața respirația urât mirositoare

Primul lucru la care te-ai gândit este o igienă dentară deficitară. Probabil medicul dentist te-a avertizat că, dacă nu te speli pe dinți și nu folosești ață dentară zilnic, asta ar putea duce la o respirație urât mirositoare. Dar, de fapt, există mai multe lucruri care pot provoca acest lucru. Iată de ce apare dimineața respirația urât mirositoare:

  • Gură uscată: saliva spală bacteriile care provoacă respirație urât mirositoare și, fiindcă avem mai puțină salivă când dormim, mulți dintre noi ne trezim cu această problemă;
  • Anumite alimente: obiceiurile noastre alimentare ne afectează respirația și, deși beneficiile usturoiului și ale cepei sunt minunate pentru organism, acestea pot cauza respirație urât mirositoare;
  • Starea de sănătate: Multe persoane care suferă de reflux acid , o afecțiune care provoacă un flux invers al conținutului stomacului, au adesea respirație urât mirositoare.
De ce apare dimineața respirația urât mirositoare
De ce apare dimineața respirația urât mirositoare

Cum să scapi de respirația urât mirositoare de dimineață

Știm cu toții că respirația urât mirositoare pe care o avem dimineața nu ne face să ne începem ziua cum ar trebui, așa că dacă am aflat de ce apare aceasta, acum e bine să aflăm și cum putem scăpa de ea. Iată cinci sfaturi de care să ții cont:

1. Nu folosi apă de gură după fiecare periaj
Deși este adevărat că apa de gură îți reîmprospătează respirația pentru o perioadă de timp, aceasta poate conduce și la uscarea gurii. Majoritatea apelor de gură conțin alcool și afectează producția naturală de salivă. Deoarece corpul produce de obicei mai puțină salivă noaptea, celulele moarte care se acumulează pe limbă și gingii nu se îndepărtează, fapt ce conduce la o respirație urât mirositoare dimineața.  și te determină să te trezești cu respirație urât mirositoare.

2. Evită să dormi cu gura deschisă
Mulți dintre noi respirăm pe gură în timp ce dormim, iar acest lucru poate provoca, de asemenea, uscăciune și poate încuraja dezvoltarea bacteriile. Mai mult, se poate ajunge chiar la sângerarea gingiilor și carii dentare. Acest lucru se întâmplă deoarece atunci când respirăm pe gură ne este afectat echilibrul pH-ului oral și se schimbă tipurile de bacterii din cavitatea orală.

3. Încearcă să îți clătești gura cu ulei
Această metodă de împrospătare a respirației este originară din India și s-a dovedit că albeste dinții și îmbunătățește sănătatea orală. Ia o lingură de ulei și tine-l în gură timp de 15-20 de minute. Bacteriile care provoacă respirația urât mirositoare aderă la ulei și se dizolvă în el. Poți folosi orice ulei, dar mulți preferă uleiul de cocos sau de măsline datorită gustului mai plăcut.

4. Fii atent la cafea
În timp ce mulți dintre noi nu ne putem imagina o zi fără a bea o cafea, aceasta ar putea fi de vină pentru respirația noastră de dimineață. Cafeaua are un efect de uscare, ceea ce face ca organismul să producă mai puțină salivă. Mulți oameni adaugă, de asemenea, lapte sau smântână la cafea, iar produsele lactate adesea declanșează respirația urât mirositoare.

5. Nu uitați să îți speli și limba
La fel ca dinții tăi, și limba ta poate adăposti bacterii care favorizează respirația urât mirositoare. Nu ai neapărat nevoie de un răzuitor de limbă pentru a o curăța, o periuță de dinți obișnuită cu peri moi își poate face la fel de bine treaba.